Kam po rodičovské?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kam po rodičovské?
Ahoj maminky.
Jsem čerstvě na mateřské dovolené. V jakém oboru/ práci pracujete po rodičovské? Nejlépe kde je pracovní doba slučitelná se školkou? Ráda bych se nějak připravila na dobu po a už teď například dálkově studovala, učila se po večerech. Mám SŠ Ekonomickou. Do svého zaměstnání se vzhledem k pracovní době už nebudu asi vracet..navíc mám smlouvu na dobu určitou a není jisté co bude.
Pracovala jsem v administrativě. Napadá mě kosmetička (těch je ale asi nadbytek), učitelka v MŠ - jeli dostatek volných míst..na tenhle obor je dost nával co tak čtu?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pracovala jsem v Personální agentuře, bylo tam spousta maminek s různými formami úvazků. Je to pozice, kde můžeš pracovat flexibilně, z domova apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A k čemu máš vztah? Máš ekonomku, ale přemýšlíš nad prací kosmeticky nebo učitelky v MŠ?
Nejde tak ani o vzdělání, ale nějaký primární zájem. Pokud máš k dětem vztah, tak učitelka může být fajn volba, ale nějak se mi to neslučuje zase s tím že zároveň přemýšlíš o kosmetice. To je zase úplně jiná práce. Máš šikovné ruce? Máš k tomu vztah? Umíš na hudební nástroj? Vše to je tak různorodé, že bych si nejprve ujasnila o co mám zájem a co mě baví,.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem jako účetní, na rodicaku pracuji jako účetní a po rodicaku budu pracovat opět jako účetní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Původní obor gastronomie, před prvním dítětem barmanka. Po rodičáku práce prodavačky v OC (12tky), muž je OSVČ, takže v den mé směny vyzvedl on. Pak druhé dítě, jdu s ním v květnu k zápisu do MŠ. Návrat asi zase do OC, uvidím. Bývala sem na to zvyklá už v gastronomii, takže spíš radši na 12tky, ať mám pak celé dny volno 🤔
- Citovat
- Upravit
@Tyna17 píše:
Ahoj maminky.
Jsem čerstvě na mateřské dovolené. V jakém oboru/ práci pracujete po rodičovské? Nejlépe kde je pracovní doba slučitelná se školkou? Ráda bych se nějak připravila na dobu po a už teď například dálkově studovala, učila se po večerech. Mám SŠ Ekonomickou. Do svého zaměstnání se vzhledem k pracovní době už nebudu asi vracet..navíc mám smlouvu na dobu určitou a není jisté co bude.
Pracovala jsem v administrativě. Napadá mě kosmetička (těch je ale asi nadbytek), učitelka v MŠ - jeli dostatek volných míst..na tenhle obor je dost nával co tak čtu?
Děkuji
Na RD jsem se naučila účetnictví, udělala daňové kurzy, našla pár malých zákazníků a pod dohledem začala účtovat.
Po RD jsem pracovala jako samostatná účetní, pak finanční kontrolling pro korporát, a mometnálně jsem SAP konzultant pro finanční moduly. Záleží na tom, to chceš, RD neznamená automaticky konec pracovní kariéry… ![]()
pokud tě tvoje práce baví můžeš si na RD zvýšit kvalifikaci a do oboru se vrátit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S ekonomkou bych zůstala asi v oboru. Daně, účetnictví pro firmy..tam by mohla být možnost i ho nebo pružné pracovní doby.
Já teda jsem po RD šla do školství. Poprvé v životě. Mám zkrácený úvazek, ráno na 7:45, MŠ vedle práce, v 13:15-14:15 jsem doma. V pátek vyzvedávám ve 12. Samozřejmě finance jsou tomu poplatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji v oboru, kde využiji to, co jsem vystudovala, a kde jsem si před rodičákem vybudovala pár let praxe (i když paradoxně po prvním rodičáku jsem obor měnila). Vždycky pro mě byla prioritou možnost zkráceného úvazku a jeho postupného navyšování a časová flexibilita (nikoliv nutnost striktního od-do), také vzdálenost dojíždění. Stanov si své priority, peníze, co bys ráda měla (i s tím zkráceným úvazkem lze mít dost slušné peníze, kolikrát srovnatelné či vyšší než v jiném oboru za celý) a hledej… s tou ekonomkou bys klidně mohla zůstat v oboru a neutíkat od něj, konkrétně administrativa umí být těm „mateřským požadavkům“ dost nakloněná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tyna17 Já dělám účetnictví v korporátu a jsem maximálně spokojená. Časově flexibilní, zkrácený úvazek, možnost práce na dohodu při RD, homeoffice, v mem případě i blízko bydliště a příjemné pracovní prostředí, takže mě to vyhovuje po všech stránkách. Pro tvé vzdělání ideální. Co bych doporučila za přípravu, tak případné prohlubování znalosti práce v Excelu, SAPu a angličtinu, případně další jazyky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalne delam v oboru, co jsem vystudovala a co jsem delala pred detmi.
Jen v jine firme, protoze ta puvodni nemela zajem vyjit vstrict.
Pravda, vylozene jsem netrvala na zkracenem uvazku, proste se musel zapojit manzel. A nebala jsem se hledat jinde a brzo vybirat, co chci ja.
Ve vysledku ma ted velmi slusne penize a praci, co me bavi, rozvyji a uvidime, kam me to jeste dostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Pracovala jsem jako účetní, na rodicaku pracuji jako účetní a po rodicaku budu pracovat opět jako účetní.
Já jsem se vyučil jako knihkupec, po škole jsem nastoupil jako knihkupec a nyní pracuji jako knihkupec. Promiň, ale nedalo mi to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Já jsem se vyučil jako knihkupec, po škole jsem nastoupil jako knihkupec a nyní pracuji jako knihkupec. Promiň, ale nedalo mi to.
Běž raději vydělávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 mě to připomnělo „Pane vrchní, víte kde jsem slavil promoci? Tady. Tohle je můj syn a právě udělal promoci. A pane vrchní. Víte kde bude slavit promoci můj vnuk?“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit