Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky.
Máme před domkem živý plot. No, není nijak krásný a navíc na podzim opadá a dost mu trvá než se znova zazelení. Prostě ho před okny nechci a raději bych živý plot stálezelený. Líbí se mi buxus. ALE jak dlouho rostě??? Za jak dlouho z něho budu mít plot cca 1-1.5 vysoký??? Máte ho někdo? Jak dlouho Vám rost do takové výšky? A když jste koupili rostlinky, sestřihly jste je na těch 10-15cm u země??? Jsem si říkala, že bych koupila třeba už ty větší(ale zase jsem četla, že i ty větší se mají sestřihnout-pak by to bylo jedno) ![]()
Já sázela buxus u domu, když se mladý narodil.. teď má tak 60-70 cm? víc určitě nee, za mě zvol něco jiného, buxus roste fakt pomalu ![]()
Roste hodně, ale opravdu hooodně po-ma-lu…jako živý plot 1-1,5m určitě ne, pouze jako dekorativní nízký plot…máme ho už pár let a 1m nedosahuje ani náhodou…
Strašně pomalu, já ty svoje kupovala jako ty malé keříky a bych ušetřila, máme je asi přes 5 let a maj teprva tak půl metru, a to je semtam zatvaruju
Je holky z toho co píšete moc radost nemám
No, mrknu z čeho by ten ivej plot bylo možné udělat a nebo ještě mrknu, jestli se nedá sehnat buxus už alespoň metr vysoký-nevíte o nějakém zahradnictví kde mají rostlinky už vzrostlé???
Řešíme teď na zahradě stejný problém. Chceme stále zelený neopadavý živý plot, který lze dobře tvarovat. Objevila jsem tyto stránky, kde se dají koupit rovnou vzrostlé živé ploty, dokonce i buxus http://www.bosket.cz/, ty ceny jsou ale dost děsivé. Nemáte nějaký typ, kde sehnat vzrostlé rostliny laciněji? Děkuji.