Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Znám. Nedej bože praskne petka
. Mě občas pomáhal alkohol, diskotéky, akce. Člověk přijde, lehne, konec. Tohle přestalo když jsem se odstěhovala do bytu.
Nevim pořídit si psa? Psa, ne minipsa:mrgreen:
@Anonymní píše:
Raději anonym, holky poraďte, jak se naučit nebát v noci sama doma? Máme velký dům se zahradou a kdykoli zůstanu doma sama přes noc, strašně špatně spím, každý podezřelý zvuk mě vzbudí, připadám si jak magor:-( ráno jsem totálně nevyspalá…
Zamknout všechny dveře, zavřít okna
jako moc toho neuděláš
ještě si můžeš pořídit psa nebo kamery.. my bydlíme na samotě, takže chápu. Obcas se leknu jako sviňa, když jdu v noci po tmě a na půdě kroky
![]()
@martina.se píše:
Zamknout všechny dveře, zavřít oknajako moc toho neuděláš
ještě si můžeš pořídit psa nebo kamery.. my bydlíme na samotě, takže chápu. Obcas se leknu jako sviňa, když jdu v noci po tmě a na půdě kroky
![]()
Nedej bože když někde něco spadne, praskne, vězně. Co?
Jó soucítím.
Já bydlela v baráku, kde byly všechny dolní místnosti průchozí „dokolečka“, takže jsem ani nemohla před spaním barák projít a mít jasno, že tam nikdo není.
Měla jsem na všech klikách rolničky, to mě za pár týdnů začalo štvát a prostě jsem si zvykla.
A měla u postele pro případ aspoň pohrabáč, pro ten pocit ![]()
My mame psa. Z utulku takoveho chytreho krizence
my nemusime ani zamykat
Pomohli mi psi. Netuším, jestli by někoho zahnali, ale rozhodně by štěkali, což mi dávalo jistotu, že kdyby tu někdo coural, určitě bych to věděla.
Moc bych chtěla dům a přesně vím, že bychom se v noci bála.
Kamery, pes.
Já jsem takto bydlela sama s malým dítětem 5 let po rozvodu v posledním domě na konci ulice, úplně jsem si nezvykla nikdy. Ale když už jsem si po pár letech trochu začala zvykat, někdo mi ukradl z auta všechna 4 kola a auto nechal na špalkách, tak to jsem se začala hodně bát jako na začátku. Teď bydlíme ve městě a když manžel odjede na služebku, tak se taky bojím. Se psem bych se asi bála méně.
Psa bych tedy nedoporučovala, pokud ho nechcete jako parťáka. Když pominu potřeby psa a to, že hlídat ve finále vůbec nemusí, vyjde celkem draho. To už je lepší nějaký bezpečnostní systém.
No pes je výborný, ale dokáže štěkat třeba na kočky. Takže zbytečné poplachy. Nejlepší je alarm s napojením na nějakou bezpečnostní agenturu. Čidla umí buď pohyb nebo tříštění skla, otevření dveří atp. Takže máte jistotu, že nespíte a zatím vám někdo pochoduje po domě. Pustí se siréna, ta se nedá zaspat a ještě bude za chvíli na cestě hlídka.
Náhodou, mám čivavu, sice přerostlou, ale je to prostě pořád čivava. A když jedu na chalupu, kde se v noci taky trochu bojím, tak je velkej rozdíl, jestli ji mám s sebou, nebo jsem ji nechala doma s holkou. Jenom pocitově, psycho, že dá prostě vědět… že by mi ve finále nijak nepomohla, je samozřejmě jasné.
Nevim pořídit si psa? Psa, ne minipsa:mrgreen:
@Anonymní píše:
Raději anonym, holky poraďte, jak se naučit nebát v noci sama doma? Máme velký dům se zahradou a kdykoli zůstanu doma sama přes noc, strašně špatně spím, každý podezřelý zvuk mě vzbudí, připadám si jak magor:-( ráno jsem totálně nevyspalá…
Chápu, taky se bojím. Co s tím nevím. Nechávám si v noci zapnutou TV nebo rádio, abych neslyšela praskání dřeva z podkroví. A nechávám si rozsviceno v chodbě.
@Atisia píše:
Nedej bože když někde něco spadne, praskne, vězně. Co?
Nejhorší je zvuk zaviranych dveří. I to se už stalo. A já doma sama s 2 malými dětmi. Jo, jsou to radosti, fakt jo
![]()
@Okta Momentálně máme už jen malé psy, ale poznám, když štěkají na sousedovic kocoura, nebo na lidi. I ti velcí štěkali v různých situacích různě a hned jsem věděla, jestli je potřeba jít zkontrolovat zahradu. Ale pořizovat psa jako živý alarm je nesmysl, to už je opravdu lepší ta kamera, nebo alarm.