Jak se cítit milovaně

1
22.7.24 12:57

Jak se citit milovane

Dobry den, mam dotaz, pritel ma vyhybavou vazbu a ja uzkostnou, prosim o odpovědi jen od tech, kteri vi o co se jedna. Mame caste konflikty, kdy ja z uzkosti placu. Mam pocity ze me nemiluje, protoze na zacatku vztahu mi rekl, ze neni zamilovany. A kdykoliv jsem se ho v prubehu vztahu v hadce na to zeptala, tak rekl ze poblazneni tam neni (pro nej zamilovanost). Ale tvrdi, ze me miluje. Spoustu veci jako spolecne bydleni jsem musela iniciovat ja. Tak jak vsechno dalsi. Je to jinak skvely clovek s dobrym charakterem. Nechci ho opoustet, ale casto se mi objevuji nejistoty, ze mne nemiluje. Jsme spolu 3 roky. Hodne veci zmenil a snazi se. Bohuzel me prijde, ze ty veci dela jen, aby byl klid. Jak ziskat jistotu ve vztahu a citit se bezpecne? O vsem mluvime do detailu, ale nekonstruktivne.

Anketa

Hlasovalo:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22566
22.7.24 13:55
@Susanna17 píše: Více

Nevím sice, co je vyhýbavá ani úzkostná vazba, ale proč být s někým, s kým mám časté konflikty? To má něčemu pomoct, zlepšit moje stavy? :nevim:
Proč být s někým, kdo není zamilovaný?
Proč mám všechno iniciovat já?

Tady je všechno špatně, ale opravdu všechno.

Z pohledu partnera… být s někým, kdo pořád brečí, asi taky není žádný med. Musí to být vyčerpávající, unavující a ani v nejmenším imponující.
Snaž se změnit tohle, hodně ti to ulehčí život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
22.7.24 14:17
@Kockazvysocan píše: Více

Ale on říká že ji miluje. To je je už ten hlubší cit než zamilovani a poblouzneni, to zakladatelce nedochazi asi.

• Citovat
  • Upravit
2271
22.7.24 15:10

Zřejmě jde o úzkostnou a vyhýbavou poruchu osobnosti. vyhýbavá je ve zkratce pocit neschopnosti a tendence vyhýbat se sociálním kontaktům.

U zakladatelky v tomto případě - pokud musíš všechno zařizovat sama, nemá tvůj aktuální vztah smysl. Za druhé, i kdyby sis našla jiného, fajn chlapa, s tvým nynějším nastavením by asi s tebou nikdo nevydržel. Požadovat po partnerovi odpověď na to, jestli tě miluje? To je takový přinejmenším dost nevhodný! :D

Tvoje nejistota, že tě nemiluje… jak se tedy vlastně v tom vztahu cítíš? Podle mě je vztah zejména o důvěře v partnera, pocit, že je ti dobře, když jsi s ním, dělá ti radost, stará se o tebe, dá se na něj spolehnout… pokud něco takového cítím, vůbec nemohu pochybovat o jeho lásce ke mně. Pokud to cítíš jinak anebo se navíc často hádáte, podle mě se k sobě nehodíte a jsme opět u toho, nemá cenu na to jít přes sílu a raději si najít někoho, s kým se budeš přirozeně cítit bezpečně. S tvou poruchou bude asi nějaká ta nejistota vždy, snaž se to léčit a věřím, že bude zase lépe! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
22.7.24 15:32

Myslím, že v tomhle vztahu se Ti spíš úzkostná vazba zhoršuje :nevim: a těžko se můžeš cítit milovaná, když Ti přítel lásku nedává najevo, ani vztah neposouvá. Z toho co popisuješ mi přijde, že se spíš jen veze, aby nebyl sám, a extra láska tam z jeho strany asi ani není.
Taky mám spíš úzkostnou vazbu a aktuálně jsem ve vztahu, kde se cítím velmi milovaná - hlavně proto, že mi partner tu lásku dává a vztah od začátku aktivně posouvá a snaží se všemožnými způsoby udělat mě šťastnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
22.7.24 17:01

Našla sis pravý opak toho, co potřebuješ. Tohle bohužel nemá budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
22.7.24 17:09

Ty sis našla (tedy nevím, jak jsi vaše vazby diagnostikovala) úplný opak toho, co potřebuješ. Ty potřebuješ člověka jako jsi ty, nebo někoho s normální vazbou. Ale ne, já jsem třeba člověk s normální vazbou a určitě bych se necítila dobře s někým, kdo mi vypráví, že necítí tohle a tamto, čili to není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí