Jak rozvrhnout očkování?

Luca10
1.8.14 11:57

Jak rozvrhnout očkování?

Zdravím, maminky!

Ráda bych se zeptala těch z vás, které jste své děti nechaly očkovat i nepovinnými vakcínami, jestli byste mi mohly doporučit nějaké schéma, v jakém bych měla nechat očkovat? Za pár dní jdu s malou na první povinné očkování a potom bych ráda začala s nepovinným, jen nevím, zda dát dřív rotaviry, nebo pneumokoky, a kdy je asi nejlepší doba? Případně jaké vakcíny jsou lepší (Prevenar x Synflorix, Rotarix x Rotateq)?

Jen prosím neočkující maminky, aby v této diskuzi neagitovaly za neočkování, ať se to tady nezvrhne, protože potřebuji poradit a ne se dohadovat. ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
1.8.14 12:03

@Luca10
Ockovala jsem prevenar 13 (sirsi serotypove pokryti nez synflorix, ale neco priplatis), ob mesic s hexou. Rota jsem nedavala. Hexa a pneumokoky muzes i soubezne, nebo odstup alespon 14 dnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.8.14 12:05

Nejdříve dostane rotaviry, protože ty musí být naočkované snad do 12 týdnů věku (nevím přesně, já je nedávala). Zkrátka velmi brzy a ty další vakcíny se dávají zase až později. Rozhodně co bych poradila, tak to nedávat najednou (takoví blázni jsou a není jich málo) a nechala si mezi nimi nějaký rozestup. Starší má z nepovinných akorát Prevenar 13. Očkovali jsme vždycky s 3 týdenním rozestupem - hexa x pneumokok x hexa… začínali jsme v době, kdy mu byly skoro 4 měsíce. Mladší nemá z nepovinných nic a i tu první hexu jsem mu dávala až v 6 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
1.8.14 12:10

Hexu jsem davala najednou s pneumokoky, rotaviry jsem nedavala, byt Tebou domluvim se s Dr., kdy jsou rota nejvhodnejsi. Ted ve 2 letech jsem dala klíšťovku a chystám se na TBC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.14 12:10

Aaaa, svrbí mě ruce. :mrgreen: Ale aspoň napíšu, ať v žádném případě neočkuješ dvě vakcíny najednou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
1.8.14 12:17
@Elilen píše:
Aaaa, svrbí mě ruce. :mrgreen: Ale aspoň napíšu, ať v žádném případě neočkuješ dvě vakcíny najednou. :mavam:
:mrgreen: :mrgreen: ale jak mi řekla pediatrička, 2 najednou vůbec nevadí, že je to mýtus :roll: tak jsem ji hned uzemnila, že žádné druhé nechci NIKDY ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
1.8.14 12:24
@kve-tinka píše: :mrgreen: :mrgreen: ale jak mi řekla pediatrička, 2 najednou vůbec nevadí, že je to mýtus :roll: tak jsem ji hned uzemnila, že žádné druhé nechci NIKDY ;)

Ne nevadí, ale je to věc každé maminky/rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
1.8.14 12:40

@Elilen přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
1.8.14 12:47
@Luca10
@Elilen píše:
Aaaa, svrbí mě ruce. :mrgreen: Ale aspoň napíšu, ať v žádném případě neočkuješ dvě vakcíny najednou. :mavam:

Přesně mě to teda doporučila kámoška, která se hodně o to zajímá ohledně očkováni, že jí to radila pediatrička a není dobré očkovat dvě vakcíny naráz ;) taky jsem to rozdělila hexa, pak synflorix.. po posledním očkováni mi doktorka řekla, že víte ono je to tak lepší není to taková zátěž, ale, že by se o tom pobavila co pro dítě je vhodnější to ne :nevim: dokud se člověk sám neinformuje, nebo pořád dokola jen neptá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
1.8.14 13:12

@Luca10, já bych šla ještě „dále“ a očkovala s větším odstupem (mezi dávkami může být rozestup až půl roku a zajímala se o schéma 2+1), střídala bych vakcíny co 2. měsíce (zbyde ti i rezerva, kdyby ti malá onemocněla)…celkem pěkné stránky o očkování jsou www.vakciny.net - tam najdeš vše co tě zajímá…Tak bych to udělala já, pokud bych byla přesvědčena, že jsou tato očkování potřebná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
1.8.14 13:16
@Elilen píše:
:pankac: :pankac:

@Luca10 co je nejlepsi pro tve dite ti stejne nikdo nepovi. Pro me je treba nejlepsi doba co nejvice odsunout, alespon do doby kdy mam jakes takes povedomi o tom jake ma moje dite imunitu. Pneumokoky uz by mi nikdo nevnutil ani kdyby mi za to platil, diky teto vakcine melo moje dite luxusni zapal plic a nasledne horu komplikaci, ale tehdy jsem byla jeste mlada a blba a tuhle mnamku jsme mu jeste za tezke penize zaplatili…
Ockovani je typicky vec kde se moc radit neda…kazdy sveho (sveho ditete) stesti strujcem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
1.8.14 13:17

Pokud Vám mohu radit, dejte hexavakcínu ve schématu 2+1, nechtějte 3+1. Tři dávky úplně stačí, není potřeba dávát malému tělíčku 4 dávky. Dělá se to tak ve světě běžně, V Čechách to tak rozšířené zatím není, ale lze to. Rotaviry jsou zbytečný, na ně bych se vykašlala. Prevenar bych dala i nedala, ale když už, tak nikdy ne souběžně s hexavakcínou. Já jsem se dřív o očkování moc nezajímala a teď toho lituju, naše mudra očkuje hexu a prevenar naráz a malému to rozjelo strašný exém. Tyto vakcíny obsahují nepovolené množství hliníku, který tělíčka dětí pěkně „zasviní“, takže já se synem podstupuji detoxikaci, abych to z něj dostala a naštěstí jsme z toho skoro venku a exém téměř nemáme. Každopádně Prevenar už doočkovávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
1.8.14 13:22

Jinak Vám chci říct, píšete, ať se neočkovací maminky neangažují… Bohužel očkování často uškodí, než pomůže, můj syn je toho důkazem. Nezavírejte před tím oči, nežádoucí účinky očkování nejsou jen mrzutost a zvýšená teplota, může to být mnohem horší, dítě to může poznamenat na celý život. Závidím maminkám, které o nežádoucích účincích nemají potuchy a žijou v domění, že očkováním dělají pro své dítě to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
1.8.14 13:23

@Luca10 Já bych doporučila u všech vakcín schéma 0+0 :mrgreen: Už mizím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
1.8.14 13:28
  • načítám...