Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojda, v létě chceme s Míšou (to mu bude 16 měsíců) jet na dovolenou, nejspíš penzion s polopenzí. Jak jste to řešili s papáním pro prcky? Měli jste vše s sebou zamrazené, nechali to uložené v hotelu či penzionu v mrazáku, nebo už v tomhle věku papali s Váma normální stravu? To myslím, že není dobrý, ale tahat s sebou všechno jídlo, hlavně když nám vyhoví, že ho uloží do mrazáku, tak abych jim nedala obr tašku plnou jídla… Nevím si rady…
Martina
Ahoj Karambolko,
tak my jsme to řešili tak, že jsme jezdili tam, kde jsme si mohli vařit nebo jsme brali sebou Hippíky a na místě jsme kupovali jen ovoce, zeleninku a jogurty a.....
Alča.
Alčo, s tou zeleninou, ovocem a jogurty máš pravdu, chlebík atd tam také koupíme, takže se vlastně jedná o obědy a večeře. Hippíky malej nepapá, asi ví proč. My jsme chtěli konečně po 5 letech jet na dovolenou, kde se o nás budou starat, kde nebudu muset jen stát u plotny (nedejbože před stanem u propanbutanové lahve
Ale nějak to snad vyřešíme ![]()
Martina
Ahooj…já si myslim,že pokud sebou budeš mít domácí stravu,že ti ji paní zamrazí a kdyby tak ten týden bych koupila k obědu třeba sunarky a neřešila to anebo se domluvila zda vám za malý příplatek udělá pro prcka třeba kaši s něčím,apod…uplně nejlepší by bylo,kdyby tam byla možnost zapůjčit si sporák a něco mu ukuchtit.S příkrmy začínám tak nemám tolik potuchu,ale v létě asi také někam pocestujeme malý bude mít něco málo přes rok a míním to řešit takto.
Karambolko,
já bych to už v 16 měsících nebrala tak vážně a klidně mu dala dospělácký jídlo. Samozřejmě bych se vyhýbala hranolkům apod., ale polívky, brambory s masem, i klidně knedlíky bych se mu nebála dát. Navíc i kdyby to nebylo 100%, tak se jedná jen o týden, určitě mu to neublíží.
Ahoj,
tak my jedeme taky v létě na dovolenou a to malýmu bude 17,5měsíce. Vybírala jsem dovolenou tak, abych se o nic nemusela starat. Takže letíme do hotelu máme kvůli malýmu all inclusive a nemusím se o jídlo starat. Ve většině hotelů vaří hodně zeleninky, těstoviny a tak. Tak mu budu dávat co bude míň kořeněné, tu zeleninu atd. No a přes den tam budou sendviče, pizza a tak. Tak mu vždy vyberu to nejzdravější. Pití je v ceně. A ten týden co tam budeme to nějak moc řešit nebudu.
Jana
My jeli na dovcu, kdyz bylo male 15 mesicu a jedla klasicke jidlo s nama. Takze bych to taky neresila. My byli na Mallorce, takze stredomorska vyborna kuchyne a dokonce nam jedna Nemka rikala jak nase kinder gutt essen ![]()
Hanka
Ahoj,
ja ted resim neco podobneho. Jedeme na Slovensko na hory, nastesti to neni vylozene na samote pod sjezdovkou. Melo by to byt kousek do vesnice. Malou ale drzim v jidle docela zkratka, tak jsem zvedava, jak s to s polopenzi vyresim. Pocitam, ze vezmu presnidavky a sklenickovy obedy. kase a tam koupim ostatni, rano a vecer ji budu davat z polopenze, co uznam za vhodne - ryzi, brambory, zeleninku, mozna knedlik a maso, uvidime. Taky se moc tesim po asi 100 letech na dovcu a nehodlam cely den stat u plotny a myt nadobi v rukavicich, myslim, ze to mala prezije.
Mroe
Holky díky za rady, asi to vyřeším tak, že mu budu dávat normální jídlo. Bude to asi nejlepší. Jedná se jen o ten týden, tak mu to určitě neublíží. Kdyby papal Hippíky atd, tak bych se tím nezabývala, ale bohužel poznal, že je to „e-e“, takže mi chce jen domácí. Jinak se mi líbí, že třeba CK ATIS nabízí speciální Dovolenou s dětmi, kde je k dispozici hlídání a i speciální dětská strava a další výhody pro děti. Ale ty hotely co nabízejí jsou dost předražený… Našli jsme hezký zájezd na Slovensko do penzionu Bonaparte (www.bonaparte.sk), je tam přímo koupání v místě a hlavně je to jižní Slovensko, takže už v červnu tam bude teploučko. A i cena je prima ![]()
Martina