Jak rychle se rozvine cukrovka?

Anonymní
30.9.23 19:29

Jak rychle se rozvine cukrovka?

Dobry den, prosím o zachování anonymu,,chodí sem známí. Chtěla bych se zeptat, mám pcos a gynekolog mě upozornil na riziko rozvoje diabetu 2. typu. Od te doby z toho mám velký strach, teď jsem měla horší a náročnější období a nedbala příliš na stravu( každopádně BMI mám v pořádku) ale necítím se úplně dobre, často se mi mota hlava poslední dobou, taková jakoby malatnost, jak jsem se na to zaměřila tak mám pocit, ze si ty příznaky cukrovky vsugerovavam. Na preventivní prohlidce u dr jsem byla minuly rok v listopadu a cukr byl v pohodě - je reálné aby se cukrovka vyvinula za necelý rok? ( k dr jsem objednána tento týden a nechám si udělat test, spis bych chtěla vědět zda si myslíte ze je to reálné, a nebo jsem se sama tak vystrasila.)
Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kattynka000
30.9.23 22:04

Ano, je to reálné. Kup si v lékárně glukometr, stojí pár korun a zjistíš i sama doma, jakou máš glykémii :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69016
1.10.23 12:24

To je individuální. Někdo prasi celý život a nic a u někoho to jde rychle a nic nenaděláš. Já měla tehotenskou, po porodu zmizela. Na preventivně za dva roky glykémie nalačno ok. Za dalšího půl roku mírně zvýšená, kontrola za tři měsíce už zvýšená hodně a od té doby v tom lítám. Váha ok, strava taky, pohybu dost, v rodině to nemáme. Takže v mém případě přišla cukrovka tři roky po porodu a z lačně glykémie 4 na 8 jsem se dopracovala za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí