Jak profesionálně odmítnout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.8.24 16:24

Jak profesionálně odmítnout?

Zajímalo by mě, co řeknete, když někdo chce po vás v práci nějaké chucpe :mrgreen:
Myšleno něco, co není ve vaší pracovní náplni, ale není to jenom udělat maličkost navíc, nebo být chvilku přesčas, protože výjimečná situace… myslím opravdu něco mimo to, co slibovali, když vás najímali. Museli byste to třeba udělat ve volném čase (celý den) a se svými pomůckami, autem např.
Máte nějakou univerzální větu, jak důrazně ale profesionálně odmítnou? :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16179
21.8.24 16:29
@Anonymní píše: Více

Děkuji za nabídku, ale toto nemám v popisu práce, navíc by to nebylo v pracovní době :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4196
21.8.24 17:08

Vážím si tvé, vaší důvěry, ale me časové možnosti mi to nedovolují. Pokud najdeme možnost v rámci mé standardní pracovní doby, ráda vypomůžu, ale soukromé auto k dispozici bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8372
21.8.24 17:09

Proč bys měla vymýšlet nějaké profesionální odpovědi nebo výmluvy, když oni se zřejmě profesionálně nechovaji? 8o Prostě jim slušně řekni, že danou činnost nemáš v popisu práce a nyní ti už končí pracovní doba.
Samozřejmě taky záleží jak často se ta situace vyskytuje - protože víš jak, jednou dvakrát povolíš a uděláš to a pak to budou brat jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
21.8.24 17:13

Většinou po mě teda nic takového nechce, ale v mládí se šéfové pokoušeli, co kdo je ochoten dělat.

Vždy jsem se zeptal jak si představuje, že bych to měla udělat a kdy. Jestli v rámci pracovní doby na úkor jiné práce, v tom případě, kdo teda udělá za mě moji práci?
Nebo jestli mimo pracovní dobu v rámci přesčasu a jakou odměnu mi za to nabízí?
Dále jaké mi k tomu poskytne prostředky, v tvém případě auto atd…

Většinou už potom tomu samotnému člověku je hloupé vyslovit to, že ti práci po tobě chce v podstatě zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24751
21.8.24 17:20

já ráda pracuju
takže takové výzvy přijímám často
ale Zcela zásadně za peníze či náhradní volno! aneb : OK, ráda, to bude super akce.. bude to do přesčasu?

a oni se naučili, že zadáčo nehrozí se mne ani ptát…
za prachy klidně, ráda pomůžu a dohlídnu na ně, beztak dnes ti mlaďoši v polovině případů neumí ani vyhotovit bez chyb protokol :zed: takže ono je stejně pro celou věc lepší, když tam jsem já, nebo někdo z nás seniorů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.8.24 17:30
@Menton píše: Více

Anebo pokud ano soukr.auto,tak proplaceni nakladu - ujetych km dle zakona.

Jinak ze nejsi charita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.24 17:43
@Dahlia0409 píše: Více

díky :D
Jo, tato paní umí odpovědět nic neříkající floskulí „každý máme něco“ nebo „stačí, když tě někdo zaskočí“ (dělám služby, kdy pracovní náplň vyžaduje být na místě). Odešel nám totiž jeden nižší nadřízený a „za odměnu“ :D jsme dostali jeho pracovní náplň rozdělenou mezi nás. Já tuto koordinaci projektu pro naše dvě pobočky. A tato paní projekt vede. Kývla jsem na to, protože to mělo být jenom dohlížení na kolegy, kteří mají tyto úkoly běžně v náplni práce a dohlížení na termíny. Dnes mi řekla, ať jí do příštího týdne dodám mnou osobně vypracovaný úkol a že jí to garantuji :D
tak asi řeknu, že vší úctě není v mých možnostech, abych já osobně ten úkol udělala. (A ani to nemám v popisu práce.) ale že budu klidně dohlížet na práci kolegů, jak bylo původně domluveno s mým odcházejícím nadřízeným 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.24 17:46
@Rádkyně píše: Více

mně na tyto dotazy třeba ještě bývalá šéfka říkávala „musíš si to lépe zorganizovat“ nebo „nějak se to musí vyřešit“ :D
Ale jo, jednou jsem se jí zeptala, jestli mi k jednomu úkolu poskytne školení a příslušný software a to zmlkla :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.24 17:49
@izabe píše: Více

No zrovna u tohoto projektu se očividně našli i jedinci z jiných poboček, co to opravdu dělají mimo svou pracovní náplň a ve svém volném čase :think: Je to úkol i na celý pracovní den 6 - 8 hodin odhadem. Proto to také měli dělat lidé, co to běžně mají v popisu své práce.

• Citovat
  • Upravit
2982
21.8.24 18:00

Dekuji za nabidku, ale v mem volnem case mam lepsi program :lol:
Nezajem…jako v pripade nejake krize jsem vzdy pomohla, ale po nejake dohode, ze bud neco jineho vypustim, nebo to bude nejakym zpusobem kompenzovano. Aby mi nekdo prikazal extra praci, kterou bych musela delat v case osobniho volna bez kompenzace, z takovych blbosti jsem uz vyrostla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
21.8.24 18:01

Jinak umis anglicky? Jsou na tyhle korporani bulls*ity dobra videa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.24 18:06
@Beruska999999 píše: Více

Ano, umím. :D

• Citovat
  • Upravit
2982
22.8.24 06:06

Tady mas jedno nahodne, ale ma toho spoustu ;)

https://youtu.be/EKse5V9-OUQ?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 08:48

Já bych řekla, že to je mimo můj popis práce a jestli za to dostanu mimořádně tedy také zaplaceno. Pokud ne, tak smůla, zadarmo práci navíc nedělám :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat