Nechceme očkovat Priorix kvůli vedlejším účinkům

4244
28.7.14 10:49

Nechceme očkovat Priorix

Ahoj. Máme ročního Kubíčka a očkujeme jen povinnýma, jen by jsme se chtěli vyhnout Priorixu, jelikož strší syn měl silné vedlejší účinky na tuto vakcínu a někde jsem se dočetla, že je velká pravděpodobnost, že další očkované dítě v rodině je bude mít taky. Nevím jestli to je pravda nebo ne, ale i tak jsem rozhodnuta Priorix neočkovat. Teď je ale otázka jak to vysvětlit doktorce, která má vždycky už jen když se snažím očkování oddálit neprůstřelný argumenty a potom bych i chtěla aby mohl nastoupit do normální školky. Nežijeme si sice špatně, ale ani nechceme platit soukromou školku. Poradíte mi něktará? Děkuji moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
28.7.14 10:52

Doktorce to oznamis, to je tvoje volba, ale prihlasku do skolky ti podepsat nemusi (teda napise tam, ze nejste radne ockovani), to uz je riziko veci. :nevim: Asi jsou doktori, kteri napisou individualni ockovaci plan, ale bezne to neni.

• Citovat
  • Upravit
3284
28.7.14 10:55

@Trolíci taky bych ho nejradši neočkovala, mám z toho vítr, myslím z těch vedlejších účinků, alespoň odklad kdyby šel, naše doktorka ale řekla, že to očkovat musí v 15ti měsících, prej se teď nějak rozmohly spalničky, mají to nařízený od hygieny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.7.14 10:57

@Trolíci no nezbyde ti nic jiného než říct jasné NE a stát si za ním a doktorce dát najevo, že o tom nehodláš dlouze diskutovat, že je to tvoje dítě a tvé rozhodnutí a ona je povinna ho respektovat. Jak to bude se školkou těžko poradit.. V některých městech je to neprůstřelné a bez kompletního očkování dítě nevezmou, jinde na to až tolik nehledí. Jo a nevím zda sis všimla, ale po republice se pomalu z epidemie v Ústí nad Labem rozšiřuje nákaza spalničkami..
A jaké silné vedlejší účinky měl první syn? Můžu se zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
28.7.14 10:58

@Šalvějka odklad jde, do doby, kdy chceš ty, není u Priorixu stanovená horní hranice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
28.7.14 10:59

@Šalvějka Nemusí, je to na tvém rozhodnutí. Ale má z hygieny nařízeno proočkovávat co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
28.7.14 11:00

Nařídit očkovat v 15ti měsících ti nemůže, já doktorce prostě oznámila, že očkovat budu až po druhém roce, no měli jsme tam být teď v červnu, ale do toho lezla vyšetření důležitější než je nějaký očkování, pak zas dovči, takže půjde až teď v půlce srpna a hotovo. Hygiena s tím může prd a to je malý skoro 28 měsíců, popravdě, bych možná i byla radši, kdyby malá teď ty spalničky chytla, to bych pak už neočkovala vůbec, takhle je může chytit v dospělosti a bude to pro ní daleko těžší. Ale jak je to s úplným neočkováním, to nevím, jestli mají nebo nemají nějaký páky, tuhle jsem někde zahlídla něco o nějakým soudu s neočkujícíma rodičema, ale nečetla jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
28.7.14 11:05

Je to jednoduché, prostě řekni že nechceš, není tam stanovená horní hranice takže nemůže doktorka nic. Já odkládám do tří/čtyř let než půjde do školy. Dřív ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
28.7.14 11:06

@Navli no zkusím to s ní ještě probrat, mě by stačilo alespoň těch 24 měsíců, každej měsíc je znát u tohohle očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
28.7.14 11:07

@lekarnicka28 ještě ten den co jsme přišli začal běhat po bytě jako smyslu zbavený nikdy to předtím nedělal, pak začal skákat i po nábytku jako opičák, byla jsem z toho vystrašená, ale nedal se uklidnit, po nějaké době kdy už vůbec nemohl, jsem ho převlékla byl úplně mokrý a dala do postýlky, chviličku tam stál a třásl se (asi měl nějaké křeče) to už jsem chtěla volat záchranku, ale pak si lehl a spinkal, spinkal 16hodin. Dr. to má zapsáno v dokumentaci a druhou dávku dostal jak nejpozději to šlo na tu už reakce neměl (díky bohu) od té doby má ale astma, kožní vyrážku a nějaké noční děsy či co, šíleně řve v noci jako zvíře, nedá se ho vzbudit ani uklidnit, musí to přestat samo, na to nám dr. řekla, že je citlivý a že mu nemáme pouštět tv =(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.7.14 11:08

@Trolíci neočkuj a dej dítě do soukromé školky.. tohle je každého volba, takže co by ne.. ale musíš počítat i s následky ala to, že Ti dr prostě do papírů nenapíše, že dítě je očkované, pak neseženeš normální školku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
28.7.14 11:13
@Šalvějka píše:
@Navli no zkusím to s ní ještě probrat, mě by stačilo alespoň těch 24 měsíců, každej měsíc je znát u tohohle očkování.

To není o probrání, za dítě jsi zodpovědná ty, dr. ač se většinou snaží něco nařidt nemůže nic. Takže si nastuduj všechna pro a protim a postav dr. před hotovou věc. Sice může mít řeči, ale to je tak vše. ;) Já posouvala až jsem měla pocit, že je malý zdravý po všech stránkách a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.14 11:13

Moje zkušenost, dítě po hexe začalo mít projevy autismu. Zastavila jsem veškeré očkování. Už nikdy nebudu očkovat.

A dojímají mě matky co si myslí že se nemá odporovat a všechno napíchat.
Kdo nezažije, nepochopí… Riziko je tam VŽDY.

A precedenc toho že mému dítěti se nic nestalo… k smíchu.

(anonymita snad dost jasná… )

• Citovat
  • Upravit
72725
28.7.14 11:15
@Anonymní píše:
Moje zkušenost, dítě po hexe začalo mít projevy autismu. Zastavila jsem veškeré očkování. Už nikdy nebudu očkovat.

já mám stejný názor a napíšu ho klidně pod svým jménem. Ale prostě tohle rozhodnutí je na mě, jakožto na rodiči, já si za tím stojím a ponesu aji následky ala to, že dítě nebude moct do normální školky - nejspíš. uvidíme, co na to dr. Starší měl velké reakce, po jistém očkování se mu rozjela šílená alergie atd.. nehodlám to podstupovat znovu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
28.7.14 11:16
@Anonymní píše:

Jak vypadají projevy autismu? By mě zajímalo jestli to neměl syn po Priorixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek