Jak se chováte v práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2216
10.3.23 18:53

Jak se chovate v praci?

Zajimalo by me, jak se chovate v praci ke svym kolegum. Ja to mam tak, ze kdyz treba udela kolegyne chybu, tak to opravim a neresim to, kdyz vim, ze jinak je svedomita. Kdyz se chyby opakuji, tak ji na to diplomaticky upozornim. Nikdy by me nenapadlo, jit s tim za jinymi kolegy nebo dokonce za vedenim. Vzdy jdu napred za ni. Nedelej to, co nechces, aby nekdo delal tobe. V praci mame 2 kolegyne, ktere neustale upozornuji na chyby druhých, ale, fotycne osobe to nereknou. Vim, ze kdyz nekdo pomlouva druhe, tak logicky tak mluvi i o me, i kdyz se na me usmivaji a jdou mile. Kdo se taky takto chova, zajima me, co vas k tomu vede, proc to delate? Snad proto, abyste zamerili pozornost na druhe, ptotoze vite, ze ve sve profesi nejste nejlepsi nebo, abyste dokazali, ze vy jste ti nejlepsi? Nebo proc? Vzdyt si to jen staci otacit a predstavit si na druhe strane sebe. Chteli byste, aby vam i druzi delali to same? Nechapu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24992
10.3.23 18:58

Fakt si myslíš, že se ti tu někdo takový ozve? oni takoví lidi ani neví, že dělají něco špatně, přijde jim to ok a normání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
10.3.23 19:10

Ano, taky mame v praci takove kolegyne, specialne jednu…nastesti uz ji vedeni prokouklo a berou ji se znacnou rezervou…na tohle musi mit clovek taky trochu odpovidajici IQ, jinak se to snadno prokoukne. Bonzaky nema nikdo rad. A ano, myslim, ze nase dotycna kolegyne upozornuje na chyby ostatnich, aby prekryla ty sve, pac o jejim intelektu tam pochybujeme uz vsichni…a snazi se byt za tu nejlepsi, pritom jedine, cemu dokonale rozumi, jsou drby :mrgreen: 8) Jinak souhlasim, delam to jak ty, pripadnou chybu po nekom opravim bez reci, pripadne ho na to upozornim. Rozhodne s tim nebeham za vedenim.

• Citovat
  • Upravit
30301
10.3.23 19:13

Měli jsme v práci takové kolegyně a byl to boj. Cokoliv udělal člověk špatně, ihned vědělo vedení a pokud nic špatně člověk neudělal, tak si něco vymysleli. Důvod byl jednoduchý, byly si vědomé svých nedostatků a ostatní jsme je ohrožovaly. Při jejich odchodu jsme si oddechli a konečně to funguje tak, že se upozorňujeme navzájem bez vedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
10.3.23 19:15
@debra.morgan píše:
Fakt si myslíš, že se ti tu někdo takový ozve? oni takoví lidi ani neví, že dělají něco špatně, přijde jim to ok a normání.

Treba anonymne, nekteri si treba uvedomuji, ze to neni spravne, ale, maji treba strach, ze prijdou o praci nebo, ja nevim. Co tak slychavam kolem, tak takovi lide se v praci udrzi dlouho. Mozna i ti sefove nekoho takoveho potrebuji, aby zjistili, co se deje, aby byli v obraze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
10.3.23 19:22

Úplně odrovnávající ovšem je, když mě kolegyně opakovaně upozorňuje na drobnosti / tohle se má zapsat takhle, ne, tohle tady nebudeme zavádět, když to nedonesl, smůla, tohle jsi nechala tady, tamto se dává sem atd/, aby mi ukázala, že já na to dlabu a ona je ta skvělá, a přitom to sama dělá a bere to jako standardní. Musím říct, že to mě vždycky dostane. Nebo když se něco povede druhému a ona to shodí, že ona by to rozhodně tak neudělala. Nebo když se něco povede druhému a ona to vydá za svoje nebo řekne, ta to určitě nedělala sama. Řeknu vám, že někoho takového mít v práci je snad ještě horší. Donašeče mají všichni plné zuby. Jak to, na které donáší, tak ti, kterým donáší. Ale mít na pracovišti někoho, kdo všechno ví nejlíp a sebe bere jako hvězdu, která tam musí být s ostatními blbci, nebo cíleně dělá blbce z jednoho vybraného, to je za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
10.3.23 19:25

Jinak vím, jaké to bylo, když jsem občas přišla s něčím novým a ty, co tam byly dlouho, na to neslyšely. Styl tohle si tu zavádět nebudeme, bez toho jsme se tu obešly, jim ovšem vydržel pouze do té doby, než se to chtělo po všech a všude, protože se to osvědčilo. A bylo to. Proto, když jsem pak byla v jejich pozici, jsem nikdy těm mladým nic podobného neřekla. Fajn, dobrý nápad, zkusíme to. S čím chceš pomoct. A zkusili se to a vidělo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16970
10.3.23 19:25

Jsem testerka - moji praci je upozornovat na chyby jinych 8)

Ale mela jsem kolegu, co si stezoval hnrd sefce na nase podle nej nevhodne chovani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
10.3.23 19:27

Já nic po nikom neopravuju a ani to nečekám od druhých. Nijak mě to nepohoršuje, každý dělá chyby. Takže by mi bylo i fuk, kdyby o mě za zády někdo něco říkal, tím spíš když to je o něčem, co se skutečně událo… Klidně. :nevim: Nic hnusnýho ani špatnýho na tom nevidím, spíš teda škoda jejich času, ale to je jejich věc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
10.3.23 19:40

Drobnosti opravím, vetsi chyby pošlu dotyčné na opravu. Dělám to tak proto, aby o chybě věděla a příště to udělala dobře (tedy pokud se nejedná o překlep). Nikde jinde to neříkám a na chybu upozorním normálne mile, každý občas dělá chyby. Donášet se mi protiví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
10.3.23 19:49

Nikdy bych nesla za vedenim, to se proste nedela, krom extremu a na ty jsem nikdy nenarazila. Ale mame v praci nove asistentky a obcas se stane, ze kdyz jim neco vysvetluju, prijdu si strasne dulezita a povysena a pritom to tak vuuubec nemyslim. Ale vnimam se tak, kdyz opravuji - to delej tak a to tak. Musim rict, ze me to pak nekdy trapi a vecer nad tim premyslim, jestli jsem to nemohla resit jinak. Ale jsou sikovne a staci jim to rict jednou, ale stejne. Navic nemaji na starosti jen me, tak se musi naucit pracovni navyky nekolika mych kolegu a to jiste neni jednoduche. A co se tyce chyb, kdyz nekdo udela, tak mi to nekdy vadi a nekdy ne. Nevadi mi, kdyz clovek chybu uzna a rekne, ze se spletl. Hazu to za hlavu. Pokud se tvari, ze chybu neudelal, to ve mne docela vre. A pokud chybu dela opakovane a poskozuje mou praci, tak proste nekdy vybuchnu :oops: ale to byva malokdy, nastesti. Mivam pak cerno pred ocima :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.3.23 20:08

Od kolegů to ještě není tak hrozné. V bývalé práci jsem se však setkala s tím, že nadřízený svého podřízeného nikdy neupozornil na to, že dělá chyby a že je s ním nespokojený. Ale věděli jsme to všichni kolem. Velmi neprofesionální jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
10.3.23 20:18

Já mám taky podobnou kolegyni. S chybami jiných má hned tendence běžet za vedoucím, aby mu to nahlásila a věděl o tom :roll: naposled kolega už sám řekl, že není malej a pokud něco po…l, tak se půjde přiznat sám :) já se snažím většinou jít za kolegy a najdeme spolu řešení, většinou když si člověk nad chybou sedne s chladnou hlavou, najde nějaké řešení. Stejně tak očekávám, že když najde chybu někdo po mě, tak nejdřív přijde za mnou. Až na vyjímky se to děje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
10.3.23 20:22

Já když někomu najdu chybu, tak ho na to upozorním mezi čtyřma očima. Ale zároveň jsem oblíbený objekt dvou bonzaček, ale to už je jejich boj. Když najdu chybu jim, tak jim nic neříkám. Ať si to pěkně najdou samy. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
10.3.23 20:34

V bývalé práci jsem měla kolegyni, která byla skvělá, ale pak očekávala povýšení a když ho nedostala, tak úplně přepla a začala upozorňovat na chyby ostatních. Na všechny si stěžovala a se vším běžela za vedením. Nám všem tehdy došlo, že je ublížená, že nedostala povýšení a tak kopala kolem sebe. Nakonec odešla sama, protože z ní všichni, včetně nadřízených měli už srandu.

Normální člověk, který nemá mindráky nemá potřebu takové věci dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat