Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chci se zeptat, zda nemáte nějakou zkušenost, jak léčit opar? udělal se mi opar v nose, dost slušný a četla jsem,že ty klasický mastičky (vectavir) a tak se použivat nemají? Zároveň mě svědí oko, tak jsem trochu nervózní, zda je to jen podráždění či zánět oka či se mi tam nějak dostal ten opar…
Na opar na rtu jsem zkusila jedlou sodu a bylo to fajn, ale do nosu mi to přijde divný…
L.
Na tohle téma tu nedávno byla diskuse, zkus pohledat… Holky se tam shodly, že Zovirax a tyhle mastičky miminku nijak neublíží, bylo to dovoleno i doktorem - schválně pohledej. Když se párkrát namažeš, nevadí to.
Jinak mně osobně se třeba opar na rtu neudělal nikdy v životě, vždycky jen v nose… vypadám jak ježibaba
Léčba stejná, Zovirax.
broz zrovna jsem resila stejny problem, mela jsem teda opar na rtu, ale vystrasilo me to pekne. Vycetla jsem, ze by se tyto masticky pouzivat nemely.
Ja pouzivala zubni pastu, opar se po ni krasne stahne.
Tak at se toho brzy zbavis ![]()
ahoj,já když mám opar,tak jedině genitální,tam asi žádný babský rady nepomůžou,v těhotenství jsem používala Vectavir i Herpesin,dr to schválil a nikdy to nic neudělalo ![]()
v obou tehtotenstvi pokazde hodne oparu,v druhem tehotenstvi 2× genitalni-a to je teprv maso
.Masticky se pouzivat smi(u prvniho jsem nevedela),ted znovu potvrzeno od „kapacity“doktora,na spodek mam pouzivat herpesin,tak pouzivam i na rty-v tehu.
Myslim,ze takove ty babske rady zaberou jen na male opary,ale kdyz je to opar obri,tak tezko.(tim myslim,ze jsem mela opar 10cm..)
ahoj na opar v tehu jsem davala masticku Erazaban,je jedina na ktere je napsano,ze se v tehu muze.tak brzke uzdraveni Stani
Ahoj, já jsem teď vyzkoušela zubní pastu a mám po oparu. Ale jak píšou holky, pasta na malý opar zabere, ale pokud už je rozjetý, tak třeba mastičku, jak ti radí holky.
Muj gynekolog mi rekl at nepouzivam zadnou masticku z lekarny, pry staci jen promazavat mastnym kremem.