Rekonstrukce během těhotenství

24.3.23 18:38

Rekonstrukce během těhotenství

Když jsem otěhotněla, přítel začal rekonstruovat byt. Původně si troufal říct, že stihne před porodem dát do kupy celou 4+1. Potom svoje požadavky snížil o dětský pokojíček s tím, že až se syn narodí, stejně ho nějakou dobu nebude potřebovat. Následně odvolal vstupní halu… A takhle dál a dál snižuje svoje nároky na to, do jak moc velkýho bordelu chce přinést svoje dítě. Přítel je tak trochu hodnej, až je hloupej, chtěl by se zavděčit všem, takže všem pomáhá, což ho dost okrádá o čas, ale že by někdo pomohl jemu, to ne (kvůli tomu se dost hádáme)… Já jsem na rizikáči, takže na většinu prací nepoužitelná, nesmím nic nosit, ani třeba škrábat stěny… Už jsem v sedmým měsíci a pořád to tu vypadá jako na staveništi, není hotová ani jedna místnost. Chci se zeptat, jestli tu jsou další maminky, který zvládly rekonstrukci během těhotenství a prvních měsíců života miminka… Jsem zoufalá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20885
24.3.23 18:55

Za dva měsíce to ještě může stáhnout, když se hecne. Jinak to že je hodnej až je blbej, tak to nepredelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
24.3.23 19:17

Někam se zavři, zalez a nevylejzej, mas výhodu, ze můžeš, protože nemáš další děti, kvůli kterým bys musela fungovat :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
24.3.23 19:20

Během prvních měsíců miminka nestihneš nic. Nestihneš se najíst, vyspat, umejt, převléct, vyčistit zuby - natož škrábat stěny…
Zatlač na něj, ať stihne, co se dá do porodu. Za 2 měsíce se toho dá zvládnout hodně. Jen to prostě musí hecnout a upřednostnit před vším ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
24.3.23 19:45

Takze je rozbity cely byt, ci ani nezacal? V akom stave je kuchyna a kupelna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.23 19:57
@Magic Unicorn píše:
Takze je rozbity cely byt, ci ani nezacal? V akom stave je kuchyna a kupelna?

Zrovna koupelna je v pohodě, zbývá jen něco dodělat k odpadům pračky (moc tomu nerozumím)… Kuchyň je koupená v krabicích a na internetu máme vybraný některý spotřebiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
24.3.23 20:01
@Kristyna9870258 píše:
Zrovna koupelna je v pohodě, zbývá jen něco dodělat k odpadům pračky (moc tomu nerozumím)… Kuchyň je koupená v krabicích a na internetu máme vybraný některý spotřebiče…

Potrebujes kupelnu, kuchynu, jednu izbu a miesto na kocik.
Tak ho popozen, trula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
24.3.23 20:04
@Whitedog píše:
Během prvních měsíců miminka nestihneš nic. Nestihneš se najíst, vyspat, umejt, převléct, vyčistit zuby - natož škrábat stěny…
Zatlač na něj, ať stihne, co se dá do porodu. Za 2 měsíce se toho dá zvládnout hodně. Jen to prostě musí hecnout a upřednostnit před vším ostatním.

To jako vazne? :roll:

• Citovat
  • Upravit
114
24.3.23 20:11

Jak kdybych četla o sobě :lol: taky 4+1, termín na konci prosince 2021 a na začátku prosince nebylo hotové prakticky nic. V půlce prosince se montovala kuchyňská linka a podlaha byla jen v kuchyni, koupelnu přítel s mým otcem dávali rychle do kupy ještě, když jsem byla v porodnici. Nakonec jsme spali v obýváku, který byl naštěstí dost velký, takže jsme tam měli s postelí i gauč a tv, koupelna byla a kuchyň byla. Vše samozřejmě totálně zabordelené, ale nějak jsme to vydrželi a postupně se to pak dodělalo, přežili jsme to, ale deprese v té době byla veliká, ne, že ne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.23 20:52

Prosím anonym, z tohoto jdu poznat, díky, nechci být přiřazena k nicku.

jo a zvládla jsem to v pohodě, jednalo se teda o dům. V těhotenství jsme žili na betonu a kuchyň byla jen asi 3 skříňky. Všude samý prach. Když jsem byla v porodnici, tak muž udělal z domu jen obvodové zdi se střechou (nebyla ani podlaha, vše bylo na písku - dělal se nový beton). V šestinedělí jsem byla u mamky - nebyla ani koupelna, ani kuchyně. Po 6 týdnech jsme se s miminem vrátili do baráku, kde byl jen beton a část omítek, ve stropě díra až na půdu cca 2×2. Žili jsme opět na betonu, v koupelně jen záchod a vana (bez umyvadla), kuchyně nebyla ještě 3m - brala jsem obědy z jídelny. Postupně jsme dávali vše do kupy a když měl syn 8m, tak jsme už bydleli obstojně (byla kuchyň, lino, koupelna). Zvládli jsme to v pohodě, brali jsme to, že to jinak nejde. Vztah netrpěl, ani jsme se nehádali. Prostě nebylo volby :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.23 20:58

Můj manžel je velmi šikovný, zvládli jsme kompletní rekonstrukci bytu (předělání 2+1 na 3kk) během 2 měsíců, já v 7-8.měsíci těhu s 15měsíčním batoletem na krku. Ale
tedy nebydleli jsme v tom, vystěhovali jsme komplet byt a na měsíc a půl jsme bydleli jinde. Pak zase komplet stěhování zpět.

• Citovat
  • Upravit
72725
24.3.23 22:51

@Kristyna9870258 bydleli jsme půl roku v jedné místnosti :mrgreen:, v druhé 3 děcka :lol: ČOV a plyn zapojili 26, syn se narodil 27. Když nás pustili domů, první den jelo topení - syn je podzimní :mrgreen: :lol: kuchyň byla až v únoru, ložnice v červnu :mrgreen: :lol: hele, přežili jsme :mrgreen: dneska máme hotové jedno patro..a druhé už rok rozdělané, nejsou lidi :mrgreen: :mrgreen: a taky máme druhé malé mimino. A je v Klidu :mrgreen: když si vzpomenu, jak jsem téměř rok vařila na ohni a koupel byla v lavoru :mrgreen: taky suchý záchod v těhotenství úplně super věc :mrgreen: :lol: dneska už se tomu jenom směju. Když nám vylili např chodbu betonem, skákala jsem jak laňka s měsíčním dítětem v náručí :mrgreen: :lol: po prknech.. 12 m má délku.. :mrgreen: :lol: pod dlažbou jsou ještě moje otisky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
24.3.23 22:58
@Whitedog píše:

Dovolim si nesouhlasit si. Prvni mesice, kdy dite spalo pres 3 hodiny v kuse byly skvele. Pak se to zhorsovalo, kratsi spanky, vice pozornosti a tak

Příspěvek upraven 24.03.23 v 22:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.3.23 22:59
@Whitedog píše:

Jakože fakt? Twl.. tak to asi dělám něco špatně :think: blbý je tedy vypravit smečku ven, to mi zabere asi 20 minut. Ale jinak nechápu :think: s mladým v šátku jsem malovala všechny místnosti, třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
25.3.23 05:16
@Anonymní píše:
Prosím anonym, z tohoto jdu poznat, díky, nechci být přiřazena k nicku.jo a zvládla jsem to v pohodě, jednalo se teda o dům. V těhotenství jsme žili na betonu a kuchyň byla jen asi 3 skříňky. Všude samý prach. Když jsem byla v porodnici, tak muž udělal z domu jen obvodové zdi se střechou (nebyla ani podlaha, vše bylo na písku - dělal se nový beton). V šestinedělí jsem byla u mamky - nebyla ani koupelna, ani kuchyně. Po 6 týdnech jsme se s miminem vrátili do baráku, kde byl jen beton a část omítek, ve stropě díra až na půdu cca 2×2. Žili jsme opět na betonu, v koupelně jen záchod a vana (bez umyvadla), kuchyně nebyla ještě 3m - brala jsem obědy z jídelny. Postupně jsme dávali vše do kupy a když měl syn 8m, tak jsme už bydleli obstojně (byla kuchyň, lino, koupelna). Zvládli jsme to v pohodě, brali jsme to, že to jinak nejde. Vztah netrpěl, ani jsme se nehádali. Prostě nebylo volby :mrgreen:

Teda jako obdivuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný