Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My tedy se snažíme třídit hned do krabic, aby bylo vše. Na kaštany a tak máme speciální krabici. Na vajíčka a takové ty kraviny taky.
Netvrdím, že občas něco není jinde, ale snažíme se to třídit hned. Ono se to pak poztrácí a tak.
Velkým klukům do pokojů už nechodím ohledně toho. Ale ty naštěstí to udržuji sami ( většinou velkým úklidem 1× týdně a zbytek průběžný úklid - prádlo do koše, nádobí do myčky, atd…).
@Pitřice píše: Více
jak se to probůh stalo, kalhotky a použité oblečení pod postelí? To tentokrát tvoje „stačí jim dát pár facek a je to“ nezafungovalo, nebo.jsi je řezala málo? Nebo, že by…bez účinku? ![]()
My jsme je učili od mala pořádku. Takže si umí udržovat pořádek. Rádi si vodí domů kamarády. Někdy předem neohlášené. Třeba o volné hodině před odpolední výukou se umí doma zastavit. Vždycky jsem jim říkala, ať si udržují pokoj tak, ať se za sebe nemusí stydět, když nějaká náhodná návštěva přijde. Uvidí jejich hospodaření. Funguje to. Ale období hraček je pryč. Syn má lego, že ho jednou složí (nějaká auta, motorky). Pak si je dá na výstavu a jen každé utírání prachu leští. Na společenské hry je určené místo. Plyšáky mají obří. Ty jsou v posteli uložené.
Momentálně jediný bordelář doma je pes. Má svůj koš na hračky doma. Vždycky si vše rozhází, pak je spokojený, že jednu hračku si vybral. Děti jsou proti němu béčka.
@KKK85 píše: Více
Já taky bez dětí
starší dcera si tak jednou za 3 měsíce už třídí sama, ale jak jedou v létě na soustředění, to lítá ![]()
Ale hlídám co vyhazuji, přebíram.
Ja se teda přiznám, ze dceřin pokoj uklízíme pravidelně 1× týdně. Není možné, aby měla něco pod postelí, protože se tam vysává. A ani tak tam nic není, leda prach. Oblečení se tam neválí, převléká se dole v šatně. Hračky, o kterých tu píšete, už jsou uskladněné jinde. V boxech. Dceři je 12 a má už jen pár plyšáků v pokoji. Ale vyhodit nic nechce. Prý jsou to památky na dětství 😁. Tak je to v těch boxech
.
Jinak ty drobnosti z Kinder atd. bych vyházela, ale nevysála vysavačem.
Snazim se tridit, ale uz me to nebavi. Deti si poradek neumi udrzet, dcera ma adhd a syn je celkem maly. Ale nic nechteji vyhodit, hlavne syn. Nedavno jsem jim protridila supliky a stolky, vse krasne protridila, obrazky do slozek, zbytecne papiry do kose. Vyhodila 2 pytle papiru, rozbitych hracek. A po 2-3 tydnech to u nich vypada, jako by se uklid nekonal. Takze jsem jim oznamila ze v pondeli udelam nekompromisni uklid, cokoliv bude lezet kde nema, pujde do kose/na charitu. A fakt uz na nejake kastany nebo hracky z kinder vajec nebudu brat ohled. Jedine co vysat ani vyhodit nechci je lego.
Kdo se chce zbavit Kinder hraček. Hlásím se jako odběratel. To je super zábava na přestávky.
Takže to zatím vypadá, že zkontroluji před úklidem stav stavebnic, pokud toho nebude moc chybět, zbytek různých drobností co půjde vysát tak vysaju, stejně už mám ve vysavači skoro plný sáček. Bude to i efektivnější.
@nikol2834 ted už neřeším, max řeknu ať si úklidy pokoje, převlečou postele a vykydaji odpadky.
Kdyz byly děti malé, toto jsem dělala vždy o prázdninách, kdyz byly děti pryč na delší dobu než víkend. Ale vše jsem třídila. Lego či jiné stavebnice tam kam patří, autíčka či jiné tyto drobné věci (z kinder apod) jsem dávala dohromady do boxiku. Deti si s tím hrály, z lega stavěly domečky a k tomu různé figurky. Ja sama mam třeba krabici od bot s figurkami z kinder vajíčka. A když si výjimečně koupím pro sebe a je tam ta figurka, nechám si ji.
@KKK85 píše: Více
Tak úklid dnes proběhl, ze začátku jsem měla nutkání třídit, u třetího šuplíku už jel vysavač. Ušetří to spoustu času, ale má to nevýhodu, ke konci se člověk ani moc nedívá, a vysaje snad i to co nechce
I vcelku velká figurka z kinder vajíčka, kterou by mě nenapadlo vysát, tak skončila v sáčku vysavače, již napořád. Když jsem po 2 hodinách po skončení úklidu přišla do pokoje, ještě je ve vzduchu „cítit“ vysavač, že se tam opravdu důkladně vysávalo ![]()
@nikol2834 píše: Více
jako tvůj vysavač a tvůj úklid, ale já to od začátku nechápu, proč ty figurky a blbosti nemůžeš normálně posbírat a vyhodit do koše, já jsem teda dost ležérní, ale nikdy tyto věci nevysávám, normálně to vyhazuju ručně
@stinga píše: Více
Taky ani vlastně nevím, proč jsem to vlastně nevysypala do koše. Ale ráda vysávám.
@nikol2834 my to takto přebíráme, třídíme a rovnáme průběžně, všechny lega a stolní hry se musí uklízet zpět do krabic…a vyhodila bych max něco rozbitého, jinak mají na drobnosti krabičky z iKey…u nás je hodně panenek, kočárku a sportovních hraček, takže rovname to, vždy něco mají v obýváku, dlouho to byla skříň a kuchyňka, teď je to velký dům pro panenky, žíněnka, skříň a truhla…stůl a židličky