Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, jdeme do divadla Na Vinohradech na Navstevu stare damy s Dagmar Havlovou. Co si oblect? Chodi se tam jako do Narodniho nebo tech ostatnich? Chodime casto a v jinych divadlech uz zeny saty nemaji, casto ani sukni. Bude mi stacit hezka sukne s halenkou ci svetrikem nebo si mam vzit slavnostnejsi cerne saty kousek nad kolena?
Prostě neco do společnosti. Určitě nic nezkazís šaty.. Radši jit nobl než jak buran
![]()
Zrovna divadlo Na Vinohradech je krásné prostředí, tam ani s šaty neuděláš chybu. V současnosti vídám v divadlech takový mix všeho možného oblečení, takže si vlastně nikdo nemusí připadat blbě (pokud nemá džíny, samozřejmě
)
Vem si, co je ti pohodlné a vypadá to slušně. Obvykle chodím do divadla v šatech. Ale někdy si klidně vezmu černé kalhoty + halenku.
@Kaliopa
Po tom, co jsem v Národním viděla chlapa v roztrhanych jeansech, už si nedělám iluze… Fakt bych tam takovýhle lidi nepustila
.
Za sebe - Do divadla se vzdy oblekam slavnostneji, zrovna na Vinohrady bych vzala radši ty šaty…
No a to jak se tam obléknout jiní, je jejich vizitka, já dodržuji dress code
Ja se treba rada strojim na takova mista, takze za me nic z denniho noseni. Takze koktejlky nebo male cerne, nicmene dost to upada a lidi tam chodi ve vsem moznem, kolikrat jsrm videla muze v dzinach a svetru a damy proste cerne dziny a nejaka halenka ci kardigan atd.. Za me je to skoda.. A i na opere se mi to stali, to jsem nechapala, byla jsem jedna z mala co mela dlouhou vecerni a kousek od nas pani v dzinach a volne halene.. Ve Vidni by v tomhle nikoho do opery nepustili, tady se na to dba a v Praze si clovek pripada jak exit, kdyz se dobre oblekne.. Samozrejme jsou pak divadla takova ta nova, kde se to nevyzaduje, ale i tam by clovek proste nemusel orijit v triku a dzinach, napr. Image, cerne divadlo. Ale je videt, ze u tech znamejsich a vetsich, co maji tradici se jeste lidi snazi neprijit tam v beznem noseni, i kdyz spravne treba obleceni nejsou(napr. to Narodni, Stavovske..) a ty mensi mestska napr. ABC, Kalich, kde ten dress cide upada vice.. Me treba prekvapilo, ze jsem v te opere videla lidi v dzinach, ze je tam pustili.. Je to skoda no.. Treba, kdyz jsme chodili do Rudolfina na vaznou hudbu, tam byli vsichni obleceni spravne..
Já tam šla jednou rovnou z práce, kolegyni odpadl doprovod, takže jsem na sobě měla lodičky, šaty ke kolenům a sako. No patřila jsem k těm lépe oblečeným a to jsem doma ráno ani nevěděla, že tam půjdu… Teď jsme byli s kámoškou v divadle Bez zábradlí a běžný standard už jsou asi i džíny
Včera bylo mládě v Národním a hlásilo, že tam vidělo rozdrbané džíny i tepláky.
Nosím většinou černé kalhoty a halenku. Někdy šaty, ale koktejlky teda ne, spíš takový ten business style. Ostatně jdu vetsinou z prace.
Ale jen taková otázečka. Nemáš to z Bruselu na Vinohrady krapet z ruky? Já jen, aby ti neujelo poslední metro.
Na zmínku o tom, že Češi jsou hrozní burani, si budu muset počkat tak dvě tři stranky ![]()
Mám tyto šaty. ****
Myslíte, že si je mám vzít?
Edit adminem: smazán odkaz
@Bábrdl píše:
Nosím většinou černé kalhoty a halenku. Někdy šaty, ale koktejlky teda ne, spíš takový ten business style. Ostatně jdu vetsinou z prace.Ale jen taková otázečka. Nemáš to z Bruselu na Vinohrady krapet z ruky? Já jen, aby ti neujelo poslední metro.Na zmínku o tom, že Češi jsou hrozní burani, si budu muset počkat tak dvě tři stranky
Nejsem v Bruselu a z ruky to bohužel máme. Ale máme tu ve škole každé dva měsíce prázdniny, a některé z nich jedeme do Prahy, kde navštívíme divadla. Zrovna teď totiž budeme mít ve škole týden prázdnin v období dušiček, čili od příštího pondělí. Nevím, proč se snažíš zase o konfrontační styl. Je to nutné?
@Gortyna píše:
Já tam šla jednou rovnou z práce, kolegyni odpadl doprovod, takže jsem na sobě měla lodičky, šaty ke kolenům a sako. No patřila jsem k těm lépe oblečeným a to jsem doma ráno ani nevěděla, že tam půjdu… Teď jsme byli s kámoškou v divadle Bez zábradlí a běžný standard už jsou asi i džíny
Ano, v divadle Bez zábradlí jsme byli nedávno a tam byl každý oblečený, jak chtěl.
@Kaliopa no jasně, ty z amazonu jsou super (na druhé jsem nekoukala). Chodíe tam poměrně často, vídávám tam i burany s normálním oblečení, ale 90% mají společenský oděv, já chodím v šatech, manžel má kalhoty od obleku a košili ![]()
Hezky si to užijte ![]()
@lucynka25 píše:
@Kaliopa no jasně, ty z amazonu jsou super (na druhé jsem nekoukala). Chodíe tam poměrně často, vídávám tam i burany s normálním oblečení, ale 90% mají společenský oděv, já chodím v šatech, manžel má kalhoty od obleku a košili
Hezky si to užijte
Ty druhé jsou ty samé. Tak si je tedy vezmu. Já jen, že už má být větší zima a ty šaty jsou tenké, tak by ta sukně s něčím asi byla lepší.
@Kaliopa to máš asi jedno, jestli šaty, nebo sukne s halenkou. Já mám právě takové teplé šaty na podzim/zimu a na jaro mám lehké.