Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, já to mám tak, že když pohnu hlavou určitým směrem, tak mi bolest projede až ke krční páteři. Většinou to mívám při větší zátěži na (u mě problematickou) pravou ruku a bolest hlavy trvá cca 2-3 dny, než to zase povolí. Nevím teda jak u ostatních, ale já to svádím právě na krční páteř ![]()
Já mám problém s krční páteří, hlava boli tak nejak intenzivněji a jakoby střílí jehličky, občas se mi motá hlava a je mi špatně od žaludku. Klasické tlumící prášky na to nepůsobí tak dobře jako při běžné bolesti hlavy.
Ale pomáhají cviky na krční pater a taky spát na zádech bez podložení hlavy
Me treba boliva polovina hlavy a mam to z trigger pointu v kyvaci. Staci na chvili zmacknout, prekonat jeste horsi bolest a je to pryc. Trvalo mi jen asi 15 let, nez jsem prisla na to, ze to dela prave kyvac ![]()
Chystám se na to. Pravé rameno mě pobolívá už cca 2 roky, přičítám to sedavému zaměstnání - pravou rukou pohyb myší a podivné shrbení u noťasu. Udělala se mi i taková zvláštní bulka u pravé klíční kosti, vypadá to, jako by byla oteklá. Nemá s tím někdo zkušenost? Omlouvám se, že jsem se tak vetřela s vlastním dotazem ![]()
@Rhine Nevadí že jsi tady napsala něco na co se chceš taky zeptat, to klidně napiš mě to nevadí
ale moc bych nepodceňovali bulku, já příští týden taky radši pofrčim k doktorce na neurologii a rehábku.
Nebolestivá a měkká. Přijde mi, že je spíš nateklá ta kost. Nebo je prostě větší než ta druhá ![]()
Nene, mám to právě už tak dva roky. Začalo to v práci když jsem tu ruku používala jen na pohyb myší, měla jsem to pak vždycky takový strnulý. Teď jsem půl roku na mateřské a bolí to pořád, hlavně když pořád tahám malýho, to je potom radost ![]()
Asi jo, viď. Někde jsem četla, že by to mohla být zablokovaná klíční kost. No snad mě dají do kupy. Díky ![]()
Tipuju 4-5. krční obratel u doktora by ti mohli poradit nějaké cviky nebo třeba na rehabilitaci
Ahojky, chci se zeptat jak rozeznat bolest hlavy od krční páteře…
Jestli se to vůbec rozeznat dá, a jaké máte příznaky-zkušenosti?