Pěstování brokolice

12681
31.5.13 16:37

pěstování brokolice

Jak na ni? Mám pár sazenic, co jsem dostala a netuším jak hluboko ji dát, jak moc od sebe a co s tím? Nějak se to prý vyštipuje? :think: Na dvou sazenicích jsou jakýsi květy, ty tam mám nechat, nebo ustřihnout? Vůbec netuším jak ta brokolice vyroste? Zatím to vypadá podobně jako sazenice kedluben. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12667
31.5.13 16:57

Předpěstované sazenice z lednových a únorových výsevů se vysazují koncem dubna (sklizeň v červnu), pro pozdní letní sklizeň se brokolice vysévá koncem května až v polovině června (sklizeň brokolice v září). Brokolice potřebuje hodně místa, vysazujeme proto do sponu 60×60 cm. Nezbytná je pravidelná závlaha.

Brokolice kumuluje dusičnany, a proto bychom měli při hnojení dodržovat doporučené dávky dusíku. Celková dávka dusíku včetně přihnojování by neměla činit více než 20g/m2. Platí, že se má na podzim dodat hnůj, povápnit dolomitickým vápencem a přidat do půdy dávku 6,5 g/m2 P2O5 a 45g/m2 síranu draselného. Brokolice nemá ráda chlor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
31.5.13 17:00

@cuttysark To vím, hledat na netu taky umím, ale tohle přesně mě nic neřeklo o tom co s květama jestli vyštípnout nebo se z toho vyvine růžice. Jak hluboko, jestli po první lístky nebo jako kedlubnu nechat výš nad zemí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
31.5.13 17:55

@goldenka ja som ich hodila do zeme, potom rozsadila a teraz tak nejak cakam co bude. Davala som ich asi 30×30cm. O zastipavani som nic nepocula. Susedka ma vzdy krasnu brokolicu, len ju hodi do zeme a caka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
31.5.13 18:41

Tak se rada priucim, letos jsem opet vypestovala peticentimetrove brokolice, cast z nich dostala cererit, cas konsky hnuj, uz fakt nevim. myslim, ze jue asi definitivne vzdam. kvetaqky se tvarej statecne, jeste vubec nenasazujou, jen delaj listy, ale brokolice… a to je rok co rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.6.13 06:34
@goldenka píše:
@cuttysark To vím, hledat na netu taky umím, ale tohle přesně mě nic neřeklo o tom co s květama jestli vyštípnout nebo se z toho vyvine růžice. Jak hluboko, jestli po první lístky nebo jako kedlubnu nechat výš nad zemí…

hele tohlůe ale zrovna vim, zasadit po prvni listky (ale to muzes i tu kedlubnu, nemusi byt na 10 cm stonku) a kvet hlavne nevystipavej - ten kvet je to, co pestujes :-)

anebo teda jestli je pricina meho neuspechu, ze jsem kvety nevystipla, ze by narostly pak vetsi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
1.6.13 08:51

@Pudloslava Tak to je právě to co nevím, jestli ten květ je jakože to vyhnalo do květu, takže z toho nic nebude. Nebo jestli se to má nechat a bude z toho ta hlava. :think: Prostě jsem to nějak zasadila, květy ponechala na těch pár kde už byli, kde nejsou tak nejsou a uvidím co to udělá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.6.13 13:11
@goldenka píše:
@Pudloslava Tak to je právě to co nevím, jestli ten květ je jakože to vyhnalo do květu, takže z toho nic nebude. Nebo jestli se to má nechat a bude z toho ta hlava. :think: Prostě jsem to nějak zasadila, květy ponechala na těch pár kde už byli, kde nejsou tak nejsou a uvidím co to udělá. :mrgreen:

no ten kvet uz se nezvetsi, to ti muzu rict rovnou. Budes mit mikroskopickou brokolici, jako ja. jestli teda kdyby se zastipl, jestli by to vyhnalo znovu a do vetsiho? z nekterejma zeleninama se dela „druha sklizen“ - trebas salat, kdyz jenom uriznes od kostalu, tak ti vyrazi neove male salatky. ale brokolice???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hana Fialová
12.7.13 21:11

zalamovat brokolici???

Prosím o radu, zda při růstu květenství mám zalamovat listy jako u květáku nebo ne. často mi jde do květu, kde je chyba??? Děkuji Fialová

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1