Jak říct příteli o splátkách

Anonymní
20.12.11 16:39

jak říct příteli o splátkách

Ahoj holky,
poraďte mi jak říct příteli o splátkách.Splácím 8 000,ale jsem nezaměstnaná a těhotná a už mi nechodí podpora.Už mi došli upomínky a tento měsíc narostl dluh na 10 000.Poraďte jak mu to říct, aby mi pomohl.Já mám z toho hrozné depky a bojím se,že se na mě vykašle.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
20.12.11 16:40

Jedině upřímně, na rovinu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
20.12.11 16:42
Ywett píše:
Jedině upřímně, na rovinu :hug:

Jinak to asi nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
20.12.11 16:43

blbá situace, taky platím ale naštěstí mám mateřskou..přítel by mi asi pomohl ale ne na dlouho, přeci jen si za to můžu sama a ani bych nechtěla aby to za mě celé platil a holt si našla práci, brigádu hned jak by to bylo možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.11 16:45

To jsem taky chtěla,ale bohužel mám takový průběh,že do práce opravdu nemůžu.Zkoušela jsem hledat něco na doma,ale nic.

• Citovat
  • Upravit
12
20.12.11 16:46

Myslím, že ti nezbývá, než jít z pravdou ven.
Stejne by se to dřív nebo později dozvěděl a už by bylo třeba
pozdě a bylo by to vše ještě horší.
Takhle s tím třeba půjde něco dělat.
Vím, je to těžké a vůbec ti takovou situaci nezávidím,
ale určitě jdi s pravdou ven.
Mě přítel také lhal ohledně dluhů a dozvěděla jsem se to až od exekutora.
Byla jsem pěkně vytočená a nemohla pochopit, proč mi to neřekl když spolu žijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.12.11 16:58

Měla bys to udělat hlavně co nejdřív. Stejně to jednou praskne a dluh může ještě víc narůstat. Co by se na tebe vykašlal, maximálně bude chvíli naštvaný a možná ani to ne, chyby dělá každý.
A jak to tedy je - dlužíš celkem osmičku, teď už desítku, nebo měsíčně splácíš 8 tis? Jestli jen deset tisíc, tak ho požádej o půjčku, ať ti to tak nenaskakuje, asi to máš od nějakých lichvářů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
20.12.11 17:09

taky bys měla vyhodnotit partnerovu finanční situaci - zda yb to bylo v jeho možnostech dávat bokem 8tis měsíčně…
a jinak samozřejmě narovinu, upřímně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.12.11 17:25

Co jsi kupovala tak drahého,že je splátka tak vysoká?Nejde ona věc prodat?A jak dlouho ještě budeš platit?A přítel má tolika peněz,aby uživil rodinu + platil tvoje splátky,aniž by se on zadlužil jinde?
Pokud spolu žijete,čekáte miminko,tak mě zaráží,že o takových věcech se u vás doma nemluvilo.Copak jste při plánování miminka neřešili,kolik máte peněz a zda s tím vystačíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.12.11 17:31

Taky me hned napadlo zda jde o 8000 mesicne nebo celkem dluh 8000,– ? :think: Protoze to je taky zasadni rozdil… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
20.12.11 17:37
lasička1 píše:
Co jsi kupovala tak drahého,že je splátka tak vysoká?Nejde ona věc prodat?A jak dlouho ještě budeš platit?A přítel má tolika peněz,aby uživil rodinu + platil tvoje splátky,aniž by se on zadlužil jinde?
Pokud spolu žijete,čekáte miminko,tak mě zaráží,že o takových věcech se u vás doma nemluvilo.Copak jste při plánování miminka neřešili,kolik máte peněz a zda s tím vystačíte?

Tohle mě taky napadlo a jestli splácí 8.000,– tak to nechápu, jak to mohla tajit :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.11 18:08

To se lehce říká,ale hůř dělá.S přítelem si prostě jedeme každý za svoje.Nebydlíme spolu.Oba jsme o dost peněz v minulých vztazích přišli.Já splácím auto a úvěr za to co mi ukradl můj ex.A prostě o penězích jsme se nikdy nebavili,měla jsem jich dost,ale přišla jsem o práci a neplánovaně otěhotněla a problém je na světě.Bohužel bydlíme každý u rodičů a já u těch mých teda nemám podporu žádnou a už vůbec ne co se týká peněz.A prosit přítele o peníze je pro mě to nejtěžší co může být jelikož jsem hodně nezávislá a teď to jinak nejde.On vydělává dost na to aby to utáhl,ale tady jde spíš o tu moji blbou hrdost.

• Citovat
  • Upravit
4118
20.12.11 18:15

Tak prodej auto a zkus si nějak upravit splátkovej kalendář, ale nevím, jestli to jde :nevim: Čekáte spolu dítě, to všechno potáhneš sama? A co společné bydlení? To je ještě daleko? Ptám se, protože i domácnot něco stojí.
Myslím, že budeš muset svou hrdost trošku přehodnotit, je hezké být samostatná, ale zrovna na mateřské se ti každá pomoc bude hodit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.12.11 18:16

Tak kdyz je ted na ceste dite tak stejne spolu asi zacnete zit a nejak spolu hospodarit… ne? A jak to teda je dluzis 8000,– nebo splatka je 8000,–?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.11 18:22

Splácím 8000. Řešíme hypotéku a v té počítám s něčím navíc a splatili bysme to.Ale než ji budeme mít tak samo musím nějak platit.No holt to na něho dnes vyklopím a pak uvidím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová