Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čeká nás stěhování do domu a já přemýšlím, jak co nejvíce minimalizovat takový ten denní nepořádek.
Kam doma odkládáte oblečení na doma/do práce/pyžamo?
Dáváte do koupelny, máte němého sluhu nebo tradičně zaházené křeslo/židli v ložnici? ![]()
Děti na to mají na chodbě skříňku, 3 police a tyč na ramínka, tam si mají dávat roznošené oblečení, mají tam i pár mikin a šatů a vyměňuju jim to, pro snažší sebeobsluhu…já si to dávám k nim na kupičku nebo mám v šatně místo na roznošené, manžel má klasického sluhu…ale přiznám se, že taky občas jsou v koupelnách taky občas nějaká kupička vznikne…pyžama v postelích
My máme sluhu
nebo tedy, máme dva, ale využívám jednoho na své oblečení a druhého když potřebuju něco přehodit ze sušičky. Manžel má věci buď na židli nebo všude možně po bytě, nějak ho nedokážu „dokopat“ k tomu aby použil sluhu taky ![]()
V koupelně mám skřnku na ručníky a na tu si skládám oblečení denního nošení. Jinak vracím do skříně. Nesmí to teda být špinavé ani smradlavé. ![]()
Já mám tedy asi zlozvyk a praktikuju ho i na svých dětech.
Mám tedy děti ještě malé (4 a 1 rok).
V tom čem jde malá do školky, tak má pak i doma. Každý večer to dáváme do koše na praní, to samé mladší doma. Své oblečení na doma, dávám také každý den prát.
Manžel má oblečení do práce, tak to si nechává v koupelně. Rifle, halenky co si vezmeme na 2-3 hodiny vracíme do skříně.
Pyžama si též bereme každý den čisté.
Ale rozhodně nejsem nějaký čistotný maniak, jen asi ráda peru a uklízím každý den hromadu prádla
![]()
Pyžama jsou na gauči za polštářem, roznošené oblečení za zahradu mám u nářadí, jinak dcera nosí to samé ve škole, na zahradě i doma a večer se to dá kromě mikiny do pračky. Teplé kalhoty na ven, čepice a bundy jsou na věšáku. Jestli jsem něco jako dítě nenáviděla, bylo to převlékat se třikrát denně. V létě chodíme i ve stejných botách doma a venku.
Pyzamo davam pod ustlanou perinu, veci na doma mam na kosi s pradlem na vyzehleni v loznici, a denni veci do prace, ven, normalne ve skrini, pokud ho jeste nedavam vyprat.
Chlap ma trvale obsazenou jednu zidli v kuchyni nacatyma vecma
,a neco malo v predsini..nesnasim to…
Ctrnactileta pubertacka vsude po pokoji, kde co zrovna odlozi/odhodi, vetsinou i jeden roh v mistnosti je odkladiste
.
Na pyžamo mám háčky v koupelně a v ložnici sluhu nebo to věším na ramínkách na úchytky na skříni. Nošené bych zpět do skříně nedala.
Příspěvek upraven 11.11.25 v 11:43
@Markéta188 píše: Více
Ty jo, to musíte vycamrat vody a spálit elektřiny každý všechno prát. Trochu obsese, ne? ![]()
Sluha nebo něco na ten způsob. Nesnáším zandavat nošené oblečení do skříně.
Pyžamo má každý ve své posteli, pod pokrývkou/polštářem. V koupelně na špinavé věci koš. Na chodbě klasicky věšák na bundy, každý člen má pak svého němého sluhu - děti v pokoji, my v ložnici. A máme podsklepený dům, tak za dveřma jsou nechané věci pracovní, co má manžel různě od lepidla, cementu apod. a nechci to dávat do skříně a nechává tam i věci, co bere právě na zničení. Známí mají tady ty horší věci zas ve skříňce v tech. místnosti. Ručníky a ložní prádlo mám složené v přihrádce pod postelí, používané ručníky jsou na žebříku v koupelně.
Manžel roznosene pracovní v kotelně, věci do práce každý ve své skříni v šatně - v poličce na tyto věci. Děti nemají oblečení na druhý den použitelne nikdy, takže to jde do koše na prádlo. Pyzama větším do šatny vsem.
Mám na šatní skříní košík kam to uložím. Nic i košili zastylam do postele. Nechci aby se nikde válelo prádlo
Pyžama pereme každý den. Tedy ti co je nosí.
Oblečení na zahradu máme v technické místnosti. To do baráku nenosíme. To samé oblečení se psy, včetně bot.
Malé dítě má v chodbě věšák kam si tedy věší roznošené věci z venku (pokud jsou) a my máme každý věšák v pokoji u sebe na pracovní a tedy i domácí oblečení. Dali jsme je bokem (děti v pokoji mají taky každý zvlášť), takže nejsou hned na očích a díky velikosti je to nutný obsah občas probrat ![]()