Jak se rozhodnout - brigáda

228
14.5.17 13:41

Jak se rozhodnout - brigáda

Ahoj dámy a popřípadě i pánové :D,
jsem studentkou a teď se mi naskytla příležitost jít na brigádu do jednoho supermarketu jako pokladní, ale nevím, jak se mám rozhodnout. Jsou to 12 hodinové směny, takže celý den v práci, už jednou jsem tam byla, odešla jsem asi po měsíci, ale nebylo to z důvodu kolektivu, nebo peněz, nebo 12 hodinových směn, ale kvůli rodinné situaci no a teď mě právě vedoucí nabídla, jestli se nechci vrátit - psala mi smsku. Já nevím, jak mě příjmou bývalí kolegové a zda to budu stíhat ohleně školy, a zda semestr zvládnu, nebo nezvládnu, a budu muset hledat práci. Je to těžké rozhodnutí. Jak byste se tedy rozhodli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
14.5.17 13:44

Máš nějaký jiný zdroj příjmů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.5.17 13:47

@hanka.br. no když nepočítáme roznos letáků tak ne, jinak bydlím ještě s rodiči, ty mi řekli, že je to na mě, že mě nebudou do ničeho tlačit a ani rozmlouvat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.5.17 13:55
@slečna97 píše:
@hanka.br. no když nepočítáme roznos letáků tak ne, jinak bydlím ještě s rodiči, ty mi řekli, že je to na mě, že mě nebudou do ničeho tlačit a ani rozmlouvat :)

Ty musíš vědět, jak obtížné je tvoje studium, jestli se dá práce skloubit s rozvrhem, jaké jsou finanční možnosti tvých rodičů, jak dalece jsi náročná a potřebuješ peníze pro sebe. Moje dcera na studiích taky pracuje, zvládá to. Myslím, že by ti to neuškodilo v případě, že nestuduješ medicínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
14.5.17 13:57

Co studujes? Prace pri studiu je urcite dulezita, ale hledala bych si tedy osobne spis neco v oboru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.5.17 14:03

@Plavuše Managament ochrany podniku a společnosti (ekonomický obor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
14.5.17 14:19
@slečna97 píše:
Ahoj dámy a popřípadě i pánové :D,
jsem studentkou a teď se mi naskytla příležitost jít na brigádu do jednoho supermarketu jako pokladní, ale nevím, jak se mám rozhodnout. Jsou to 12 hodinové směny, takže celý den v práci, už jednou jsem tam byla, odešla jsem asi po měsíci, ale nebylo to z důvodu kolektivu, nebo peněz, nebo 12 hodinových směn, ale kvůli rodinné situaci no a teď mě právě vedoucí nabídla, jestli se nechci vrátit - psala mi smsku. Já nevím, jak mě příjmou bývalí kolegové a zda to budu stíhat ohleně školy, a zda semestr zvládnu, nebo nezvládnu, a budu muset hledat práci. Je to těžké rozhodnutí. Jak byste se tedy rozhodli vy?

Vždyť končí semestr, takže je „pouze“ zkouškové. Tak si myslím, že bys to vzít mohla, pokud teda nemáš něco lepšího. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4367
14.5.17 14:19

Kdyby ti nabidli jako brigadu trochu volnejsi prac. dobu, tak asi neni co resit. Ale 12h jsou zahul, cely den v haji a clovek prijde domu zbity, ze predstava uceni bude asi ta posledni.
Nevim, no. Pro me by brigada ke studiu znamenala, ze nebude prevysovat naroky skoly. Nehlede na vydelek-ten by musel opravdu stat za to a ne to byt minimalni mzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
14.5.17 14:22

A když jsou to 12-ti hodinové směny, tak bych se též rozhodovala od vzdálenosti od domu. Já dělala 10 hodin v kuse (bez pauzy) a 40-45 min je maximálně čas, který bych strávila na cestě.

• Citovat
  • Upravit
3084
14.5.17 15:00

Já při vysoké škole taky pracovala, konkrétně ve skladu. 8-9 hodin. Byla to vážně dřina, peněz nic moc, ale úžasný kolektiv. Školu jsem měla jen 2× týdne, takže zbytek týdne jsem makala. Rozhodla bych se podle toho, jestli bych se stíhala učit, škola by pro tebe měla být priorita, obzvlášť když bydlíš u rodičů, takže nemusíš řešit, zda máš na nájem. Také by rozhodovala vstřícnost vedoucího. Jestli by sis mohla rozhodovat, kdy půjdeš do práce a kdy ne. Jestli bys musela pevně dodržovat pracovní dobu, hledala bych něco jiného. Mrkni na agentury, které nabízejí přímo brigády pro studenty ;) Tam si diktujes dny, kdy pracovat chces a můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
14.5.17 15:04

@slečna97 Při brigádě můžeš odpracovat jen určitý počet hodin, jestli se nepletu? Takže těch 12hodinových směn zas tolik nebude, pokud nemáš jinou brigádu, tak proč ne… V tvém věku mi přijde normální pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.5.17 17:27
@slečna97 píše:
@hanka.br. no když nepočítáme roznos letáků tak ne, jinak bydlím ještě s rodiči, ty mi řekli, že je to na mě, že mě nebudou do ničeho tlačit a ani rozmlouvat :)

Tak rodiče tě živí, máš kde bydlet, to je velká výhoda. No a na ostatní potřebnosti si vyděláš na brigádě. Jdi do toho. Když to nepůjde, tak toho necháš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat