Změna zaměstnání chci ucit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A jakého zaměření je ta VŠ? Pokud je to ekonomka, tak lze učit i matematiku, informatiku nejen na odborných školách. Bylo by fajn zkusit už před ukončením rodičovské dovolené poptat nějaké místo.
- Citovat
- Upravit
Takto uvazuje spousta ženských v regionech, proto je takový natrest na asistenta pedagoga.
Pedagogicke minimum + navazujici predmet = muzes ucit na stredni skole.
A tam se take dohaziji tito jednooborovi ucitele po znamosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nesetkala jsem se úplně s pochopením u lidi, co třeba mají vystudovanou pedagogickou fakultu, mají za sebou praxi a pak já chci ucit bez praxe s minimem. Někdy mi přijde, ze to vnímají jako nespravedlnost. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jaký jsi region? Jinak ano. Jsi vnímána jako učitel druhé kategorie…
Protože teď se ti ta práce hodí, protože děcko a pracovní doba a prázdniny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spis mám obavu, jak mi to vůbec půjde. Ucit. Jestli to budu umět, jak mě budou studenti brát. Jestli to budu umět předat. Přeci jen mohou byt lidé, kteří mají takový přirozený talent něco někomu předat. Říká se kdo neumí učí 😅 😅 ![]()
- Citovat
- Upravit
A z čeho máš Mgr.?
Dneska je možností dost a dokonce tuhle kvalifikaci nabízí daleko více škol než kdysi. Já mám ještě klasicky 2 roky v rámci czv na univerzitě. Teď třeba na Prigo to jde za rok.
Všechno se stále mění a člověk se musí pořád učit, zlepšovat. Co učili nás před 15 lety je dnes jinak. Jsem teda AP, ale chvíli jsem i učila. Z měsíce na měsíc. Bohužel ne svůj předmět.
A taky jsem po VŠ šla na RD, do práce až v 32 na dva roky, potom další RD a od 38 jsem ve školství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám, teda kamarádka je taky ekonomka. Pracovala v korporátu, pak se jí narodilo postižené dítě. V korporátu jí po rodičáku moc vstříc nevycházeli, tak smůla dělat AP a mezitím si udělala učitelské minimum. Je spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka to měla stejně. Dělala na úřadu a po rodicaku, nebo během už nevím, si dodělala vzdělání a učí už několik let na základce. Ona je taková celkem rázná, hlasitá a umí si sjednat respekt takže ji děti berou. Ale taky říkala, že tam chce zůstat už jen cca 5 let a pak jít zase úplně jinam. To co nám vykládá za historky stojí teda za to. Já bych to nedělala ani za zlatý prase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co máš na VŠ vystudované? Máš Bc nebo Mgr/ing? Pokud jenom Bc, budeš si muset dodělat vzdělání. učit s tím sice můžeš, ale myslím že jen po omezenou dobu a budeš si to muset doplnit stejně.
Nevidím v tom problém, že bys novou kariéru začínala ve 30, já jsem na tom podobně. Roky jsem cestovala, vystudovala školu v USA a do ČR se vrátila po 30 s hromadou zážitků a zkušeností, ale jinak bez ničeho. Začínala jsem tedy prakticky od nuly a taky to šlo. Jen holt teď už budu muset jen pracovat aby mi vyšly roky na důchod, ale to je daň za cestování a užívání si v mladém věku.
Teď mi bude 36, pracuji v korporátu a vím že chci učit, o dítě se aktivně snažíme. Přihlásila jsem se tedy na pedagogickou fakultu na kombinované studium a od září začínám studium. I když ještě nejsem těhotná, tak do toho jdu, doufám že i to těhotenství klapne a pak snad za mateřskou tu školu dodělám, abych potom mohla jít rovnou učit. Láká mě druhý stupeň ZŠ, nebo SŠ a chci učit primárně angličtinu. Tomu uzpůsobuji studium.
I když mě teda učitelsví láká snad odjakživa, nechci do té profese jít jen proto, že je to pak super práce když má člověk děti. I teď v korporátu (supply chain) hodně často zaučuji nové lidi, prý umím věci dobře vysvětlit aby to ti lidé snadno pochopili a mám na to trpělivost. A navíc mě to baví, tak je to učitelsví pro mě celkem jasná volba, protože vím že po případné RD bych v současném zaměstnání zůstat nemohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Ing. Na zemědělské univerzitě. No a jak jste spokojeni s penězi?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
31 čistého po dvaceti letech praxe s plnou kvalifikací.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Já měla 28,5 čistého ( učila jsem krátce, takže jen základ, žádné osobko, ale dostala jsem pár tisíc pololetní prémie) Tabulka platů je volně dostupná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Jsem skoro dva roky po statnicich. Během posledního rocniku jsem pracovala na městském uradu, což mi dohodila kamarádka. Měla jsem tam smlouvu na dobu urcitou. Čili věděla jsem, ze v našem regionu s moji vysokou školu těžko něco seženu. Beru to tak, ze mám aspoň rok praxi. Teď jsem na mateřské, kde plánují zůstat určitě 3 roky. Během toho si dodělám pedagogické minimum a rada bych pak zkusila ucit.

Neměl to tak někdo? Ze začal chodit do práce az ve 30 letech, s dítětem. Nemám zřejmě šanci se uplatit jinak, než zkusit ucit nějaký odborný předmět na škole.