Jak rychle ozdobit kraslice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
378
27.3.13 09:56

Jak rychle ozdobit kraslice

Ahojky dámy, prosím prosím, nemáte někdo tip, jak rychle, jednoduše ale efektivně a líbivě ozdobit velikonoční kraslice? Vždy jsem je namočila do barvy a zdobila voskem, ale to je zdlouhavá práce, tak bych ráda zkusila něco rychlejšího. Vajíčka do barvy a plácnout samolepku - to se mi nelíbí. Máte nějaké tipy? Moc děkuji za inspirující odpovědi :kytka: :kytka: :kytka:. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6594
27.3.13 10:01

Já je dělám v cibulové vodě - pokud máš červenou a bílou cibuli, schovej si šlupky a pak v tom vajíčka vař - dostanou krásně hnědou, červenou… (záleží na šlupkách) barvu. Většinou na ně přiložím lístek a omotám gázou, pak mají krásný vzorek, nebo omotat gumičkou, možností je několik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.13 10:04

@kmacek nerada pracuji s voskem. Stačí bohatě štětec + tempery nebo Lak+štěteček na NailArt :D
Nebo namočit houbičku/ zmuchlaný papír do barvy a na vejce pak naďubnout - vytvoří se efekt jakoby praskání. Nebo před barvením na vejce dát už obtisk něčeho (třeba listu)… někde na youtube je video… na popisování je to déle.

• Citovat
  • Upravit
378
27.3.13 10:10
@SarkaLo píše:
Já je dělám v cibulové vodě - pokud máš červenou a bílou cibuli, schovej si šlupky a pak v tom vajíčka vař - dostanou krásně hnědou, červenou… (záleží na šlupkách) barvu. Většinou na ně přiložím lístek a omotám gázou, pak mají krásný vzorek, nebo omotat gumičkou, možností je několik :-)

Jo jo, tohle zdobení taky znám, vajíčka jsou krásná, část vajíček takto zdobím, ale ráda bych ještě kraslice v jiných barvách, jinak zdobená. Napadlo mě pořídit si takovou tu ozdobnou děrovačku např ve tvaru kytičky a kytičky pak na kraslice nalepit, ale nevím, jestli lze tato děrovačka použit pouze na papír nebo i např na filc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
27.3.13 10:13
@Anonymní píše:
@kmacek nerada pracuji s voskem. Stačí bohatě štětec + tempery nebo Lak+štěteček na NailArt :D
Nebo namočit houbičku/ zmuchlaný papír do barvy a na vejce pak naďubnout - vytvoří se efekt jakoby praskání. Nebo před barvením na vejce dát už obtisk něčeho (třeba listu)… někde na youtube je video… na popisování je to déle.

O temperách jsem už přemýšlela, ale říkala jsem si, jestli se mohou tempery používat na vajíčka, která jsou určená ke konzumaci? S tím zmuchlaným papírem - dobrý nápad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
27.3.13 10:15

@kmacek Co houbičkou, aby to udělalo ten efekt popraskaného vejce - dělají se takhle i nehty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
27.3.13 10:25

My namáčíme do inkoustu a poté zmizíkem na ně kreslíme tvary :) Zabaví se tak i děti :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
27.3.13 10:28

Smrštovací košilky :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.3.13 10:48

Decoupage - ubrousková metoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
27.3.13 10:55

Pokud máš doma brusku na nehty a k tomu špičatý nástavec, stačí když jsou vajíčka krásně bílá a uděláš do nich dírky, pokud máš dostatečnou rychlost brusky jde to rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
27.3.13 10:59

Já včera koupila tempery a malý snad do devíti maloval vajíčka:-) pak si na ně nalepil obtisky a vystřižené obrázky z ubrousku… pět hodin jsem o něm skoro nevěděla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.3.13 10:59

My obarvili a pak jsme na ně lepili krajky - nejlépe bílé, na tmavě obarveným vajíčku to dělalo moc pěkný kontrast. krajky buď nalepit kolem dokola, nebo vystříhnout vzor a ten nalepit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
27.3.13 13:01

Kup barevne bavlnky. Nastrihej a poloz na alobal. Na nastrihane bavlnky posad vajicko. Na vajicko dej zase bavlnky. Potom zabal do alobalu a dej tak na 20minut varit do vody :palec: a druhy zpusob je kup normalne barvy na vajicka. Barvy rozdel do sklenicek. A nalej tam prvne treba panaka vody a do toho posad vajicko, ale na vysku. Po zhruba 10minutach prilej trosku vody. Za dalsich deset minut zase trosku vody a barvy pujdou od nejtmavsi po nejsvetlejsi a vajicko bude krasne pruhovane :palec: pak jen vyndas a nechas okapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
27.3.13 13:05

Jo a jeste jeden zpusob. Klidne pouzij tempery, ale pozor vajicko uz by se pak nemelo jist. Jsou jedovate. Takze vem alobal a zmackej ho. Pak ho narovnej a potri barvou, treba zlutou. Zabal do toho vajicko a mackej a chvilku ho tam nech. Potom rozbal. Natri si dalsi alobal stejnym zpusobem, treba modrou a udelej to same…vajicko bude krasne kropenate :palec: napsala jsem to spatne :mrgreen: proste to vajicko zlute kropenate pak strcis do te modre a pak treba do cervene…a bude barevne kropenate :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
27.3.13 20:23

Moc moc moc děkuji všem za super tipy :* :* :*. Z tolika možností si určitě vyberu :dance: :dance: :dance:. Pěkný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný