Pohovor a práce na ministerstvu

6
13.5.17 12:53

Pohovor a práce na ministerstvu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na zkušenosti s pohovorem na pracovní pozici na ministerstvu - jak to probíhalo, na co se ptali, jaký byl zkrátka celý průběh a forma pohovoru?? Moc prosím o jakékoli zkušenosti. Popř. zda někdo pracuje ve služebním poměru, jaké má zkušenosti, postřehy? Díky… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
432
13.5.17 13:06

Pracuji na MZe jako odborný rada ve služebním poměru. Otázky se týkají zejména legislativy konkrétního ministerstva, zákon o státní službě, správní řád atd. Toho je moc, záleží na konkrétní pozici. Já si na služební poměr nemůžu stěžovat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
13.5.17 13:27

@dawe800 záleží, na jaké místo nastupuješ, probíhá to jako normální pohovor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.5.17 13:54

Moc děkuji za komentáře! :) jedná se o pozici do kanceláře státního tajemníka (vrch. rada), předpokládám něco ke služebnímu zákonu, k agendě daného pracoviště.. * Finančně jste spokojeni? Tabulkový plat jasný, ale myslím další složky platu, je běžné osobko a mimořádný odměny? Moooc díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
13.5.17 13:59

Premie cca.3× do roka ve výši platu, osobko také. Sice to není žádná hitparada, ale něco to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
13.5.17 14:00

Blbě jsem to napsala, osobko máme v každé výplatě. Ne jenom 3× do roka :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.5.17 15:59

:) jj dík moc za info. při těch pohovorech se jedná o nějaké zjištění přehledu v základních předpisech a kompetencích daného pracoviště nebo je to nějaké „drsné“..??? Jak dlouho cca? Je běžné/možné přijetí někoho „zvenčí“? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
13.5.17 16:20

U nás bývá na každého uchazeče 30 minut. Požadovaná je základní orientace v oboru a největším plus je praxe ve státní sféře ( ideálně, pokud má uchazeč úřednickou zkoušku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.5.17 17:15

Hm, je mi to jasný.. Ani jedno nesplňuju :D o úřednické zkoušce a jejím složením do roka vím, to asi není problém, doteď jsem zam. na VŠ, sice v podstatě státní oblast to je, ale ve služ. poměru. no uvidíme :D snad to bude alespoň v příjemném duchu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.17 20:02

Odměny jsou běžné, jak často, to záleží ministerstvo od ministerstva. U nás 4 x ročně. Náš státní tajemník nechce dávat osobní příplatek před koncem zkušebky. A v kanceláři našeho státního tajemníka pracujou lidi dost přesčasy.

Pohovor se dělá před komisí 3 lidí. Ptají se na zkušenosti z předchozích prací. Můžou i na odborné otázky. Ale nic náročného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat