Jak “rozkreslit” dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
334
24.6.23 08:44

Jak “rozkreslit” dite?

Ahoj.

Chci se zeptat - nemate nekdo tip jak privest dite ke kresleni?

Ma 3,5. Rad cmara na papir ale plochu (jako omalovanku) nevybarvi.

Mame vodne omalovanky se stetcem, vodovky, tekute barvy - to vsechno ho bavi, barvi i auta, pak je zase chodime umyvat. Bavi ho velkym stetcem “malovat” na plot vodou.

Ale kdyz ma vzit pastelku, tak par krat udela linku a hotovo. Udela spojovacky v takovych tech knizkach pro deti, co kam patri nebo spojovani tecek. Ale plochu nevybarvi.

Chapu, ze ma cas, spise jestli nema nekdo tip, aby ho to zaclo bavit.

Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
24.6.23 09:16

@Lubuch nech ho dělat, co ho baví. Přijde to samo. Syn nevzal tužku do ruky do 4,5 let. Pak najednou zlom a maluje neustále. Taky jsem to tady tehdy řešila. Žádný univerzální návod neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
24.6.23 09:18

Některé děti to nebude bavit nikdy. To je třeba příklad mého syna. Nabízejí, zkoušejte různé techniky a buď se toho chytne nebo ne. Není povinnost, aby děti vybarvovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.6.23 09:24

Synovi je 9 a dodnes neumí vybarvovat a podle mě se to už nikdy nenaučí. Jeho výtvarná díla jsou na úrovni cca 3-4 letych dětí. Vybarvuje naprosto šíleně. Neumí to do plochy.
Je šikovný na jiné věci. Třeba ušil tašku pro ucitelku.

• Citovat
  • Upravit
3010
24.6.23 09:50

Dcera začala mít zájem o malování a vybarvování až dlouho po šestém roce. Já se roky stavěla na hlavu, vykupovala papírnictví-měla VŠECHNO čím lze malovat, malovala jsem s ní, nechávala jí být a nic.
Na omalovánce vybarvila max. třeba roh na jednorožci, na zbytku udělala pár čar jednou barvou a bylo.
Jednoho dne si k tomu sedla a začala sázet jeden obrázek za druhým, každá část jinou barvou, bez přetahování, žádná bílá místa.
Během pár týdnů vypotřebovala všechny omalovánky, co se tady za tři roky nahromadily.
Když jí to ještě nebaví, nic s tím neuděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60986
24.6.23 10:33

Taky mám dítě, ktery nikdy nevybarvovalo, teď je mu 9, omalovánku by nevybarvil, ale naučil se malovat podle vzoru a překvapuje mě, jak krásně kreslí a i si to vybarvuje ale z hlavy neumí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
24.6.23 11:15

At dela, co ho bavi ;) nemusi se kazde dite „rozkreslit“. Treba pozdeji… Treba nikdy. Treba bude muzikalni nebo technik nebo ctenar. Syn 3,5 ani nekresli, ani nevybarvuje, dokonce nema rad cteni pohadek. Nenutim nic z toho. Proc taky? Ma rad pristroje, cudliky, zapojovani, dratky, vlaky, drahy, tak ma ruzne hry tohohle typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
24.6.23 13:29

Diky vsem.

Jasne, ze navod neni. Spis jsem chtela nejaky tip na aktivitu, ktera zabrala.
A jasne, ze dela co chce a co ho bavi.

Dneska jsme nasli vyskrabavaci obrazky v Action. Pirati a tam prve udelal vetsi plochu - dala jsem mu 10-ti korunu a to ho zabavilo. Tak treba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6409
26.6.23 06:08

U nás děti baví, když si samy řeknou, co by chtěly za omalovanku, na netu je toho spoustu a tiskneme jim konkrétní obrázky. Klasické omalovánky nevybavují vůbec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
28.6.23 21:57

Také se snažím srovnat s tím, že syna tohle absolutně nezajímá a nebaví, já jsem od malička malování milovala, doteď si pamatuji, jak jsem ve 2,5 letech dostala obří pastelky na Vánoce a byla jsem z nich úplně hotová 😄
Uklidňuji se tím, že syn je nadaný v jiných věcech, má dokonalý hudební sluch, lákají ho všechny hudební nástroje, které potká, ale i tak, pořád je mu teprve 3,5 roku, takže má pořád ještě dost času na rozvíjení, ale neříkám, že mě to někdy netrápí, když vidím neteř, která se ve stejném věku snaží malovat postavy a pak se podívám na syna, který když už nějakým zázrakem vezme pastelku do ruky, tak udělá čmáranici přes celý papír, většinou ten papír prodře a klidně pokračuje i dál na stůl :roll: :lol:
A omalovánky si rád kupuje, hrozně mě vždycky přemlouvá, abych mu koupila nějakou s autíčkama, někdy se nechám překecat a stejně to skončí tak, že jí chce jen listovat a povídat o obrázcích, ale běda, jak vytáhnu pastelky, nebo fixky, to zdrhá, už jsem to teda vzdala a ať si dělá, co ho baví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30903
29.6.23 06:40

Naše dvě děti ze tří jsou malíři, ale kreslení je začalo zajímat až tak kolem 4,5 let. Vymalovávat nechtělo, začaly až samy kreslit. Nekreslení bych začala řešit na začátku předškoláků, aby dítě postupně uvolnilo ruku a získalo úchop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí