Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
ahoj, mamka to dělá ta, že oblékne vlhkou ponožku a chodí a chodí. Kůže povolí a přizpůsobí se, neboj ![]()
Vlhký hadr bych nedávala, bála bych se aby se to nevytahalo zase moc… Lepší je když se to uzpůsobí přesně tvojí noze
taky to znám s mokrou ponožkou, teda o pivu nic nevím, ale možná ![]()
Popravdě,já to nikdy nezkoušela,tak proto,píšu,že se to říká.Možné to,je třeba je tam něco,co to změkčí ![]()
hlavně bacha,aby tam po zaschnutí nezůstaly mapy,to by byla škoda
Také trochu pomůže - navlhčit místo, které tlačí, lihem (možná stačí nějaká francovka…) a takto nosit. Kůže se vytvaruje podle nohy.
Ale asi to bude chtít udělat víckrát.
Nebo jen olepovat malíček náplastí… Já jsem tak trpěla loni, rozdíralo se mi to nad patou, jak končí bota.
Vždycky jsem tam přilepila pásek náplasti a za pár nošení to pěkně povolilo a změklo a už je klidně můžu nosit skin on skin ![]()
Já taky nosím boty-balerínky a jarní skin on skin. Silonkové ponožky se mi příčí
a potí se noha. Používám do nich vložky z dm protipachový a kupodivu to funguje. Škoda,že to nejde do sandálů ![]()
@1024 Do sandálů používám sprej na smradlavé nohy (sprej proti pocení
) od Oriflame…
nečetla jsem diskuzi, ale mě na roztažení pokaždé pomůže dát do pytlíku vodu, nacpat do boty a strčit n pár hodin do mrazáku. Když je vyndám, tak si do nich vlezu v ponožce a pak je to paráda. Jsou roztažené akorát. dělám to tak se všemi botami, peep toe i lodičkami…
@MadGirlNancy píše:
nečetla jsem diskuzi, ale mě na roztažení pokaždé pomůže dát do pytlíku vodu, nacpat do boty a strčit n pár hodin do mrazáku. Když je vyndám, tak si do nich vlezu v ponožce a pak je to paráda. Jsou roztažené akorát. dělám to tak se všemi botami, peep toe i lodičkami…
a co když se pytlík roztrhne? ![]()
jinak děkuji za rady … dnes ráno jsem je obula zase s oblepenýma malíčkama. málem jsem nedošla z obchodu zpátky do auta
![]()
Ahoj, koupila jsem si včera parádní lodičky od Rieker. V obchodě se zdály, že jsou šité na mě a že nikdy nebudou tlačit … po hodinové procházce mám „zmasakrované“ malíčky. Nechci se jich vzdát, tak mi prosím poraďte: Jak je roztáhnout do šířky? Koukal jsem a jsou z úsně. Mám do nich nacpat vlhký hadr? Koupit si roztahovací kopyto? Fakt nevím