Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Taky budu sledovat, protože mám pocit, že postava vážně hruška vylučuje 98% střihů oblečení, hlavně u kalhot totální tragédie. A ta váha tomu prostě neprospěje, no…
Přidám se. Po porodu vypadám hrozně… 😔 A nevím jak se oblékat, vždy jsem byla hubená.
Jediné co, tak cardigany, prodloužená trička a mikiny, které jsou pod prsy na zavazování a jsou dlouhé…
@jita22 píše:
Za me hruska je lepsi nez jablko(jsem jablko)
Souhlasím, hruška má pas a na ten ať hraje, takže šaty které zvýrazní pas, dala bych tam i V vystrih aby pohled šel i na menší prsa, ale nezvyraznoval se zadek.. sukně volná do A v těch se bude taková postava cítit asi nejlépe.
Také jsem jabko a někdy je to na pěst.
@alena1995 píše:
Přidám se. Po porodu vypadám hrozně… 😔 A nevím jak se oblékat, vždy jsem byla hubená.Jediné co, tak cardigany, prodloužená trička a mikiny, které jsou pod prsy na zavazování a jsou dlouhé…
Já úplně to samé. cardigany, delší trika, ale teď v létě je to boj. Navic mám 180cm a prijde mi, že je vše na menší postavu.Ke všemu se mi brutalne třou stehna ![]()
@Anonymní píše:
Holky, hezký večer ????za posledního půl roku, jsem z důvodu nemoci, pribrala neuveditelne…už začínám fungovat a něco s tím dělat. Ale jsem dost nešťastná, loňské oblečení kam malé, mě milované sukně se stydím na sebe koupit.Mam velmi široké boky a stehna, užší pas a malá prsa…Kalhoty mám vel.46, vršek asi 44,nevím. Můžete mi prosím poradit, jak se vkusně a atraktivně obléknout s touto velikosti? Je mi 33, mám ráda elegantní módu. Nakupuji převážně v HM a Mohitu.Ale momentálně se stydím a nejraději bych ani nevylezla ven…
Zkus „áčkove“ šaty. Nebo ackovou sukni. A nahoru něco buď přiléhavého nebo nějakou tuniku. Kalhoty bych moc nenosila.
@jita22 píše:
Za me hruska je lepsi nez jablko(jsem jablko)
Vidíš a mně zase přijde, že je lepší jablko, můžete ukázat nohy.To se u mne nedá
bříško schovate.
Já třeba takto, radši anonym, aby si mě tu někdo nespojil s nickem
@Anonymní píše:
Vidíš a mně zase přijde, že je lepší jablko, můžete ukázat nohy.To se u mne nedá![]()
bříško schovate.
No, ale vis jak blbe se schovava? ![]()
Ony jsou i hrušky a hrušky, některé mají ploché břicho, rovné nohy a kulatý zadek. A některým se ukládá tuk z vnitřku kolen, zadek mají ze stran šipčatý, což spolehlivě rozepře všechny kalhoty
a pod pupíkem mají solidní „kopeček“, takže i z boku vypadají dole o číslo až dvě větší než nahoře… Ano, zhubnutí tyhle všechny komplikace umenší, no ale tak člověk chce vypadat k světu i v tlustým stavu. Já teda jo.
Léto mi přijde milosrdnější, na módní trendy jsem rezignovala (naštěstí nemusím držet dress code a každýmu je do mého oblečení putna) a beru co mi je a co je pohodlné. Takže aktuálně jedu v dlouhých šatech z lidlu z viskozových úpletů. Gumka vysoko v pase, dlouhé splývavé schovají nehezké nohy, zadek se vejde. Na narostlý záhyb špeku na zádech jsem zkrátka rezignovala, to zakrýt prostě nejde, spolu s tím třením stehen silná motivace zhubnout
. Šaty se naštěstí dají sehnat i elegantnější, teď ty s pasem celkem letí a výjimečně se dá natrefit i na délku těsně pod kolena. Ale většina postě klasika, do půli stehen /vylučuje se/, neschovají ramínka od popdry /vylučuje se/…
Sukně nebo šaty do „A“ jsou ideál - na tření stehen buď bandaletky (nebo jak se tomu nadává), nebo lehké, krátké leginy.
U kalhot je potřeba dobře vybírat bo mají tendenci odstávat v pase. A rozhodně nekupovat „mrkváče“. Snažím se hledat vždy trochu „zvony“. I rovný střih vypadá fain, ale u kalhot to je boj no…
A co hodně pomáhá jsou podpadky, opticky prodlouží nohy…
Hlavní je nebrat postavu moc tragicky a nosit se jakože: „Sama sobě se líbím!“ Bo jinak bude vypadat jakékoli oblečení blbě.
@Anonymní píše:
Vidíš a mně zase přijde, že je lepší jablko, můžete ukázat nohy.To se u mne nedá![]()
bříško schovate.
No to nechceš, věř mi. Když odhlédnu od estetiky, že žena vypadá pořád, jak těhotná - štíhlé nohy, velké břicho, malá prsa…tak tento typ je na tom nejhůř i zdravotně. Usazování tuku na břiše a vnitřních orgánech je nejnebezpečnější. Když máš sádlo jen na stehnech nevadí to tak. Navíc teď jsou v módě velké zadky, takže pokud se dobře oblečeš můžeš z toho udělat i přednost. Z „otěhotného“ pupku žádnou přednost nevykouzlíš ![]()
PS: Jsem právě typ jablko ![]()
Jsem také hruška. Mě nesluší ty volné halenky, tuniky, co jsou do pasu. Mám raději delší trika pod zadek, sukně do A, teď jsem začala nosit kalhoty s vysokým pasem, ale hrozně záleží na kalhotách. Málokterý střih opravdu sedí. Nejlepší jsou černé, světlé vůbec. Bílé džíny jsem snad nikdy neměla, protože mi nesluší. Každopádně jsem také raději za hruškovou postavu, než jablko
Holky, hezký večer ????za posledního půl roku, jsem z důvodu nemoci, pribrala neuveditelne…
už začínám fungovat a něco s tím dělat. Ale jsem dost nešťastná, loňské oblečení kam malé, mě milované sukně se stydím na sebe koupit.Mam velmi široké boky a stehna, užší pas a malá prsa…Kalhoty mám vel.46, vršek asi 44,nevím. Můžete mi prosím poradit, jak se vkusně a atraktivně obléknout s touto velikosti? Je mi 33, mám ráda elegantní módu. Nakupuji převážně v HM a Mohitu.Ale momentálně se stydím a nejraději bych ani nevylezla ven…