Jak se projevi listerioza?

Anonymní
29.5.10 17:18

Jak se projevi listerioza?

Ahoj holky,
chci se zeptat jak bych na sobe poznala listeriozu? Vcera jsem mela v restauraci maso (sice dobre propeceny), ale necitila jsem pak pozdeji dobre. Ja vim, ze je jeste brzo, ze ma urcitou inkubacni dobu, ale jake jsou pak priznaky? Muze se to projevit treba i krvacenim nebo spinenim? Diky. Jsem v 15.tydnu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
29.5.10 18:28

Ahojky - jednoduchá pomoc - zadej si na seznamu do vyhledavače listerioza a pak jen přečti odkazy - minulej týden jsem to taky takhle hledala !!
Neboj je strašně malý riziko nákazy a většinou se projevu ze zač. zažívacíma potížema, teplotou, průjmem, schváceností…
Mrkni a uvidíš, držím palce aby bylo vše OK a miminko v pořádku. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
29.5.10 19:58

Ahoj, tak já jsem dnes měla pizzu se žampióny a začal mně bolet asi žaludek, prostě mně něco píchalo na levé straně. Dala jsem si Colu a přešlo to. Pizzu jedl manžel a syn a jim nic není. Hold asi v těhu máme nachylnější žaludek nebo co. Vidím to tak, že v těhu se budu vyhýbat restauracím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.10 20:08

Navli, to jsem si vyhledala na internetu, ale ja bych spis chtela vedet jake jsou (teda jestli se vubec projevi) gyn. problemy? Krvaceni atd.
Protoze kdyz treba budu mit nevolnost tak to nepoznam, jelikoz tu mam porad anebo zvysenou teplotu tak si budu myslet, ze to je jen nachlazeni :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16631
29.5.10 21:06

Nevím asi bych neřešila… celý těhu jsem se vyhýbala potravinám, který by mohly způsobovat potíže / salmonela, listerie … / a šla bych k dr., když bych měla nějaký pochybnosti ohledně toho jak se cítím. Jinak mi přijde snažit se zbytečně nestresovat, držím palce, uvidíš bude Ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2143
30.5.10 14:34

cauky,

gyn. problemy po nakazeni listeriozou mit nebudes, priznaky jsou podobny chripce a proto je hodne tezky listeriozu poznat a muzou se objevit i po mesici. ale je to celkem vzacna nemoc, tak budes urcite v poradku, ale chapu te, taky se ji bojim. ja snedla pred mesicem syr z nepast. mlika a byla jsem silena strachy, i jsem si zjistovala kde delaji testy na list. a nekde je delaj a stojej kolem 600,–, ale doktor mi to nakonec vymluvil at to necham byt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí