Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme Aloisii a Antonína, setkáváme se vcelku s pozitivními reakcemi:-)
@Teniska7 tak to je super, u nás nejdřív Jáchym moc neprocházel (u rodiny) tak jsem zvědavá na případného Jonáše
ale kecat si do toho stejně nenecháme ![]()
@Kristyna.Vechtova u nas se moje rodina nejdriv taky tvarila divne na jonase, ale co zvykli si ![]()
@napoleon Miluju jméno ALOISIE
… Pokud bude druhé holka, budu bojovat jako lvice
![]()
@Silvie86 U nás to prošlo lehce - kdyby byla kluk, byla by Vilém, jinak další holčičí jména ve hře byla Františka, Cecílie nebo Jenovéfa.. manžel v tom naštěstí jede se mnou:-)
U nas je František Jiřina Oldřich Ingeborg Andrea Vladislava Miroslav Jaroslava Jiří ve školce mame Stelu Dobromilu Jovanku Barnabaše a mame Matyáše a Nikol
Nevím, jestli to tady už padlo, ale hodně se mi líbí i Bartolomej.
@Gita24 píše:
Někdo hned řekne že stará, původně česká, jména skoro nejsou. Spíš sem myslela jména našich babiček, prababiček, dědečků, pradědečků a generace před tím.
Líbí se mi třeba Antonie,Alžběta, Rozálie, Libuše, Josefa (Josefína), František, Augustýn, Leopold a podobně.
Je tolik krásných jmen která se dřív dávala a ted skoro nejsou.Příspěvek upraven 25.02.18 v 19:52
ta mnou vyznačená se dávají dle počtu dětí v okolí dosti často..
Máme široko daleko jedinou Radku. Až jsem koukala zpětně, zjistila jsem, že je to staročeské jméno ![]()
Mám ráda jména z naší generace. Františku, Josefa, Andělu apod. se mi až tak nelíbí.
@evill píše:
Kdyz cekala sestrenka dite a rikala nasi babi, ze zvazuje jmeno Tereza, rekla ji babi, ze to ona by nedela, ze za ni se tak jmenovaly jen stare babky
vidíš, a tedka neznám Terezu 60+ asi žádnou
Naopak malých a mladých Terezek je hodně.
Taky se mi tahle stará jména líbí, doma máme Alžbětku a Mikuláška ![]()
Kamarádka má Alenku, široko daleko je to jediná malá Alenka v okolí.
Druhá kamarádka má dvojčátka Marušku a Zuzanku.
Ovšem Marušek a Zuzanek, těch už je víc.
Odposlechnuto v MHD - holcicky se jmenovaly Doubravka a Hermína.
@pe-terka píše:
vidíš, a tedka neznám Terezu 60+ asi žádnouNaopak malých a mladých Terezek je hodně.
No jo, nasi babi je taky 80, a kdyz za ni to byly stare baby, tak by jim ted muselo byt 140+ a ne 60+
. Jinak ja znam Terezy vsech vekovych kategorii, jak ctyricatnice tak dvouletacky
.