Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vlastně rozčtvrtit ![]()
Chystáme se přestěhovat do 2+kk, malá bude mít pokojíček, je tam docela velká předsíň a potom veliká místnost, na jedná straně asi v 1/3 je kuchyň a my moc nejsme ochotní se vzdát postele a spát na gauči ![]()
Takže jsem se chtěla zeptat, kdo tak nějak žije ať mi poradí, čím to máte rozděleno? Na obou stranách pokoje jsou okna, takže bude vlastně kuchyň, vedle ní obývák (to přechod moc nepotřebuje) a za sedačkou bude postel. Napadli mě akorát takové ty bambusové rolety, co bychom mohli kdykoliv vytáhnout a zase stáhnout. Teď kde žijeme, tak to tak vlastně taky máme, máme teda kuchyň zvlášť a mezi sedačkou a postelí je sádrokartonová příčka, ale tam budeme v nájmu, tak to moc nechceme a navíc je tam plovoučka, takže by to asi ani nešlo. Tak budu ráda za nápady ![]()
Nevím, jak přesně si to představuješ. Kdyby byl byt váš, navrhovala bych postavit příčku (zas záleží na velikosti pokoje). Možnost jsou i japonské stěny, vypadají pěkně, používají se také na rozdělení míst v pokoji, ale zas je to dražší záležitost (i když se dají sehnat i za rozumnou cenu, panelové závěsy).
My jsme v nájmu a příčku jsme dělali, ale taky ty plovoučky, takže jsme napřed udělali tu příčku, což vy nemůžete. Pokud nepotřebujete být úplně „inkognito“,tak nějaký žaluzky, asi bych se poradila s nějakým návrhářem, na netu jich určitě bude mraky.
My jsme jako mali meli se segrou a rodicema rozpuleno skrinema ![]()
Vestavěnou skříní zabudovanou do zdi. Je to nákladné ale spousta uložného prostoru. Jsou tam šoupací dveře se sklem, 3 díly a z druhé strany 2 díly a ten jeden díl tím se chodí má to asi 80 cm s tím úložným prostorem a je to oboustranné. A ta skla ještě opticky zvětší prostor.
Ahoj, co takhle pokojové rolety, nebo závěsy. Prodávají to např. v Jysku
Pokud je to podnajem, mrkla bych se do Ikei. Hodne se používá na předěl tahle knihovna s ruznyma kosikama http://www.ikea.com/…ts/70201811/#… nebo tyto rolety http://www.ikea.com/…ts/50224210/
@luca001 píše:
Pokud je to podnajem, mrkla bych se do Ikei. Hodne se používá na předěl tahle knihovna s ruznyma kosikama http://www.ikea.com/…ts/70201811/#… nebo tyto rolety http://www.ikea.com/…ts/50224210/
přesně to jsou ty panelové závěsy, vypadá to moc hezky
Ty jo typů spousta:)děkuji moc, už bych nějakou představu měla:)Nebyla by vůbec špatná nějaká ta policová skříň ![]()
Nevim presne jak si to predstavujes. Ale kamaradka, co maji 2+kk si udelali v KKcku loznici. Udeali to tak ze tam pridali jednu sadrokartonovou pricku a posuvne dvere po cele delce. Vleze se jim tam akorat ta postel a dva nocni stolky a meli tam i malou postylku. V nohou postele maji klasicky perinac na skladovani lozniho atd.. moc se mi libi jak to maji vyreseno. Posuvne dvere maji z mlecneho plastu, takze propousti i trosku svetla. Vetsinou je maji do pulky otevrene…
Puvodne to KKcko melo tvar obdelniku ted maji Kkcko ve tvaru L a v tom vykrojenem Elku je ta loznice… neumim to asi dost dobre popsat… ![]()
Plovoucka je po cele delce KKcka a bez problemu to tam udelali. Ono to jde docela jednoduse zase odstranit.
My jsme se vysvěthovali z ložnice, aby měla malá pokojíček a museli jsme do jedné místnosti vměstnat obývák a ložnici. Ale bohužel by se nám nevešla skřín, gauč a ještě postel, tak jsme zvolili variantu s koupí pořádného gauče na každodenní spaní. Takže máme gauč, který během pár vteřin bez námahy rozložíš a z něj ti vyskočí normální matrace na spaní. ![]()
Pěkné jsou i ty postele ve skříni, ale to by se nám nevešlo.
A když jdete stejně do podnájmu, to by nemohl být o něco větší byt? Nebo už by to byl pro vás moc velký rozdíl v ceně? ![]()
@Ivaninka píše:
My jsme se vysvěthovali z ložnice, aby měla malá pokojíček a museli jsme do jedné místnosti vměstnat obývák a ložnici. Ale bohužel by se nám nevešla skřín, gauč a ještě postel, tak jsme zvolili variantu s koupí pořádného gauče na každodenní spaní. Takže máme gauč, který během pár vteřin bez námahy rozložíš a z něj ti vyskočí normální matrace na spaní.
Pěkné jsou i ty postele ve skříni, ale to by se nám nevešlo.
A když jdete stejně do podnájmu, to by nemohl být o něco větší byt? Nebo už by to byl pro vás moc velký rozdíl v ceně?
To samé čeká nás! Můžu se zeptat, kde jste pořídili dobrý gauč?
Děkuju
@ninabu Původně jsme chtěli od slovenské firmy Phase. Vyšel by na 34 tis., nakonec jsme vzali sice dražší, ale český a udělali nám ho přesně na míru, jak jsme si řekli (jiné područky, rohový - původně dělali jen dvousedák, rozměr takový, aby se nám akorát vešel.) A ted už i ten rohový zařadili do nabídky, zrovna dnes jsem koukala na jejich nový katalog. Je to firma PF nábytek. A gauč chválí každý, kdo k nám přijde. Je takový vyšší, pěkně se z něj zvedá. Říkala jsem, že je to gauč pro důchodce ![]()
@Ivaninka píše:
@ninabu Původně jsme chtěli od slovenské firmy Phase. Vyšel by na 34 tis., nakonec jsme vzali sice dražší, ale český a udělali nám ho přesně na míru, jak jsme si řekli (jiné područky, rohový - původně dělali jen dvousedák, rozměr takový, aby se nám akorát vešel.) A ted už i ten rohový zařadili do nabídky, zrovna dnes jsem koukala na jejich nový katalog. Je to firma PF nábytek. A gauč chválí každý, kdo k nám přijde. Je takový vyšší, pěkně se z něj zvedá. Říkala jsem, že je to gauč pro důchodce
Moc dekuju za tip! Podivam se na to. My ted taky mame rohovou sedacku, ale „obyc“ Ikeu, takze bychom radi i potom tu kvalitnejsi na spani do rohu ![]()
Tak to mohu PF nábytek doporučit. Byla jsem se podívat i přímo u nich, kde vyrábí, je to kousíček od nás. A myslím, že ted mají nějakou slevu (asi 15%), ale nevím, jak to je, jestli je to akce na listopad ![]()