Jak se naučit plést čepičky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak se naučit plést čepičky?
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli neznáte nějaký návod na pletení čepic? jsem hrozné pako na šití ale plést bych se chtěla naučit
je jak rychle se dá uplést taková čepička s tříměsíčním mimčem? dostala jsem jehlice tak bych měla začít
díky za rady!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@anlendy. Já jsem antitalent
na takové práce, ale jednodušší je si myslím háčkovat čepičky, to jsem se naučila i já
. Jinak hodně návodů je tady: http://www.e-pleteni.cz/
nebo si zadejte petrakot
Tak hodně zdaru při učení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odkial si? Ja mam navodov na ciapocky
Otazka je, ci by sme si rozumeli, ja sa zatial takto bavila len s pletiarkami. Ale krasna ciapocka sa da upliest aj ked vies len hladke ocka, ani obratene nepotrebujes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisi33 děkuji,budu se učit
snad to dám ![]()
@Bábi Zlopočasná jsem z Prahy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, já napsala vse níže, ale o háčování
Nechám to tu, třeba to k něčemu bude. Navíc na mimibazaru asi jsu i návody na pletení - ale na to já nemám trpělivost ![]()
Mrkni na mimibazar, sekce návody - háčkování a zadej čepič… Já se tam naučila vše, ani jsem nevěděla, jak vypadá háček
Jsou tam i odkazy na youtube, kde je vidět, jak dělat sloupky, začít, měnit barvy apod. Na miibazaru v sekci poradna si as lze najít, jakou přízi na co použít. A v těch navodech pak najdete i různé návody na ozdoby apod. Fakt je to paráda - hned napoprvé mi vyšla hezká čepička. Tak hně štěstí
![]()
Příspěvek upraven 13.02.13 v 20:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka B všichni mi říkají, jak to je jednoduché ale vypadá to strašně složité
jako malou mě to učila babička ale to už bylo tak moc dávno, že si to ani nepamatuji
díky, díky!
@Bábi Zlopočasná nevím popravdě o pletení skoro vůbec nic
až se za to stydím! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Popozeraj toto, video ukazky ako zacat, ukoncit, specialne ocka…
http://www.garnstudio.com/…cz/video.php?…
Pre mna najjednoduchsie su klobuciky - hladko upleties na 5 ihliciach kolecko, dno klobucika. Mne vychadza podla hrubky vlny pridavanie v kazdom druhom riadku 6 alebo 8 krat. Takze mam dno v tvare sestuholnika, alebo osemuholnika. Ked je dno dost velke, pletiem rovno (bez pridavania) az po usi. Ked je ciapocka dost hlboka, mozno ju ukoncit, ale ja pletiem este par riadkov striesku, na paradu. Zase v kazdom druhom riadku pridavam 6 alebo 8 krat.
Jo, prvy klobucik co som plietla na polrocnu slecnu pasoval na moju hlavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anlendy. píše:
@Bábi Zlopočasná nevím popravdě o pletení skoro vůbec nicaž se za to stydím!
tak to by si mohla upliest iba obdlznik patentom (jedno ocko hladko, jedno obratko, hladke nad hladkym, obratene nad obratenym), nahodit na pocet ociek tak, aby to dalo obvod hlavicky a pliest o nejakych 4-5 cm viac ako je „vyska“ ciapocky. Zosit do rurky. Ukrut z rovnakej alebo kontrastnej vlny snurku, urob strapec na kazdy koniec a ciapocku jednoducho previaz. Je fajn tu snurku prevliect cez par ociek, aby nesklzavala. (A ten druhy strapec priviazat az po prevleceni)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná zítra se do toho pustím
taky chci právě uplést čepičku pro dcerku ale nevím, zda je ta čepička vhodná pro malinké mimčo..jsem na čepice doslova ulítlá takže naše Charlott má šuplík plný čepiček a už nechci dál za ně utrácet ale raději si udělat svou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Keby som vedela ze rozumies znackam… a ja si este spomenula, lebo posledne tri roky pletiem podla anglickych navodov
ak nie z hlavy, tak Ti nejake rozpisy mozem poslat. Ja si trufla dokonca aj na klobuk ako na dostihy s kralovnou
A vlastne to bolo jednoduche, len strasna pruda na 2 ihliciach ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten odkaz na Drops Videa jsou velmi dobré a doufám, že se to z nich naučím..vypadá to jednoduše a je to velmi dobře ukázané
díky za odkaz! pleteš asi hodně často, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plietla som v puberte, moj majsterstyk boli vecerne saty. Potom som sa na to vybodla a zase sa k pleteniu vratila s prvym tehotenstvom.
Blbe je, ze pre mna uz neexistuje „tazky“ navod. Fakt nechapem podla coho sa znackuje obtiaznost, lebo ono to je vsetko len hladko obratko, akurat nieco rastie rychlo, a nieco je pruda, nevidis ze pribuda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisi33 píše:
@anlendy. Já jsem antitalentna takové práce, ale jednodušší je si myslím háčkovat čepičky, to jsem se naučila i já
. Jinak hodně návodů je tady: http://www.e-pleteni.cz/
nebo si zadejte petrakot
Tak hodně zdaru při učení
to je skvělá stránka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná píše:
Popozeraj toto, video ukazky ako zacat, ukoncit, specialne ocka…
a tohle je takymoc prima ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit