Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Filtr na kohoutek nebo filtrační konvici. Ale on si člověk časem zvykne.
@Anonymní píše:
Ahoj, bydlím v centru velkého města, z kohoutku teče podle testu zdravotně nezávadná, ale nechutná a tvrdá pitná voda. Možná je to dané i starými vodovodními trubkami. Co mohu dělat? Kupuji balenou pitnou vodu, ale v ní je prý zase hodně částic z mikroplastů, je to tak? Jde mi o finančně dobré řešení, samoživitelka vdova, finanční nouze, proto anonym. Děkuji.
Tak buď si dej do vody sirup. Jsou různé. Nebo si tam dej plátek citrónu/ pomeranče. Mám ráda třeba do vody zmrzlou jahodu nebo maliny. To taky ochutí, ať zmizí pachuť. U nás máme vodu, že má takovou pachuť nebo mám výrazně citlivé chuťově pohárky.
Tak to dělám, jak píšu. Nebo si uvař čaj a pij čaj.
Taky nemam ráda chut cisty vody
varim si vetsinou do velke konvice caj, bylinkovy, ovocny, kupuju si vesměs obyčejné za pár korun, na dribne ochuceni staci dva pytlíky na 1,5-2 litry. Udelam si ho hned rano, at ho muzu pit studeny, nebo ho dam do lednice.
@Kelsey píše:
Tak buď si dej do vody sirup. Jsou různé. Nebo si tam dej plátek citrónu/ pomeranče. Mám ráda třeba do vody zmrzlou jahodu nebo maliny. To taky ochutí, ať zmizí pachuť. U nás máme vodu, že má takovou pachuť nebo mám výrazně citlivé chuťově pohárky.
Tak to dělám, jak píšu. Nebo si uvař čaj a pij čaj.
to dělám, ale nemůžeme s dětmi stále pít čaj a sirup…
Tak si kup tu konvici filtrovací. Ale to taky něco stojí. My jsme ji měli. Ale nebavilo nás dokupovat ty filtry. My teda kupujeme v Lidlu perlivé neslazené vody. Ale zas není extra velká spotřeba. Průběžně to střídáme. Perlivou máme rádi. Ale jinak je doma sirup. Kdo chce, tak si čaj uvaří. My ho nikdy nesladíme. Že slazený není dobrý. Nebo běžně si to mražené ovoce dáme do vody nebo jiné ovoce. Ono to stačí trošku šmrncnout něčím a hned ta voda chutná jinak.
Čaj, citrón nebo jiné ovoce do vody. Mám tenhle problém na chalupě. Minerálky přes léto dobrý, ale ani těch se nemá pít moc a jiné balené vody chuťově taky žádná hitparáda nejsou… Navíc pokud je člověk zvyklý mít nějaký pitný režim plus třeba sportuje, tak to je 1,5 velký láhve vody denně. A navíc toho odpadu ![]()
Ještě, že doma i v práci máma celkem dobrou vodu, není nad čerstvou kohoutkovou ![]()
@Anonymní píše:
to dělám, ale nemůžeme s dětmi stále pít čaj a sirup…
Proč ne? Já piju doma v podstatě pouze neslazený ovocný čaj.
Nevím odkud jsi, ne každá voda z kohoutku je fajn. Trochu jsem v tom dělal a jezdil kvůli úpravě.
Osobně kohoutkovou vodu, čistou nemohu. Musím si do ní přidat třeba pár kapek citrónu, když je čas dát předem šípek (sáček čaje) atd
@Anonymní píše:
Ahoj, bydlím v centru velkého města, z kohoutku teče podle testu zdravotně nezávadná, ale nechutná a tvrdá pitná voda. Možná je to dané i starými vodovodními trubkami. Co mohu dělat? Kupuji balenou pitnou vodu, ale v ní je prý zase hodně částic z mikroplastů, je to tak? Jde mi o finančně dobré řešení, samoživitelka vdova, finanční nouze, proto anonym. Děkuji.
Není. Je to dáno vodou, co k vám vodárenská společnost dodává.
Kup si filtrační konvici. To je nejjednodušší a nejlevnější řešení.
@nozu Mám 3 děti a opravdu 7 dní v týdnu čaj (a nic jiného) pít nebudou
@Eustress píše:
Nevím odkud jsi, ne každá voda z kohoutku je fajn. Trochu jsem v tom dělal a jezdil kvůli úpravě.
Osobně kohoutkovou vodu, čistou nemohu. Musím si do ní přidat třeba pár kapek citrónu, když je čas dát předem šípek (sáček čaje) atd
A s trubkami to nesouvisí? Bydlím v komplexu historických domů, rozhodně tu už desetiletí nikdo potrubí a trubky nekontroluje. Když požádám o kontrolu vody pronajímatele, naštve se a vyhodí nás z bytu, vím, jak to tu chodí. Mohu sama jako nájemník (nebo spíš požádám sousedy) podat podnět na Hygienu ke kontrole vody? Má to smysl? Praha.