Plat a podmínky pro asistenta dítěte v MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.4.15 16:50

Plat a podmínky pro asistenta dítěte v MŠ

Dobrý den,
předem se omlouvám za anonym a zárověň prosím o jeho zachování. Můj zaměstnavatel zatím netuší, že jej plánuji opustit. Děkuji

Jsem studentka VŠ obor předškolní pedagogika a hledám v tomto oboru zaměstnání. Dnes ráno mi byla nabídnuta práce „osobního asistenta autistického dítětě“. Byla bych zařazená do 8.platové třídy a byl by to 70% úvazek.

A teď mé dotazy: KOlik by dělal plat v tomto zařazení? Stačí mi k této práci skutečnost, že studuji nebo bych si měla udělat nějaký kurz? A jaký?

Na můj dotaz, co by se mnou bylo, kdyby bylo dítě nemocné, jsem se od paní ředitelky dozvěděla, že bych normálně chodila do práce (do školky), že budu zaměstnanec. :think:

MOckrát děkuji za odpovědi. A.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66798
28.4.15 16:52

Při plném úvazku je plat v 8. platové třídě pedagogických pracovníků od 16 100 hrubého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64981
28.4.15 16:58

To je ale divné, pokud je to osobní asistent, tak by ho neměla školka platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
28.4.15 16:59

Byla ti nabídnuta práce osobního asistenta, nebo asistenta pedagoga?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.15 17:09
@kometa32 píše:
Byla ti nabídnuta práce osobního asistenta, nebo asistenta pedagoga?

Paní ředitelka mluvila o asistenci přímo pro to dotyčné dítě. Proto jsem se ji zeptala, jak by to bylo, kdyby bylo nemocné a do školky nechodila. Na to mi řekla, že bych chodila normálně do práce, že budu (pokud nastoupím) zaměstnanec školky. :nevim:

@blecha72 Děkuji. To jse si našla, ale nebyla jsem si jistá.

• Citovat
  • Upravit
13142
28.4.15 17:18

Osobního asistenta opravdu školka neplatí.
Asistenta pedagoga ano. A pokud ti řekla, že by jsi docházela do školky i přes nepřítomnost dítěte, buď ráda, protože kdyby jsi měla volno, měla by ji neplacené volno, tudíž menší plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.15 17:26

A stačí mi studium předškolní pedagogika na VŠ nebo musím absolvovat něaký kurz?

• Citovat
  • Upravit
13142
28.4.15 17:28

Většinou je potřeba kurz - studium pro asistenty pedagoga. Ale záleží na ředitelce jak to má ošetřené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.15 17:35
@kometa32 píše:
Většinou je potřeba kurz - studium pro asistenty pedagoga. Ale záleží na ředitelce jak to má ošetřené…
Ředitelka bude mít dítě s touto potřebou poprvé. Říkala, že jestli bude potřeba nějaký kurz, tak si jej budu dělat na své náklady. Zaměstnala by mě až od září. Ale sama nevěděla, jestli budu pořebovat doplnit vzdělání. :nevim:

Možná hloupý dotaz :oops:, ale kde bych pak mohla takový kurz sehnat? Vůbec nevím.

• Citovat
  • Upravit
17565
28.4.15 17:40

Dceři byla přidělena asistentka pedagoga, dálkově studuje od září na to kurs. Dělá všechno, co normální učitelky, jen je dceři trochu víc k ruce, když je potřeba. Chodí domů po o, co jsem pochopila, tak kdyby dcera měla zůstat ve školce i odpoledne, tak bych jí musela zaplatit osobního asistenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64981
28.4.15 17:43

@Etcetera78 Ano, většinou se dávají krátké úvazky. Stejně tak ve škole, pokud dítě chodí do družiny, to už si musí sehnat a platit rodič osobního asistenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
28.4.15 17:47
@Anonymní píše: Ředitelka bude mít dítě s touto potřebou poprvé. Říkala, že jestli bude potřeba nějaký kurz, tak si jej budu dělat na své náklady. Zaměstnala by mě až od září. Ale sama nevěděla, jestli budu pořebovat doplnit vzdělání. :nevim:Možná hloupý dotaz :oops:, ale kde bych pak mohla takový kurz sehnat? Vůbec nevím.

Já kurz dělala v Plzni, ale je to už 6 let zpátky…a taky mi to vyřídil zaměstnavatel, jen jsem si ho musela zaplatit.
Hlavně se ředitelky zeptej na plat. I když máš VŠ vzdělání, plat bývá menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.15 17:52
@kometa32 píše:
Já kurz dělala v Plzni, ale je to už 6 let zpátky…a taky mi to vyřídil zaměstnavatel, jen jsem si ho musela zaplatit.
Hlavně se ředitelky zeptej na plat. I když máš VŠ vzdělání, plat bývá menší.

Aha, takže je šance, že mi kurz sežene ten, kdo má o mě zájem? :think: To se mi nezdá. Asi si jej budu muset někde sehnat sama. Ale kde. :think:

Na plat jsem se ptala a řekla mi, že nejspíš budu mít 8. plat. třídu a 70% úvazek. Takže podle mých výpočtů necelých 10000,– čistého. Není to závratně vysoká částka a oproti nynějšímu platu si pohorším, ale je to praxe.

• Citovat
  • Upravit
5436
28.4.15 17:56

@Etcetera78 @vokishka Syn bude mít od příštího roku ve školce asistentku na 4 hodiny denně a já se od ledna vracím do práce. Teď ho vyzvedávám po obědě, ale od toho ledna tam bude muset zůstávat. Ptala jsem se na to a neměl by to být problém :nevim: Ale on je profláknutý jako celkem bezproblémový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
28.4.15 17:57

To opravdu nevím…mě to zaměstnavatel vyřídil a nahlásil, kolik nás ten kurz dělat bude.. Bylo nás víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat