Priorix, kdy jste očkovaly?

2418
28.7.14 22:10

Priorix, kdy jste očkovaly?

Pekny vecer, devcata…
Prosim o vase nazory a zkusenosti, predevsim ty ockujici maminky. Nerada bych, aby se diskuze zvrhla do boje zda ockovat ci neockovat. Na to se prosim neptam a zalozila bych diskuzi pod jinym nazvem ;)
Takze, kdy jste nechaly holky ockovat detem priorix a odkladaly jste to, pokud ano, proc? Dekuji za vase zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12127
28.7.14 22:14

Chtěla jsem až po druhém roce, prý děti reagují lépe, ale kvůli miminu se chystám naočkovat v září až nebudou vedra, takže v nějakých 22měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
28.7.14 22:15

Já zatím nenechala a nechám nejdřív až před nástupem do školky. A proč odkládám? Protože syn trpí na teploty a mám strach, že se mi sejde dohromady s reakcí na očkování a to fakt nemůžeme potřebovat. Doktorka s tím problém neměla, naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21580
28.7.14 22:19

Dceru jsem ockovala klasicky, syna první dávku ve 25 měsících a druhou ještě nemá. Na podzim mu budou 4. Odkladali jsme kvůli velmi silne alergii na bílek, který je i v te vakcine. Pak jsem chtěla ockovat kolem 3 let, ale bral léky na posílení imunity a pak porad rymoval. No, uvidíme na podzim, jestli to zvladneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
28.7.14 22:24

.

Příspěvek upraven 13.03.16 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
28.7.14 22:27

Starsi v 24m, mladsiho prave nevim, na Ustecku radi spalnicky, tak nejak nevim, jak se rozhoupu. Bud ted nebo zase ve dvou. :think:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
28.7.14 22:30

V necelych dvou letech. Bez reakce, prihlaska do skolky potvrzena, dite prijato. Ted resim druhou davku, prvni byla v pohode, tak druhou dam asi na konci leta, nastupuje az v rijnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16416
28.7.14 22:34

Ja ockovala dceru az Ted v 28mes
a i to mi štvalo :( chtela bych oddálit co nejdál, ale kvůli školce jsem musela
dcera mela velkou reakci na Hexu, nemáme všechny davky má individuální očko plán a i Nam bylo doporučeno z institutu počkat s očkováním Priorixu, ze je moc zákeřný
tak jsem čekala co nejdyl to šlo

reakce 8.den 40horecky tři dny kolísavé a v noci teplotní špicky
osypaná :(:( zvětšení uzlin, silná rýma, zapal průdušek, hrozny dávivý kašel, nervozita, velká únava, vzteklá az apatická
připisované vše k ockovani lékařem potvrzeno
nechala jsem to zapsat do karty

drzim palce at to proběhne v klidu ;-)

Příspěvek upraven 28.07.14 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
28.7.14 22:36

Předpokládám, že půjde cca v půlce srpna, pokud se nám něco nepokazí, tědy ve 28 měsících. Tady u toho očkování pokládám každý další měsíc navíc za takovou jakousi ochranu před nějakými NÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
28.7.14 22:38

Holka dostala první dávku v 3,5letech. Reakce žádná. Dávala jsem kvůli školce, kluk dostane ve 2,5letech ze stejného důvodu a budu doufat, že s reakcemi to bude stejné jako u holky.

Snažím se očkování odsouvat na co nejpozději, nejsem vysloveně neočkovací, ale taky se mi nelíbí stávající očkovací kalendář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.7.14 23:04

@Janha váhala jsem zda Priorix vůbec dávat. Zmínila jsem to své velmi rozumné doktorce, celkem v klidu mi vysvětlila, že by v žádném případě toto očkování nevynechávala, vysvětila, že u některých těch viroz se častěji vyskytují i těžší průběhy, někdy i s následky, ale že celkem souhlasí, že není nutné očkovat hned v 15ti měsících, že to zatím odložíme a promluvíme si kolem 2. roku malé. No jenže jsem z města, kde proběhla velká epidemie spalniček o 6 týdnů později a doktorka zavelela ihned naočkovat a už neodkládat.. Tak jsem naočkovala a odjela na týden pryč se zásobou léků na horečku apod a s napětím očekávala 7.-10. den reakci.. žádná se nekonala.. Syna jsem ve sladké nevědomosti očkovala před 5ti lety a taky žádná reakce..vše OK.
Jo a ta epidemie spalniček se postupně plíživě přesouvá ( a bude rozšiřovat i dál) do okolních krajů, pediatři mají nařízeno, neodkládat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
28.7.14 23:09

První syn byl očkován klasicky v 15m ale to byla ještě jiná vakcína a bez reakce. U druhého syna jsme se straně bála očkovat tak jsme to odsunula na 18m a vše špatně takže malá v květnu 2r a očkovaná neni, dětská říkala že to chápe a že malou naočkuje až budu chtít ;) jen uvidim jak se školkou jestli se s ní domluvim že by napsala že má individuální očkování nebo bych naočkovala dle rozhodnutí protože to že by jí vzali za rok do školky moc šance neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
29.7.14 00:00

Zdravim holky, dekuji za reakce, jeste jsme na tomto ockovani nebyly, tedy mala nebyla, prevazne se docitam, ze se snazi maminky ockovat „na posledni chvili“ pred skolkou, tak me zajimalo, jak jste na tom vy. Chtela jsem se dohodnout, ze tohle ockovani posunu, tak uz jsem si vlastne jista, ze jo ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.7.14 00:07

Očkovala jsem klasicky. Ale syn není horečkový, nějaké závažné nemoci nemá, své choroby snáší nejlépe z rodiny (samo že to od něj většinou pochytáme a to je teda masakr, co tahá za hnusné zelené rýmy).
Na žádné očkování neměl nikdy reakci. :kytka:
Ale já se teda vždycky bála, aby ty reakce neměl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
29.7.14 08:03

Dceri je 2,5 a Priorix jeste nema. Dam ho asi po lete nebo na jare, podle aktualniho zdravotniho stavu.
Duvody odkladu - neurologicka anamneza v rodine a strach z reakce na ockovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek