Jak se naučit nebát sama doma

Anonymní
29.6.23 08:03

Jak se naučit nebát sama doma

Raději anonym, holky poraďte, jak se naučit nebát v noci sama doma? Máme velký dům se zahradou a kdykoli zůstanu doma sama přes noc, strašně špatně spím, každý podezřelý zvuk mě vzbudí, připadám si jak magor:-( ráno jsem totálně nevyspalá…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
29.6.23 08:07

Znám. Nedej bože praskne petka :zed:. Mě občas pomáhal alkohol, diskotéky, akce. Člověk přijde, lehne, konec. Tohle přestalo když jsem se odstěhovala do bytu.

Nevim pořídit si psa? Psa, ne minipsa:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.23 08:17
@Anonymní píše:
Raději anonym, holky poraďte, jak se naučit nebát v noci sama doma? Máme velký dům se zahradou a kdykoli zůstanu doma sama přes noc, strašně špatně spím, každý podezřelý zvuk mě vzbudí, připadám si jak magor:-( ráno jsem totálně nevyspalá…

Zamknout všechny dveře, zavřít okna :think: jako moc toho neuděláš :think: ještě si můžeš pořídit psa nebo kamery.. my bydlíme na samotě, takže chápu. Obcas se leknu jako sviňa, když jdu v noci po tmě a na půdě kroky :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.6.23 08:37
@martina.se píše:
Zamknout všechny dveře, zavřít okna :think: jako moc toho neuděláš :think: ještě si můžeš pořídit psa nebo kamery.. my bydlíme na samotě, takže chápu. Obcas se leknu jako sviňa, když jdu v noci po tmě a na půdě kroky :mrgreen: :lol:

Nedej bože když někde něco spadne, praskne, vězně. Co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
29.6.23 08:45

Jó soucítím.
Já bydlela v baráku, kde byly všechny dolní místnosti průchozí „dokolečka“, takže jsem ani nemohla před spaním barák projít a mít jasno, že tam nikdo není.
Měla jsem na všech klikách rolničky, to mě za pár týdnů začalo štvát a prostě jsem si zvykla.
A měla u postele pro případ aspoň pohrabáč, pro ten pocit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22223
29.6.23 09:04

My mame psa. Z utulku takoveho chytreho krizence :D my nemusime ani zamykat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
29.6.23 09:23

Pomohli mi psi. Netuším, jestli by někoho zahnali, ale rozhodně by štěkali, což mi dávalo jistotu, že kdyby tu někdo coural, určitě bych to věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.23 09:34

Moc bych chtěla dům a přesně vím, že bychom se v noci bála.
Kamery, pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 09:36

Já jsem takto bydlela sama s malým dítětem 5 let po rozvodu v posledním domě na konci ulice, úplně jsem si nezvykla nikdy. Ale když už jsem si po pár letech trochu začala zvykat, někdo mi ukradl z auta všechna 4 kola a auto nechal na špalkách, tak to jsem se začala hodně bát jako na začátku. Teď bydlíme ve městě a když manžel odjede na služebku, tak se taky bojím. Se psem bych se asi bála méně.

• Citovat
  • Upravit
29730
29.6.23 09:59

Psa bych tedy nedoporučovala, pokud ho nechcete jako parťáka. Když pominu potřeby psa a to, že hlídat ve finále vůbec nemusí, vyjde celkem draho. To už je lepší nějaký bezpečnostní systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
29.6.23 10:22

No pes je výborný, ale dokáže štěkat třeba na kočky. Takže zbytečné poplachy. Nejlepší je alarm s napojením na nějakou bezpečnostní agenturu. Čidla umí buď pohyb nebo tříštění skla, otevření dveří atp. Takže máte jistotu, že nespíte a zatím vám někdo pochoduje po domě. Pustí se siréna, ta se nedá zaspat a ještě bude za chvíli na cestě hlídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
29.6.23 10:26

Náhodou, mám čivavu, sice přerostlou, ale je to prostě pořád čivava. A když jedu na chalupu, kde se v noci taky trochu bojím, tak je velkej rozdíl, jestli ji mám s sebou, nebo jsem ji nechala doma s holkou. Jenom pocitově, psycho, že dá prostě vědět… že by mi ve finále nijak nepomohla, je samozřejmě jasné.

Nevim pořídit si psa? Psa, ne minipsa:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118623
29.6.23 10:42
@Anonymní píše:

Chápu, taky se bojím. Co s tím nevím. Nechávám si v noci zapnutou TV nebo rádio, abych neslyšela praskání dřeva z podkroví. A nechávám si rozsviceno v chodbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.23 11:41
@Atisia píše:
Nedej bože když někde něco spadne, praskne, vězně. Co?

Nejhorší je zvuk zaviranych dveří. I to se už stalo. A já doma sama s 2 malými dětmi. Jo, jsou to radosti, fakt jo :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
29.6.23 12:41

@Okta Momentálně máme už jen malé psy, ale poznám, když štěkají na sousedovic kocoura, nebo na lidi. I ti velcí štěkali v různých situacích různě a hned jsem věděla, jestli je potřeba jít zkontrolovat zahradu. Ale pořizovat psa jako živý alarm je nesmysl, to už je opravdu lepší ta kamera, nebo alarm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí