Jak říct v práci, že končím?

Anonymní
21.9.23 12:45

Jak říct v práci, že končím?

Zdravím, ocitla jsem se v situaci, ve které si vůbec nevím rady. Začala jsem před pěti měsíci pracovat v jedné restauraci, která má otevřeno pouze po určitou část roku (duben až listopad). To znamená, že po zbytek roku jsem bez práce.
V práci se mi líbilo a právě mě bavila, ale posledních pár týdnů se to změnilo. A tady začíná můj problém. Můj šéf se mě v průběhu srpna zeptal, jestli chci pokračovat i příští rok, a já řekla že ANO.
Jenže spousta věcí se změnila. Sice bych od nové sezóny dostala více peněz, ale tím positiva končí. K práci mi totiž přestal jezdit autobus (zrušení spoje), takže mi cesta z dvaceti minut trvá skoro hodinu. Celkově je to to mě časově náročná práce, protože jsem v ní většinou 9-14 hodin denně a mám dva dny volna. Navíc v práci končí člověk, se kterým se mám teoreticky příští rok střídat (krátký dlouhý týden) - šéf to ale neví, protože mu to kolega neřekl. Ještě k tomu plánujeme stěhování…
Jak píši práci jako takovou mám ráda, ale vůbec se mi tam nechce vracet. Jenže už jsem řekla, že příští rok nastoupim. Sice to není nic oficiálního, ale i tak se bojím reakce šéfa…
Co byste dělali Vy?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7349
21.9.23 12:48

Ježiši kolik ti je let? Normálně za šéfem zajít, že se změnila situace…budete se stěhovat, nejezdí bus a nebo neříkat nic.. Šefe sorry změnila se bohužel situace a příští sezonu nenastoupit, jen vás chci informovat ať o tom víte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
21.9.23 12:48

D je správně. Dospělý člověk přijde a komunikuje; takže něco ve smyslu: „Šéfe, nechala jsem si to projít hlavou a příští rok už tady pracovat nebudu“. Děkuji, nashledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
21.9.23 12:54
@Anonymní píše:
Zdravím, ocitla jsem se v situaci, ve které si vůbec nevím rady. Začala jsem před pěti měsíci pracovat v jedné restauraci, která má otevřeno pouze po určitou část roku (duben až listopad). To znamená, že po zbytek roku jsem bez práce.
V práci se mi líbilo a právě mě bavila, ale posledních pár týdnů se to změnilo. A tady začíná můj problém. Můj šéf se mě v průběhu srpna zeptal, jestli chci pokračovat i příští rok, a já řekla že ANO.
Jenže spousta věcí se změnila. Sice bych od nové sezóny dostala více peněz, ale tím positiva končí. K práci mi totiž přestal jezdit autobus (zrušení spoje), takže mi cesta z dvaceti minut trvá skoro hodinu. Celkově je to to mě časově náročná práce, protože jsem v ní většinou 9-14 hodin denně a mám dva dny volna. Navíc v práci končí člověk, se kterým se mám teoreticky příští rok střídat (krátký dlouhý týden) - šéf to ale neví, protože mu to kolega neřekl. Ještě k tomu plánujeme stěhování…
Jak píši práci jako takovou mám ráda, ale vůbec se mi tam nechce vracet. Jenže už jsem řekla, že příští rok nastoupim. Sice to není nic oficiálního, ale i tak se bojím reakce šéfa…
Co byste dělali Vy?

Tak nastupovat v dubnu nemusíš ne, nikdo tě nenutí, předpokládám že máš smlouvu na dobu určitou, řekni mu to až budeš končit, snad si do dubna někoho sežene, hlavně nechápu proč by jsi byla bez práce zbytek roku, mezitím můžeš pracovat jinde ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.23 13:01

@KKK85 21 let…Jenže já se obávám reakce a toho, jak se ke mě bude chovat. Přeci jen mi ještě zbývá pár dní…
Přesto děkuji za reakci :)

Příspěvek upraven 21.09.23 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.23 13:03

@mamule42 mám smlouvu na dobu určitou. A zbytek roku bez práce myslím jako bez této konkrétní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8479
21.9.23 13:04
@thomas.green746 píše:
@KKK85 21 let…Jenže já se obávám reakce a toho, jak se ke mě bude chovat. Přeci jen mi ještě zbývá pár dní…
Přesto děkuji za reakci :)

Jaké reakce prosímtě? :lol: klid, sežene si místo tebe někoho jiného, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36015
21.9.23 13:07
@thomas.green746 píše:

Neříkat nic, do příštího roku se to ještě může 10× změnit a když chceš být echt korektní, tak mu to oznámit, až si najdeš něco jiného a stabilního. Pokud jsi ale echt super korektní, tak mu to oznam, až budeš končit, do jara si může 10× najít někoho jiného. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
21.9.23 13:33
@thomas.green746 píše:

Vždyť si můžeš během toho půlroku najít nějakou práci, co je na celej rok a bude te bavit a stejně bys v dubnu nenastoupila. :nevim: ja si myslim, ze s tímhle docela poxitwa v takovým provozu se mu to točí každej rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.9.23 14:57

Proč v těch možnostech není říct mu pravdu? Nejezdí spoj a stehujete se. Je jedno, co jsi slíbila. On by se taky nerozpakoval ti říct, že už o tebe nemá zájem, kdyby potřeboval zaměstnat známého nebo příbuzného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7349
21.9.23 17:23
@thomas.green746 píše:

tak mu to řekni na poslední směně třeba… hele to je prostě život.. plány se mění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
21.9.23 17:29

Nějak tvé dilema opravdu nechápu. Máš logické důvodu proč nenastoupit. Tak je normálně na poslední tvé směně řekni a hotovo. Jestli máš s majitelem dobré vztahy, tak bude od tebe fér mu říct ať hledá k nové sezóně někoho jiného. Jako půl roku je dlouhá doba a snad ani nemůže očekávat, že mu lidi budou tak dlouho čekat. Navíc když nemají nic jistého a on se klidně může domluvit s někým jinými ani nedat vědět. Takže mu normálně řekni, že máš nakonec důvody nenastoupit a jdi si po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
21.9.23 17:50
@thomas.green746 píše:

Tak jestli se bojíš asi ho trochu znáš jak by mohl znepříjemnit ten konec teď tak to řekni až třeba po novým roce. Zavolej mu a řekni, že nenastoupíš má do dubna čas si někoho najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
21.9.23 20:19
@smile_xxx píše:
Z pozice bývalého manažera i obyčejné kolegyně bych chtěla vědět, že s někým nemůžu dlouhodobě počítat. Ne proto, že bych mu to chtěla dát sežrat, ale abych měla dostatek času najít kvalitní náhradu a zaučit ji. Říct v práci ze dne na den,.kromě zkušební doby, že už zítra nepřijdu, je pěkná podpásovka. Šéf by měl být naopak rád. Bude potřebovat, abys nového člověka zaučila. Běžně majíide dvouměsíční výpovědní lhůtu, a ta slouží právě k zaučení nové osoby.

Ona pracuje duben-listopad.. Takže teď v listopadu skončí, nejspíš i smlouva a v dubnu by zas nastupovala.. Tak si nemyslím, že by někoho zaucovala a bylo to nějak zásadní, kdy to oznámí.. Vzhledem k tomu, že pul roku o ni šéf nebude nic vědět a podle smlouvy zamestnanec nebude, tak by se měl spíš včas informovat ten šéf, ne? Nemůže přeci počítat, že ten pul rok bude sedět doma a čekat na brigádu od dubna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat