Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, plánuji dětem po dlouhé době uklidit v pokoji, budou přes víkend u babičky. Vím že růžně v šuplících a podobně kde mají hračky, jsou i malé drobnosti, typu kolečko od autíčka, figurka z kindervajíčka a podobně, mez prachem… Přemýšlím, když budu vysávat, jestli má cenu to nějak přebírat, nebo to prostě vysát i s prachem a hotovo? Mám sáčkový vysavač, takže nevím. Jak to děláte vy?
Příspěvek upraven 06.11.25 v 19:36
Takovýto uklid co říkáš dělám tak 3-4× do roka. A já to vše nemilosrdně vyhazuji, klidně i vysávám. Nic nepřebírám! Max lego jak vidím… tak to dávám do bedny s legem. Vždy vyhodím tak dost velký pytel chaosu… po jaké to jdeš dělat době???
@nikol2834 píše: Více
Já teda přebírám. Vím jak to štve, když ve stavebnici něco chybí, tak se snažím to nelikvidovat.
My už máme větší děti. Nejmladší má 12. Už několik let si řeší individuálně. Nenechají si třídit svoje. Takže si uklízí své komnaty. Jdeme tam maximálně vytáhnout v koších pytle, když se má vyvážet popelnice. Když byli malí. Tak se uklízelo nebo vyloženě třídilo společně. To býval velký černý pytel hlavně na papíry. Těch se vždy nahromadilo nejvíc. Furt nějaké kresby. Pak na oblečení další pytel..
@nikol2834 píše: Více
Ufff… to by u nás bylo xxx pytlu všeho možného ![]()
@nikol2834 Největší poklady nacházím pod postelemi.
Od obalu ze sladkostí přes použité oblečení až po kalhotky. Dcery 12 a 7, vedeme k uklízení, ale dvakrát do roka, jim vběhnu do pokoje s pytlem na odpadky a vyházím vše, co uznám, že už je k ničemu. ![]()
My tedy třídíme, nechceme mít neúplné hry a léga by byla taky škoda. Ale tedy třídím i s dítětem, je to jeho bordel a poměrně pravidelně - co měsíc klidně.
Jinak se staršími jsme si sedli, povídali a oni u toho třídili.
Příspěvek upraven 06.11.25 v 19:24
@Snopy123 píše: Více
Já raději bez dítěte… ona vše potřebuje a nic se nesmí vyhodit. A když to dělám sama ani si nevšimne co zminzne…Noo ale po roce si to neumím v tom pokoji vůbec představit…
My to dělali na začátku školního roku a chystám se ještě jednou do vánoc.
Není to tak dlouho, co jsem se takto vrhla na synuv pokoj. Snažila jsem se poctivě třídit, ale i tak jsem toho dost vyhazela. Bohužel par dni zpet jsem zjistila, že jsem neměla být tak radikální a vyhodila jsem neco, co jsem neměla ![]()
@KKK85 píše: Více
Přesně. Jakmile to děláme spolu, vše potřebuje! I kdyz ani nevěděl, ze to ma. A ma mezi věcma kraviny typu zaludy, kaštany, obaly a různý těžko identifikovatelny věci.
@KKK85 Učím je třídit od mala. Tohle nesmí se nic vyhodit má nejmladší syn. Ok, ma to z následek, že nic nemůže do pokoje.
Ale pokud je mu to fuk co vyhodíš a nepamatuje si to tak super. To bych asi pak dělala bez dítěte. U nás si to pamatuje - zase tolik těch věcí nemá.
Ale my ty děti doma měli 4, to bychom se jinak zbláznili, kdyby nikdo nesměl nic vyhodit.
Příspěvek upraven 06.11.25 v 19:28
Všechno co už se nedá zkompletovat a jsou to takový ty blbiny z kuliček, vajíček a tak, vyhazuju.
Jinak asi záleží i na věku. 12 let bych už bez ní pokoj asi sama neuklízela - to jsem seděla a ona třídila. 7 možná ano, pokud by si to nepamatoval.
@Snopy123 píše: Více
No tak jako plyšáky si pamatuje přesně… ale nějakié obrázky, kaštany, kousky z kinder vajíček… to vůbec…