Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
myslím samozřejmě kromě základního tvaru jména (Kristýno, Kristý).
Kristýnku má kamarádka, občas jí říká i Kiki
Tak by mě zajímaly i další variace ![]()
Jak to máte vy?
U nás ve škole se spolužačce říkalo Krista, Kristy. Kamarádka má dceru a říkají jí Kiki. Nelíbí se mi ani jedno.
Příspěvek upraven 07.03.18 v 21:20
Kikina jsme říkali vždycky sestrence a nebo jsme ji oslovovali Krystýn
Tynuš, Kikule, Kristus, Kryštov Kolumbus, Kina, Kris, Kikina, Kikča, Kí - tot me osloveni, vznikle behem skolni dochazky od spoluzaku.
Malé holčičce-Kristýnko. Školačce-Kiki. Puberťačce-Kiko. Mladé dámě-Kristy.
Já jsem Kristýna (prosím nechat anonym
) a říkají mi lidi různě. Nesnáším, když mi chlapi říkají Kristýnko, přijde mi to od nich slizký (je mi 25 a když mě tak osloví nějakej 60+ tak prostě neee). Nejradši mám Kiki. Týno je neutral, přijde mi neosobní, že se tak říká všem Kristýnám/Justýnám a tak.
@pe-terka máme jednu v rodině a říkáme jí odjakživa Kíťo nebo Kytino. Absolutně netuším, jestli se to píše takhle nebo s tvrdým Y
Mám jí strašně ráda, ale s tím jménem jsem zoufalá. Oslovit ji Kristýno mi přijde hrozně tvrdé, i když jméno je to hezké. Abych byla upřímná, žádná zdrobnělina, co tu od lidí zazněla, se mi nelíbí. Tu příbuznou zbožňuju, ale jmenovat bych se tak asi nechtěla. Kristýna mi přijde typově podobná jako Kateřina. Buď si člověk nechává říkat vznešeným a tvrdým jménem, nebo skončí s přezdívkou jak pro kočku.
Prosím vás hlavně neříkejte Kristynam Kiki, Kikina… Já to nesnáším když mi tak někdo řekne, je to označení pro štětku
nebo psa/papouška v nejhorším. Já mám nejradši Týno a Kristý, Kristýnko…
Kámošce říkám Kristi..někdo jí říká i Kiki ale mě to přijde jak pro psa..sorry ![]()