Těhotenství - zákaz pracovat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
těhotenství - zákaz pracovat
Ahojte,
kamarádce se stala taková věc…mě čeká asi taky, protože jsem stejný případ. Byla nahlásit v práci, že je těhotná - nemá ŽÁDNÉ problémy, cítí a vypadá super. Nadřízená jí vpálila do obličeje, že jako těhotná dobře nereprezentuje firmu, že to vypadá blbě a že nesmí pracovat. Nenabídli jí žádnou jinou pozici (přičemž tu svoji, pokud se bude cítit dobře, vykonávat klidně může - i mě to potvrdila doktorka).
Může si to vůbec zaměstnavatel dovolit?? Toto jednání mi přijde ubohé a diskriminační…jak se bránit, jde to vůbec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@beegitka
Nemůže.
Buď ji najde těhu vhodnou práci nebo nechá doma za plný plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a jak to chce zaměstnavatel řešit? Pokud nechce aby pracovala a nemá pro ní ani jinou pozici, tak mám pocit, že má kamarádka nárok na 100% platu do mateřské
Nejsem si tedy úplně jistá těmi 100%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beegitka Divná firma. Ještě jsem se nesetkala s tím, že by těhotenství v práci „vypadalo blbě“.
asi bych si s paní šéfovou pěkně od plic promluvila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za ujištění!!!
…trochu mi spadl kámen ze srdce…v pondělí uvidim - jdu se „bonznout“ já
…pracujeme ve službách - cestovním ruchu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@beegitka Divná firma. Ještě jsem se nesetkala s tím, že by těhotenství v práci „vypadalo blbě“.
asi bych si s paní šéfovou pěkně od plic promluvila.
Třeba je to taková ta sexy hosteska, co postává polonahá v autosalonech u nového auta.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano…nějak tak…akorát nestojím, ale klientům nabízím nápoje a občerstvení, zpříjemňuji jim cestu po Evropě… (nechci to sem psát rovnou
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Třeba je to taková ta sexy hosteska, co postává polonahá v autosalonech u nového auta.![]()
Jo tak tam teda joooo… Mě ještě napadla nejstarší profese světa, tam by to taky moc dobře nevypadalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Jo tak tam teda joooo… Mě ještě napadla nejstarší profese světa, tam by to taky moc dobře nevypadalo.
nahodou za to se pry plati extra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě se můžete bránit. Existují na to zákony. Pak je ale taky otázka, jestli se do tohoto konkrétního zaměstnání chystáte po rodičovské vrátit. Bohužel ![]()
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
Jo tak tam teda joooo… Mě ještě napadla nejstarší profese světa, tam by to taky moc dobře nevypadalo.
To mě taky napadlo
Ale to už jsem nevěděla, jestli má zakladatelka až takovej smysl pro humor ![]()
Ta hosteska by teda těhotná taky vypadala dost divně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda
…to snad nemůžete myslet vážně toto
…i když co sem se dověděla od kolegů, když se to dověděli - tak prej sex s těhotnou je nej a chtěli by si to zopakovat
…nevím, jestli kecali nebo to jsou typičtí chlapi
…ale na jednu stranu to potěšilo (sama jsem v začátcích a připadám si spíš jak oplácaná-přežraná, místo těhotná…) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit