Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dnes jsem byla poprvé na kontrole už přímo v porodnici, jsem dnes přesně 36+0 tt, takže to mám za pár, ale dosud nevím jak s dětským doktorem. PA mi dnes dala brožurku, co všechno potřebuji do porodnice a je tam i kontakt na dětského lékaře. Znamená to tedy, že si ho musím najít ještě před tím než porodím? Já vím, že je to možná hloupý, že to nevím
ale prosím praďte
Ano, v porodnici pak chtějí vědět, ke komu budete s mimčem chodit… Stačí nahlásit jméno/město.
tak si nějakého vyber a asi stačí jen zavolat.
My jsme z malého města, pediatr tu je jen jeden, tak nebylo moc co řešit=)
Určitě, protože ho musíš nahlásit při příjmu do porodnice a pak tě navštvíví doma. Někde teda musíš za pediatrem sama.
Vzhledem k tomu, že po propuštění z nemocnice máš kontaktovat pediatra nejpozději následující den, tak bys ho měla mít vybraného už dopředu.
Hledala jsem předem, v porodnici chtějí vědět jméno lékaře, který bude přebírat do péče dítě od nemocničních pediatrů.
Taky ne každý dr bere nové pacienty, měla jsem pár podmínek, chtěla jsem se s dr vidět ještě před porodem naživo, chtěla jsem, aby dr byl v docházkové vzdálenosti (nechtěla jsem s maličkým mimi jezdit mhd a autem nejezdím). Takže jsem si to hezky nachystala ještě s miminem v břiše, je to praktičtější, než s miminem venku z břicha ![]()
Přesně tak, ještě před porodem si vyber doktora jukni sem www.znamylekar.cz jsou tam recenze, třeba pomůžou. Zavolej tam že budeš rodit cca tehdy a tehdy a jestli se můžeš s miminkem přihlásit k nim. A do porodnice si vem kartičku s jeho kontaktníma údajema budou je po Tobě chtít ![]()
catie píše:
Vzhledem k tomu, že po propuštění z nemocnice máš kontaktovat pediatra nejpozději následující den, tak bys ho měla mít vybraného už dopředu.
To je u ambulantních porodů, do 24h, jinak u běžných propuštění těch 72h po porodu a déle je do tří dnů. Teda doufám, že nekecám, ale mělo by to tak být.
Jojo je to tak. Pediatra bys měla mít dohodnutého už před nástupem do porodnice. Tam pak nahlásíš jeho adresu a telefonní číslo. Jestli máš vybráno, cinkni mu nebo se u něj zastav,je to možná lepší, zeptej se ho jestli vás vezme a je to. ![]()
Urcite bych pediatra vybrala pred porodem. U nas to je tak, ze se druhy den po propusteni z porodnice musis u pediatra ohlasit. A nekoho s cerstvy miminkem takhle na rychlso shanet, to by asi bylo torsku o nervy. Ikdyz zalezi na meste..
U nas v porodnici dokonce davaji papir, aby ho vybrany pediatr potvrdil, ze miminko vezme do pece.
My jsme taky hlásili jméno pediatra v porodnici a zhruba měsíc před termínem jsme byli u něho v ordinaci se přeptat, jestli nás vůbec vezme a domluvit se na první návštěvě ![]()
já jsem měla u obou dětí novorozeneckou žoutenku, takže jsme museli na kontrolu k pediatrovi hned druhý den po propuštění. je to fakt potřeba vyřešit dopředu.