Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,
chtěla bych pro dcerku tyto sandálky, ale nevím, zda je ten opatek dostatečný?
Máte s tím některá zkušenost, budou dost pohodlné?
Děkuji za rady ![]()
A kolik je dcerce roků? Já bych takové botky dala až tak po třetím roce. Mimo ten chybějící opatek jsou i dost nízké.
14 měsíců, chtěla bych sandálky na doma místo bačkůrek, jelikož v pevných botkách , co má se jí doma potí nožička(ty máme od essi). ![]()
Většinu času obchází kolem nábytku, za kočárkem a botky už pořebovala, jelikož divně vykrucovala nožičku.
měli jsme velmi podobné a o opatku se nedá vůbec mluvit, byly super, ale syn je měl až ve čtyřech letech, pro tak malé dítě bych doporučila spíš takový typ:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Určitě bych u tak malého dítěte volila něco s pevnější patičkou a vyšším zapínání u kotníčku.
Tak já jsem dcerce koupila sandálky od santé na doma místo bačkůrek, ale vysoké… Kupovala jsem je krátce po prvních narozeninách a teď jí je 15 měsíců a ještě bych jí teda nízké nedávala… Pozoruju, že ve vysokých botičkách chodí pořád o hodně líp, než v nízkých
nerada bych ji zničila nožičku hned na začátku
![]()
Koupila jsem tyhle a myslím, že jsou fakt dobrý
http://www.sante-zdravotni-obuv.cz/…getthumb.php?…
Kro jestli malá vykrucuje nožičku, tak bych fakt vydržela u těch vyšších… Jinak dětem se potí nožičky ve všech botičkách… I v těhle sandálkách se malý nožka trochu potí… Ale pořád bych řekla, že je lepší, když se nožička trochu zpotí, než když se nějak „pokazí“ ![]()
Díky za rady, a asi je nejlepší plná špička u sandálků že? Koukala jsme že prodávají i bez špičky.
Já je chtěla koupit rovnou od essi když jsem kupovala botky, ale bohužel tam něměli moc na výběr ![]()
I když teď jsem koukala na tu fotku ještě jednou a pořádně… Ale nemůžu z ní pořádně poznat, jak jsou doopravdy vysoký
Ale asi bych osobně radši sáhla po sandálkách s plnou patičkou…
Jo, jo, plná špička je lepší, oni ještě dost zakopávaj
![]()
Jinak na ty zančky moc nedej… Sháněla jsem botičky na ven a hrůza… Jak essi, tak protetika (údajně zdravá dětská obuv nezávadná
)… Kupovala jsem je s mamkou (fyzioterapeutka) a nestíhaly jsme koukat… Všechny boty (kor teda od tý protetiky) maj paty křivý takovým způsobem, že nechápu, kde sebrali právo tvrdit, že jsou nezávadný… takže doporučuju všechny boty kontrolovat… Postavit na rovinu a pořádně je prohlídnout, jestli neuhýbají, nejsou zkroucené atd… Jinak je to děsný vyhodit takový šílený peníze za boty, který jsou možná horší než od ťamanů ![]()
Ahoj, tyhle botky bych asi nekoupila. Sice nesouhlasím s tím, že by malé děti měli mít kotníčkové boty (ani já ani naše rehabilitační dr.), ale měli by mít pevný opatek a tyto vypadají, že bude měkký. Starší syn má díky kotníčkovým botkám zborcené kotníky
dnes bych si za to nafackovala) a chodíme ve 4 letech cvičit. Na druhorozeném teď zkouším tuto metodu
Takže za mě doma bez bačkůrek, ať se kotníček zpevňuje sám, na normální nošení normální botky, ale s pevnou patou a kotníčkové jedině do lesa
Sandálky bych také volila spíš s páskem přes prstíky, kvůli zakopávání a odrážedlu ![]()
Holky ještě se optám, čím je čistíte ty botky, třeba když se zapatlají , vím, že se nesmí prát , ale není na to nějaký prostředek?
Malá je hrozný čuně a je mi jasný, že je hned opatlá jídlem
![]()
Vlhčenejma ubrouskama
těma co mám na přebalování
Vyčistí všechno
![]()
@Michaella69 píše:
Vlhčenejma ubrouskama![]()
![]()
těma co mám na přebalování
![]()
![]()
Vyčistí všechno
![]()
![]()
haha ![]()
a fleky to nenechá, když je to kůže? ![]()