Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Františka, Jarmila, Arnošt, Anna, Josef, Ludmila, Miluska - z me rodiny
Já bych zrovna řekla, že ted zažívají obrodu. Aspon některá. Antonín, František, Rozálie, Matěj, Anastázie…Věčná je Terezie, ta je oblíbená už věky ![]()
@Mallorka píše:
Františka, Jarmila, Arnošt, Anna, Josef, Ludmila, Miluska - z me rodiny
Ludmilka, krásný jméno. Mělo by se víc dávat i v dnešní době.
Můj dědeček byl Bohumír
Sama jsem si s tímto jménem pohrávala pro našeho syna, ale nakonec jsme zvolili jinak.
Hodně se mi líbí Aloisie, Žofie, Melanie, Lýdie, Berta, Oldřich, Jeroným, Boleslav, Bořek, Čeněk atd.
@pe-terka píše:
Já bych zrovna řekla, že ted zažívají obrodu. Aspon některá. Antonín, František, Rozálie, Matěj, Anastázie…Věčná je Terezie, ta je oblíbená už věky
A to je dobře že zažívají obrodu ![]()
Ale jsou to většinou jména která se pořád opakují dokola. Viz Antonín, Anna, Vojtěch…
A za holčičí je mi moc sympatické Josefína. A babi je Jarmilka ![]()
Jinak v rodině byli a sou jména Anežka, Bedřiška, Hynek, Julie, Františka, Johana, Anastázie…
Tak u nas Helena, Anna, Magdalena, Marie, Ludmila, Apolena, Antonin, Frantisek, Jan, Tadeas.
Někdo hned řekne že stará, původně česká, jména skoro nejsou. Spíš sem myslela jména našich babiček, prababiček, dědečků, pradědečků a generace před tím.
Líbí se mi třeba Antonie, Alžběta, Rozálie, Libuše, Josefa (Josefína), František, Augustýn, Leopold a podobně.
Je tolik krásných jmen která se dřív dávala a ted skoro nejsou.
Příspěvek upraven 25.02.18 v 19:52