Jak s dětským doktorem?

2891
26.1.11 21:32

jak s dětským doktorem?

dnes jsem byla poprvé na kontrole už přímo v porodnici, jsem dnes přesně 36+0 tt, takže to mám za pár, ale dosud nevím jak s dětským doktorem. PA mi dnes dala brožurku, co všechno potřebuji do porodnice a je tam i kontakt na dětského lékaře. Znamená to tedy, že si ho musím najít ještě před tím než porodím? Já vím, že je to možná hloupý, že to nevím :oops: ale prosím praďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
26.1.11 21:35

Ano, v porodnici pak chtějí vědět, ke komu budete s mimčem chodit… Stačí nahlásit jméno/město.
tak si nějakého vyber a asi stačí jen zavolat.

My jsme z malého města, pediatr tu je jen jeden, tak nebylo moc co řešit=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
26.1.11 21:35

Určitě, protože ho musíš nahlásit při příjmu do porodnice a pak tě navštvíví doma. Někde teda musíš za pediatrem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
26.1.11 21:36

Vzhledem k tomu, že po propuštění z nemocnice máš kontaktovat pediatra nejpozději následující den, tak bys ho měla mít vybraného už dopředu.

• Citovat
  • Upravit
31594

Hledala jsem předem, v porodnici chtějí vědět jméno lékaře, který bude přebírat do péče dítě od nemocničních pediatrů.
Taky ne každý dr bere nové pacienty, měla jsem pár podmínek, chtěla jsem se s dr vidět ještě před porodem naživo, chtěla jsem, aby dr byl v docházkové vzdálenosti (nechtěla jsem s maličkým mimi jezdit mhd a autem nejezdím). Takže jsem si to hezky nachystala ještě s miminem v břiše, je to praktičtější, než s miminem venku z břicha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891

díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
26.1.11 21:38

Přesně tak, ještě před porodem si vyber doktora jukni sem www.znamylekar.cz jsou tam recenze, třeba pomůžou. Zavolej tam že budeš rodit cca tehdy a tehdy a jestli se můžeš s miminkem přihlásit k nim. A do porodnice si vem kartičku s jeho kontaktníma údajema budou je po Tobě chtít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.1.11 21:38
catie píše:
Vzhledem k tomu, že po propuštění z nemocnice máš kontaktovat pediatra nejpozději následující den, tak bys ho měla mít vybraného už dopředu.

To je u ambulantních porodů, do 24h, jinak u běžných propuštění těch 72h po porodu a déle je do tří dnů. Teda doufám, že nekecám, ale mělo by to tak být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.1.11 21:39

Jak s dětským doktorem

Jojo je to tak. Pediatra bys měla mít dohodnutého už před nástupem do porodnice. Tam pak nahlásíš jeho adresu a telefonní číslo. Jestli máš vybráno, cinkni mu nebo se u něj zastav,je to možná lepší, zeptej se ho jestli vás vezme a je to. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
26.1.11 21:39

:lol: :lol: ježiš já než to dosmolím …tak už tu máš hordu odpovědí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
26.1.11 21:52

Urcite bych pediatra vybrala pred porodem. U nas to je tak, ze se druhy den po propusteni z porodnice musis u pediatra ohlasit. A nekoho s cerstvy miminkem takhle na rychlso shanet, to by asi bylo torsku o nervy. Ikdyz zalezi na meste..

U nas v porodnici dokonce davaji papir, aby ho vybrany pediatr potvrdil, ze miminko vezme do pece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.1.11 22:33

My jsme taky hlásili jméno pediatra v porodnici a zhruba měsíc před termínem jsme byli u něho v ordinaci se přeptat, jestli nás vůbec vezme a domluvit se na první návštěvě :wink:

• Citovat
  • Upravit
21935
27.1.11 08:04

já jsem měla u obou dětí novorozeneckou žoutenku, takže jsme museli na kontrolu k pediatrovi hned druhý den po propuštění. je to fakt potřeba vyřešit dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty