Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ywett píše:
Jedině upřímně, na rovinu
Jinak to asi nepůjde.
blbá situace, taky platím ale naštěstí mám mateřskou..přítel by mi asi pomohl ale ne na dlouho, přeci jen si za to můžu sama a ani bych nechtěla aby to za mě celé platil a holt si našla práci, brigádu hned jak by to bylo možné
To jsem taky chtěla,ale bohužel mám takový průběh,že do práce opravdu nemůžu.Zkoušela jsem hledat něco na doma,ale nic.
Myslím, že ti nezbývá, než jít z pravdou ven.
Stejne by se to dřív nebo později dozvěděl a už by bylo třeba
pozdě a bylo by to vše ještě horší.
Takhle s tím třeba půjde něco dělat.
Vím, je to těžké a vůbec ti takovou situaci nezávidím,
ale určitě jdi s pravdou ven.
Mě přítel také lhal ohledně dluhů a dozvěděla jsem se to až od exekutora.
Byla jsem pěkně vytočená a nemohla pochopit, proč mi to neřekl když spolu žijeme.
Měla bys to udělat hlavně co nejdřív. Stejně to jednou praskne a dluh může ještě víc narůstat. Co by se na tebe vykašlal, maximálně bude chvíli naštvaný a možná ani to ne, chyby dělá každý.
A jak to tedy je - dlužíš celkem osmičku, teď už desítku, nebo měsíčně splácíš 8 tis? Jestli jen deset tisíc, tak ho požádej o půjčku, ať ti to tak nenaskakuje, asi to máš od nějakých lichvářů ![]()
taky bys měla vyhodnotit partnerovu finanční situaci - zda yb to bylo v jeho možnostech dávat bokem 8tis měsíčně…
a jinak samozřejmě narovinu, upřímně
Co jsi kupovala tak drahého,že je splátka tak vysoká?Nejde ona věc prodat?A jak dlouho ještě budeš platit?A přítel má tolika peněz,aby uživil rodinu + platil tvoje splátky,aniž by se on zadlužil jinde?
Pokud spolu žijete,čekáte miminko,tak mě zaráží,že o takových věcech se u vás doma nemluvilo.Copak jste při plánování miminka neřešili,kolik máte peněz a zda s tím vystačíte?
Taky me hned napadlo zda jde o 8000 mesicne nebo celkem dluh 8000,– ?
Protoze to je taky zasadni rozdil… ![]()
lasička1 píše:
Co jsi kupovala tak drahého,že je splátka tak vysoká?Nejde ona věc prodat?A jak dlouho ještě budeš platit?A přítel má tolika peněz,aby uživil rodinu + platil tvoje splátky,aniž by se on zadlužil jinde?
Pokud spolu žijete,čekáte miminko,tak mě zaráží,že o takových věcech se u vás doma nemluvilo.Copak jste při plánování miminka neřešili,kolik máte peněz a zda s tím vystačíte?
Tohle mě taky napadlo a jestli splácí 8.000,– tak to nechápu, jak to mohla tajit
![]()
To se lehce říká,ale hůř dělá.S přítelem si prostě jedeme každý za svoje.Nebydlíme spolu.Oba jsme o dost peněz v minulých vztazích přišli.Já splácím auto a úvěr za to co mi ukradl můj ex.A prostě o penězích jsme se nikdy nebavili,měla jsem jich dost,ale přišla jsem o práci a neplánovaně otěhotněla a problém je na světě.Bohužel bydlíme každý u rodičů a já u těch mých teda nemám podporu žádnou a už vůbec ne co se týká peněz.A prosit přítele o peníze je pro mě to nejtěžší co může být jelikož jsem hodně nezávislá a teď to jinak nejde.On vydělává dost na to aby to utáhl,ale tady jde spíš o tu moji blbou hrdost.
Tak prodej auto a zkus si nějak upravit splátkovej kalendář, ale nevím, jestli to jde
Čekáte spolu dítě, to všechno potáhneš sama? A co společné bydlení? To je ještě daleko? Ptám se, protože i domácnot něco stojí.
Myslím, že budeš muset svou hrdost trošku přehodnotit, je hezké být samostatná, ale zrovna na mateřské se ti každá pomoc bude hodit ![]()
Tak kdyz je ted na ceste dite tak stejne spolu asi zacnete zit a nejak spolu hospodarit… ne? A jak to teda je dluzis 8000,– nebo splatka je 8000,–?
Splácím 8000. Řešíme hypotéku a v té počítám s něčím navíc a splatili bysme to.Ale než ji budeme mít tak samo musím nějak platit.No holt to na něho dnes vyklopím a pak uvidím.
Ahoj holky,
poraďte mi jak říct příteli o splátkách.Splácím 8 000,ale jsem nezaměstnaná a těhotná a už mi nechodí podpora.Už mi došli upomínky a tento měsíc narostl dluh na 10 000.Poraďte jak mu to říct, aby mi pomohl.Já mám z toho hrozné depky a bojím se,že se na mě vykašle.