Jak se dostat z práce na 10 dní?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.5.15 15:24

Jak se dostat z práce ?

Omlouvám se za anonymitu, ale je to pochopitelné. Potřebuji radu, jak se " uvolnit " na deset dní ze zaměstnání, když nemám nárok na dovolenou. Trochu vysvětlím - pracuji jako podřadný zaměstnanec v úklidu, zástup za sebe bych měla, to by problém nebyl, ale nicméně nemám nárok dle směrnic si vybírat dovolenou při plném provozu, což zrovna potřebuji. Jedná se o školství, tak během prázdnin není problém, ale já potřebuji deset dní v říjnu. Neschopností to řešit nemohu, nemohla bych se dostavit na kontrolu, byla bych v zahraničí. Nenapadne někoho jiný důvod? Např. lázně ze zdravotních důvodů nebo úmrtí příbuzného v zahraničí a s tím spojený nutný odjezd, nebo něco jiného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
2.5.15 15:31
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, ale je to pochopitelné. Potřebuji radu, jak se " uvolnit " na deset dní ze zaměstnání, když nemám nárok na dovolenou. Trochu vysvětlím - pracuji jako podřadný zaměstnanec v úklidu, zástup za sebe bych měla, to by problém nebyl, ale nicméně nemám nárok dle směrnic si vybírat dovolenou při plném provozu, což zrovna potřebuji. Jedná se o školství, tak během prázdnin není problém, ale já potřebuji deset dní v říjnu. Neschopností to řešit nemohu, nemohla bych se dostavit na kontrolu, byla bych v zahraničí. Nenapadne někoho jiný důvod? Např. lázně ze zdravotních důvodů nebo úmrtí příbuzného v zahraničí a s tím spojený nutný odjezd, nebo něco jiného?

s tím úmrtím bych se osudu nerouhala, lázně bys musela doložit. Víš co, zkus nepodvádět a normálně a slušně se v práci domluvit, zástup máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
2.5.15 15:31

Očr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
2.5.15 15:32

Já myslím, že vše závisí na dohodě s vedením. Možná zkusit neplacené volno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
2.5.15 15:33

8o tak zkus ukecat toho příbuznýho v zahraničí aby u :roll: :mrgreen: mřel, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.5.15 15:34

A co se takhle zkusit domluvit, napadá mě neplacené volno ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.15 15:34

Ještě mohu trochu víc vysvětlit - přítel pro nás koupil zájezd na 14 dní v říjnu do Thajska, ( deset pracovních dní )strašně moc bych chtěla jet, ale nevím, jak to udělat. Reditelka mi ve školním roce dovolenou nedá a rušit se mi to kvůli tomu nechce a dávat výpověd kvůli deseti dnům je taky blbost. Vůbec nevím jak to udělat.

• Citovat
  • Upravit
12154
2.5.15 15:35
@lennca píše:
Já myslím, že vše závisí na dohodě s vedením. Možná zkusit neplacené volno…

:palec:
Taky bych šla touto cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
2.5.15 15:37
@Anonymní píše:
Ještě mohu trochu víc vysvětlit - přítel pro nás koupil zájezd na 14 dní v říjnu do Thajska, ( deset pracovních dní )strašně moc bych chtěla jet, ale nevím, jak to udělat. Reditelka mi ve školním roce dovolenou nedá a rušit se mi to kvůli tomu nechce a dávat výpověd kvůli deseti dnům je taky blbost. Vůbec nevím jak to udělat.

A zkusila ses zeptat? Kolegyně takhle dostala dárek do Španělska, vedení řekla, že s tím nepočítala, ale že je to zaplacené a domluvila se, že bude mít neplacené volno. A pokud za sebe máš zástup, tak by to vedení pochopit mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.5.15 15:43
@Anonymní píše:

přítel neví že pracuješ ve školství a máš dovolenou jen v létě? chtěl ušetřit protože to je mimo sezonu a myslel si že ty si to nějak zařídíš co…ach jo…no jedině asi to neplacené volno, nic jiného nejde, když nemáš dovču.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.15 15:43

Právě, že na dohodu o neplaceném volnu nepřistoupí, jde o to, což jsem zapomněla napsat, že tam pracuji 15 let, a několikrát jsem již dovču mimo prázdniny potřebovala, tak se to vyřešilo zástupem a neplaceným volnem a fungovalo to takhle do ted. Jenže ted stará ředitelka odešla do důchodu a nastoupila nová a ta mi dala tyto směrnice a je dost nekompromisní, a přes ní vlak nejede. Nové koště dobře mete. Také jsem pro dohodu, ale nemohu vymyslet tak vážný důvod, proč " musím „.Vím, že s úmrtím příbuzného je to rouhání, ale já žádného příbuzného v zahraničí nemám, tak to " nepřivolám “.

• Citovat
  • Upravit
65029
2.5.15 15:47
@Anonymní píše:
Právě, že na dohodu o neplaceném volnu nepřistoupí, jde o to, což jsem zapomněla napsat, že tam pracuji 15 let, a několikrát jsem již dovču mimo prázdniny potřebovala, tak se to vyřešilo zástupem a neplaceným volnem a fungovalo to takhle do ted. Jenže ted stará ředitelka odešla do důchodu a nastoupila nová a ta mi dala tyto směrnice a je dost nekompromisní, a přes ní vlak nejede. Nové koště dobře mete. Také jsem pro dohodu, ale nemohu vymyslet tak vážný důvod, proč " musím ".Vím, že s úmrtím příbuzného je to rouhání, ale já žádného příbuzného v zahraničí nemám, tak to " nepřivolám ".
Úmrtí jen tak neprojde, budou chtít vidět parte. Navíc pohřeb na 14 dní fakt nebude nápadný. Jak dlouho už je tam nová ředitelka? Pokud až letos, tak bych řekla, že to mám koupené už dřív, že tehdy to šlo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.5.15 15:53

To neplaceny volno je dobry napad a nejlip to nejspis projde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.5.15 15:53
@vokishka píše: Úmrtí jen tak neprojde, budou chtít vidět parte. Navíc pohřeb na 14 dní fakt nebude nápadný. Jak dlouho už je tam nová ředitelka? Pokud až letos, tak bych řekla, že to mám koupené už dřív, že tehdy to šlo.

no a že tehdy to šlo? ted tam je ona a ted to nejde..neplacené volno je vždy jen po dohodě s vedením..není to něco co ti musí dovolit ze zákona nebo tak..

šla bych prostě narovinu..máme koupený zájezd, přítel ho zaplatil bez mého vědomí jako dárek, když nebudeme moc, tak nám nevrátí peníze…pokud to je " člověk " tak výjimku udělá, pokud ne, tak máš smůlu a bud budeš muset odejít, nebo nechat propadnout zájezd - případně ho někomu prodat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23847
2.5.15 16:15

A v takové práci hnuiješ už 15 let? Není tohle takový nakopávací důvod poohlídnout se po něčem lepším ;)
Pokud už to tedy nechceš řešit „férově“ nech si napsat OČR, to nechodí žádné kontroly a v podstatě můžeš být kde chceš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat