Kolik byste platili chůvě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik byste platili chůvě?
Ahoj.
Je to takový miniprůzkum, řeší to kolegyně v práci.
Jen pro ilustraci.
Miminku je rok, chůva přijde v 8, pracovat bude od pondělí do pátku do 16,00, pak ji vystřídá babička, manžel, kolegyně nebo prostě někdo.
Bude mít k dispozici zahradu s krytým bazénem, když dítě spí, může plavat, nebude uklízet ani vařit, pro ni jídlo nebude, to si donese.
Může si vzít kávu, čaj, minerálky, ovoce jak je libo.
Je to čistých 8 hodin deně, chůva je zdravotní sestra rok v důchodu, spolehlivá, ověřená. Částka za měsíc?
Platit jí bude na ruku hotově, tak se dohodly, okolnosti nevím, o to asi ani nejde.
Nemám ani tušení, jestli 15 000 je málo nebo přiměřeně, to byl můj odhad, ale já bych chtěla víc
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Záleží také na tom kde. Pokud to je na ruku a chůva si má sama platit odvody, tak 15 000,– považuji za málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo 12 800 kč…80/hodinu…to mi i přijde fér. přeci jenom není profesionální chůva a má to jen jako přídavek v důchodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
15000 mi neprijde malo na to, ze to je „cisteho“. 8hod denne je bezny pracovni uvazek, sice velka zodpovednost, ale zas kde v duchodovem veku vydelas 15tis cisteho, ze?
mimochodem, i kdyby dite spalo, tak bych nechtela, aby se chuva rachala v bazenu. i kdyz bude mit sebou chuvicku, tak v pripade, ze se dite vzbudi, tak nez vyleze, osusi se, pripadne prevlece a dojde k diteti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka píše:
Záleží také na tom kde. Pokud to je na ruku a chůva si má sama platit odvody, tak 15 000,– považuji za málo.
tezko bude platit nejake odvody ![]()
Příspěvek upraven 26.04.15 v 15:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka píše:
Tak pokud je to důchodkyně a bete peníze na ruku (tzn. načerno) tak o žádných odvodech nemůže být řeč. 15.000,– je přiměřená částka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka Ja myslim, ze z toho nic platit nebude, bude to na cerno, pani uz je v duchodu
Tu 100kc na hodinu minimalne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předpokládám, že paní tento příjem nebude přiznávat, když je to na ruku, takže ho nebude danit. Vzhledem k tomu, že je to zdravotní sestra, tak je to podle mě přiměřené. Jinak bych jí tolik nedala, jednak pro už výše zmíněné a jednak se jedná o dlouhodobou pravidelnou práci, tam se to na hodiny striktně nepočítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
@sloninka Ja myslim, ze z toho nic platit nebude, bude to na cerno, pani uz je v duchoduTu 100kc na hodinu minimalne.
100 na hodinu se da sehnat i pri kratkodobem narazovem hlidani, u dlouhodobejsiho se vetsinou jde lehce dolu, aspon co vim.
my cim mame slecnu na vypomoc doma vic a vic, tak tim jim platime na hodinu min a min
ale ona je spokojena, protoze ma svoji jistotu pravidelneho vydelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neuvědomila jsem si, že je paní v důchodu, takže to bude bez odvodů. Ale nebrala bych co se týká částky argument Paní je v důchodu, tak to má k tomu…jako nějaký argument. práci bude dělat úplně stejnou, jako kdyby v důchodu nebyla. navíc tady taky byla zmínka, že není profesionální chůvy, ale zase má zdravotnické vzdělání. Stojím si za tím, že nabídnuté peníze jsou málo, odpovědnost bude velká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali
Ten bazén ji nabídla ale kolegyně sama, vzhledem k tomu, že dětský pokoj má dveře na zahradu a je asi 5 metrů od bazénu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Její manžel trvá na 20 000,to mi přijde přehnané, oni na to mají, o to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ve finale je to vzdy na domluve. Pokud je pani dobra a spolehliva a rodice na to maji a chteji dat, tak proc ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit