Těhotenství - zákaz pracovat

247
24.4.15 19:15

těhotenství - zákaz pracovat

Ahojte,

kamarádce se stala taková věc…mě čeká asi taky, protože jsem stejný případ. Byla nahlásit v práci, že je těhotná - nemá ŽÁDNÉ problémy, cítí a vypadá super. Nadřízená jí vpálila do obličeje, že jako těhotná dobře nereprezentuje firmu, že to vypadá blbě a že nesmí pracovat. Nenabídli jí žádnou jinou pozici (přičemž tu svoji, pokud se bude cítit dobře, vykonávat klidně může - i mě to potvrdila doktorka).

Může si to vůbec zaměstnavatel dovolit?? Toto jednání mi přijde ubohé a diskriminační…jak se bránit, jde to vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
24.4.15 19:17

@beegitka
Nemůže.
Buď ji najde těhu vhodnou práci nebo nechá doma za plný plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
24.4.15 19:19

No a jak to chce zaměstnavatel řešit? Pokud nechce aby pracovala a nemá pro ní ani jinou pozici, tak mám pocit, že má kamarádka nárok na 100% platu do mateřské :think: Nejsem si tedy úplně jistá těmi 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
24.4.15 19:20

To prodáváte antikoncepci, nebo co? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.4.15 19:20

@beegitka Divná firma. Ještě jsem se nesetkala s tím, že by těhotenství v práci „vypadalo blbě“.
asi bych si s paní šéfovou pěkně od plic promluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.4.15 19:23

Děkuji moc za ujištění!!! :)…trochu mi spadl kámen ze srdce…v pondělí uvidim - jdu se „bonznout“ já :D…pracujeme ve službách - cestovním ruchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Svistice píše:
@beegitka Divná firma. Ještě jsem se nesetkala s tím, že by těhotenství v práci „vypadalo blbě“.
asi bych si s paní šéfovou pěkně od plic promluvila.

Třeba je to taková ta sexy hosteska, co postává polonahá v autosalonech u nového auta. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247

Ale ta antikoncepce mě pobavila :D :D…díky za odlehčení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.4.15 19:24

Ano…nějak tak…akorát nestojím, ale klientům nabízím nápoje a občerstvení, zpříjemňuji jim cestu po Evropě… (nechci to sem psát rovnou :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.4.15 19:25
@Bábrdl píše:
Třeba je to taková ta sexy hosteska, co postává polonahá v autosalonech u nového auta. :lol: :lol:

Jo tak tam teda joooo… Mě ještě napadla nejstarší profese světa, tam by to taky moc dobře nevypadalo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.4.15 19:30
@Svistice píše:
Jo tak tam teda joooo… Mě ještě napadla nejstarší profese světa, tam by to taky moc dobře nevypadalo. :lol:

nahodou za to se pry plati extra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.4.15 19:31

Určitě se můžete bránit. Existují na to zákony. Pak je ale taky otázka, jestli se do tohoto konkrétního zaměstnání chystáte po rodičovské vrátit. Bohužel :roll:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
24.4.15 19:32
@Antonie Bolavá píše:
To prodáváte antikoncepci, nebo co? :think: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
17630
@Svistice píše:
Jo tak tam teda joooo… Mě ještě napadla nejstarší profese světa, tam by to taky moc dobře nevypadalo. :lol:

To mě taky napadlo :lol: Ale to už jsem nevěděla, jestli má zakladatelka až takovej smysl pro humor :mrgreen:
Ta hosteska by teda těhotná taky vypadala dost divně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247

Jejda :D :D…to snad nemůžete myslet vážně toto :D :D :D…i když co sem se dověděla od kolegů, když se to dověděli - tak prej sex s těhotnou je nej a chtěli by si to zopakovat :D :D…nevím, jestli kecali nebo to jsou typičtí chlapi :D :D…ale na jednu stranu to potěšilo (sama jsem v začátcích a připadám si spíš jak oplácaná-přežraná, místo těhotná…) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat