Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pe-terka Týnko, Týno, Kristýnko, Krystý..
Kiki se mi nelíbí..
@kristyn.g píše:
Prosím vás hlavně neříkejte Kristynam Kiki, Kikina… Já to nesnáším když mi tak někdo řekne, je to označení pro štětkunebo psa/papouška v nejhorším. Já mám nejradši Týno a Kristý, Kristýnko…
Kristýnko, Kiki, Kíďo, ale jméno se mi líbilo kvůli tvaru Týnko, Týno ![]()
Znám jich několik, vsem se rika různé..Tyno, Tinko, Kito, Kris, Kristy/i, Tunisko, Kiki, Kikino, Inko..
@Lalelale. Tak jasný že mi tak neříkají třeba v práci
Ale Týno mám ráda, Týnko mi říkají také jen nejbližší ![]()
Tyny, Nyny. Ale ňuňu zdrobnělina se dá vymyslet na každé jméno ![]()
Moje kamarádka je odjakživa Kikina
Už jí nikdo jinak ani neřekne, jí to nevadí
.
Každopádně Kristýna je hezké jméno, říkala bych jí Kristy, Týnko ![]()
Jedna kámoška má a když o ní mluví, tak říká Kika.
Druhá má už starší, středoškolačku a říká Krista.
Já mám jednu kamarádku a oslovuji Kristy, když o ní mluvím s jinými, tak vždycky Kristýna.
Osobně bych nedala. Nic proti tomu jménu nemám, ale nikdy by mě nenapadlo tak pojmenovat své dítě. Tak ještě že má každý jiný vkus a nejmenujeme se všichni stejně
.
Ještě do nědávna jsem nevěděla, že Kristýně se může říkat Kikino. Znala jsem jen psa, kterému tak říkali. Nechápu, že tak krásné jméno můžou rodiče komolit na takový patvar, když jsou mnohem lepší varianty. To je můj názor. Přijde mi zbytečné vybírat hezké jméno, když se pak používá nějaký patvar. ![]()
Mame Kristynu. Rikame ji Kiki, Kikco, Kikino, Kristynko. Tynka, Tyna k ni nejde. Jednou ji tak rekla sousedka a Kikca zirala na ni na me. I mne to prislo divny
a nekdy ji reknu Kryspino. Ale to jen pri srande
@kristyn.g píše:
Prosím vás hlavně neříkejte Kristynam Kiki, Kikina… Já to nesnáším když mi tak někdo řekne, je to označení pro štětkunebo psa/papouška v nejhorším. Já mám nejradši Týno a Kristý, Kristýnko…
Stetku? A nemas spis ty nejaky problem sama se sebou?
Znám: Týna, Týnka, Týnuška (ale i pro Valentýnu např.), Krista, Kristýnka, Kiki, Kikina..
@brumdinka píše:
Kámošce říkám Kristi..někdo jí říká i Kiki ale mě to přijde jak pro psa..sorry
Mám to stejně. Kiki je strašný oslovení. ![]()
@kristyn.g Mně Kristýnko přijde fajn pro náctiletou, ale divné pro dospělou ženskou. Vždyt to je vyloženě drobnělina jako Evička, Kateřinka, Martinka…aspoň mně by to nešlo přes pusu. K tomu ještě delší, než Kristýna jako taková. Kikina bych teda asi taky nepoužila
no zdrobněliny tomuhle jménu moc nepřály