Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Plánovali jsme cesty na spaní, dělali pauzy, nejezdili jsme dlouhé streky typu dovolená v Chorvatsku…
Až budete přecházet na větší sedačku, volte takovou, ze které dite uvidí dobře z okna (my měli BeSafe do 18kg)
My měli to samé. Částečně pomohl přechod do větší sedačky, ale myslím, že z toho musí prostě vyrůst. Ale byl to horor. A ty výčitky tchyně, že nechci každý týden dvě s půl hodiny jezdit za nimi na víkend
.
@Kolicek95 píše: Více
Jo, přesně. 4,5 hodiny cesty za tchýní na Moravu byl pokaždé horor. Víc jak 3× do roka jsme to nezvládli, ale zase chápu, že ona by už přijet nedovedla. Takže jsme to vždycky nějak pretrpeli.
Dcera nám takto řvala od mimina do necelých 2 let. Ve 2 letech přišel prostě zlom a jednoho dne přestala.
Mě řvaly všechny tři děti. Nejhorší je třetí. Je mu rok. Do Brna jezdíme taky často a je to peklo. Hodně pomohlo koupit novou autosedačku i přes to, že vejce bylo v pohodě. Dávám mu v autě křupky a to pomáhá taky hodně. Nic víc nezabere.
A cesta vlakem by byla super. Ale teď třeba od nás je výluka a jede se autobusem. To by musel jet bez sedačky po dálnici a to fakt ne. Jinak se snažím jezdit na spánek, ale už to moc nevychází.
Jednou to přejde.
@Annonymní_007
To by bylo super, ale vlak nemají. Autobus zas jezdí přes všechny kotěhulky, takže cesta co trvá autem třeba 30 minut, je autobusem přes hodinu. ![]()
Nám nepomohlo vůbec nic. Dcerka v autě ani neusnula. Musela jsem ji uspat na ruce a pomalu vložit do sedačky. Pak jsem mohla jet 30min max. Jak už tady někdo psal, přešlo to ve 2letech jako mávnutím kouzelného proutku. Teď jezdíme k babičce na Moravu 5h a zvládá to úplně v pohodě, polovinu prospí a polovinu prosekáme
. Tak přeji pevné nervy, mě to děsně stresovalo. Hlavně se nenechejte rozhodit řečmi ostatních, že máte rozmazlené dítě, že ho máte prostě nechat řvát a bla bla… Prostě jsou děti, které sedačku nesnesou. Moje dcera teda nesnesla ani kočárek
.
U nás tohle bohužel přešlo fakt až s výměnou za klasickou sedačku.
Blije dodnes, ale už neřve, kouká z okna ![]()
@rachelgreen jaké to je vajíčko? Že je kvalitní, neznamená nic. Nám takhle řvalo dítě v maxi cosi. Tak jsem se na to pořádně podívala. Ukázalo se, že zrovna v místě, kde je vypuklá páteř, je šev, který spájí 3 cípy a jak je miminko citlivé, tak ho to bolí. Strčila jsem mu tam malý polštářek s minky a výplní a zázrak. Dítě řvát přestalo. A taky jsem dlouho měla za to, že maxi cosi je kvalitní a velcem to nebude…
Ja musim vzdycky prcka zabavit necim co jeste nezna.. takze pak hledam vsechno mozny v aute co najdu a mohl by si to prohlizet
ale kdyz uz je treba unavenej a nemuze v aute zabrat, tak vetsinou nepomaha nic ![]()
@Leontodon Nuna pipa vajičko. Spíš jsem tou kvalitou chtěla říct, že nevozíme ve vejci z trojkombinace apod.
Příspěvek upraven 12.06.24 v 19:24
@vabarbora to jí baví tak 5 sekund - taky ukazuji vše, co v autě najdu, pak to zahodí. ![]()
@rachelgreen my měli stejné vajíčko a synovi se v něm blbě dýchalo. Má skoro pořád rýmu. Ono si zkus mít takto hlavu téměř na hrudníku. Ta poloha je hrozně nepohodlná.
Dobrý den, zajímalo by mě, jak jste řešili řev v autosedačce. Dcera má 15 měsíců a pokud nejedeme v době jejího spánku(kdy běžně spí), tak déle jak 5 min v sedačce nevydrží. Bohužel takto řve od malička, kdy do toho ještě blila. To už naštěstí přešlo. Kdyby to byl normální řev, tak by se to dalo, ale kolikrát řve, až se zalíká, takže musíme zastavit, vytáhnout ji, uklidnit a stejně pak řve. Nepomůže ani puštěná pohádka. Od jejího narození jsme museli bohužel dost často cestovat k lékařům (je nedonošená), ještě po D1
skoro hodinu do Brna, tak nevím jestli se jí to nezprotivilo i tím, skrz kolony jsme tam někdy stáli celkem dlouho.
Zas tolik bychom jezdit nepotřebovali, ale někteří chtějí dceru vidět (babičky) a sami si moc nedojedou, i když jsme situaci vysvětlovali. Takže jezdit někdy prostě musíme.
Bohužel vyměnit za vajíčko nemůžeme, dcera je na svůj věk malá, takže skrz bezpečnost do jiné jít nemůžeme. Vajíčko máme kvalitní, takže tím to být také nemůže. Nějaké rady?