Jak se najednou vyprázdnit?

Anonymní
22.2.19 07:57

Jak se najednou vyprázdnit?

Ahoj, nevíte co na dráždivý trácnik? Jim myslím ukázkove, včera ovoce, zelenina, fazolky, 3l vody. A dnes zase potíž, po probuzení nutkání a nevyšlo že mě skoro nic, zácpa. Pak jsem si udělala v klidu čaj, a po snídani klasická stolice, ta byla už prujmovitejsi. Jiné potíže nemám, ale nedokážu se najednou vyprázdnit. Pak už celý den ok.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1487
22.2.19 08:06
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte co na dráždivý trácnik? Jim myslím ukázkove, včera ovoce, zelenina, fazolky, 3l vody. A dnes zase potíž, po probuzení nutkání a nevyšlo že mě skoro nic, zácpa. Pak jsem si udělala v klidu čaj, a po snídani klasická stolice, ta byla už prujmovitejsi. Jiné potíže nemám, ale nedokážu se najednou vyprázdnit. Pak už celý den ok.

Nevím, jestli to s tím souvisí, ale proč proboha 3 l vody? 8o Bohatě stačí na každý kg váhy 25 mililitrů.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
22.2.19 08:23

@Anitramm tři litry vody je pro dospělého člověka, zvlášť při trávicích obtížích, úplně adekvátní množství.
Anonymní, co přesně řešíš? Tobě vadí, že nejdeš na záchod po probuzení, ale až po snídani? Já žádné problémy nemám a hned co vstanu, bych si taky dojít nedokázala :nevim: Když jiné potíže nemáš, tak se mi to zdá v pohodě. Nebo jsem nepochopila, co tě trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 08:26

@Čičorečka
Trápí mě, že mám pocit na stolici a jde ze mě malý bobek, pak se najim a jde ze mě průjem. Že nejdu jednou a pořádně.

• Citovat
  • Upravit
5040
22.2.19 08:50
@Anonymní píše:
@Čičorečka
Trápí mě, že mám pocit na stolici a jde ze mě malý bobek, pak se najim a jde ze mě průjem. Že nejdu jednou a pořádně.

Já bych to asi nutně nevnímala jako problém. Jestli ti to vadí, tak si zkus po probuzení trochu zacvičit. I peristaltika potřebuje nějaký čas na rozběhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
22.2.19 21:44
@Čičorečka píše:
Já bych to asi nutně nevnímala jako problém. Jestli ti to vadí, tak si zkus po probuzení trochu zacvičit. I peristaltika potřebuje nějaký čas na rozběhnutí.

a hlavně pravidelnost, stereotyp.Peristaltika umí chodit jako podle hodinek a pamatuje si, kdy má začít pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
22.2.19 22:37
@Burj Chalifa píše:
a hlavně pravidelnost, stereotyp.Peristaltika umí chodit jako podle hodinek a pamatuje si, kdy má začít pracovat.

Jo. Moje třeba s odchodem muže z domu :D A je jedno, jestli odchází v osm ráno, nebo ve tři odpoledne :lol: Nikdy to nepochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 15:08

Jak se vyprázdnit?

Předem se omlouvám za trapné téma. Mám 3 dny do termínu porodu a už tak 14 dní se nemůžu pořádně vyprázdnit. Ne, že by to byla zácpa, ono by to šlo, akorát vždycky když už se to tlačí ven tak mě začnou chytat hrozný křeče do levé strany zadku (do svalu) a do třísla na pravé straně. A to brání tomu, aby to šlo ven. Když už se to třeba povede tak to je pár maličkých kuliček a nic víc, a stejně se mi chce jeste. Nemá s tím někdo zkušenosti a byl by tak hodný a poradil mi jak s tím zabojovat?
Děkuji všem.

• Citovat
  • Upravit
76870
23.9.19 15:14

Mně napadlo zkusit švestkový kompot, džus s vlákninou nebo hovězí vývar - vše přírodní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
23.9.19 15:20

Tezko rict, nikdy jsem krece nebo neco podobnyho nezazila, ale na lepsi vyprazdnovani za me pomaha kefir a po porodu glycerinovy cipek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 15:36

Zkušenosti s tím mám, měla jsem to na konci těhotenství taky. Pomohlo až porodit :oops: a hodně pít.

• Citovat
  • Upravit
7188
23.9.19 15:37

Vypozorovala jsem, že na mě platí hromada špenátu, ta krabička jak prodávají třeba v Albertu, myslím 250g? Cerstvej baby špenát. Jsem schopná to sníst na posezení, ale pak sedím na záchodě hodinu. Ale nejsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 15:41

Mně chytaly jakoby křeče do třísel, když jsem měla plný močák. Neběhala jsem nějak často, ani v noci jsem nechodila, ale úplně na konci, jak už prostě nebylo místo, se vždycky něco „skříplo“ nebo „utlačilo“ a takhle to dopadalo. Zkus si vzít obyčejný glycerinový čípek, mohlo by to pomoct z nejhoršího. Mně fungovala kombinace ráno psyllium (2 lžičky do 3 dcl vody) + přes noc namočené lněné semínko (taky 2 lžičky do 3 dcl vody) - to jsem vypila co nejdřív po probuzení v rámci hodiny + jsem si dala bacha, abych na to během další hodiny třeba ještě vypila velký hrníček čaje (maliníkového, příprava na porod, žejo). Večer jsem si dala zase lněné semínko (to jsem namočila ráno). Už jsem se pak vyloženě těšila na porod, neb jsem nemohla lněné semínko ani cítit. :mrgreen: Ale mám k zácpám sklony, takže jsem to dělala preventivně a nejspíš to pomohlo, nebo teda zácpu jsem neměla. Asi by pomohl i olivový olej ráno na lačno. Prý je to i zdravé, já bych to dala, ale nikdy jsem si na to ráno nevzpomněla. :P

• Citovat
  • Upravit
6865
23.9.19 19:32

Nejsnadnější buď švestky kompot, Šaratice glycerinové čípky, tepla voda ráno na lačno…, to vše by vás mělo prohnat. A hlavně by jsem se nebála při porodu se určitě díky klystýru vyprrazdnite až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
23.9.19 19:41

Kojíš? Dej si tři pytlíky Magnosolvu nebo kolem 1000mg jinýho hořčíku, ideálně ve formě karbonátu nebo citrátu :lol: a moc bych se divila, kdyby sis nedošla (naopak bych se divila, kdybys nedošla na ten záchod). Jinak hořčík je výbornej právě na ty křeče, všeobecně výborně pomáhá od nervozity a stresu, bolestí hlavy, různejch jinejch bolestí a má i jiný příznivý účinky. Eventuálně se dá jeho projímavej účinek podpořit švestkovou šťávou a třeba nějakým. Na každej pád po porodu je třeba trochu doplnit hodný bakterie, aby střevo dobře fungovalo, takže probiotikum by mělo být samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí