Jak se s dítětem osamostatnit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.11.19 19:04

Jak se s dítětem osamostatnit

Musím se už vykecat nebo se zblázním.

Mám malou dceru, ještě jí není ani rok. Nasekala jsem spoustu chyb, zůstala jsem bez partnera, bez alimentů a vlastního bydlení. Bydlíme s dcerou s mými rodiči ale je to neskutečné peklo. Nechci být nevděčná, nesuďte mě prosím. Rodiče samozřejmě dost finančně pomohli, ale není to zadarmo. Musím se zpovídat naprosto ze všeho, co s dcerou dělám: kam jdeme, proč tam jdeme, kdy se vrátíme, co dcera jedla, proč nejedla něco jiného, co měla/neměla na sobě, co jí dělám že pláče, má hlad, je jí zima, je jí teplo… už opravdu nemůžu. Prosímvás, já vím, že mi peníze z nebe nespadnou (ani to není žádná trapná žádost na sbírku :mrgreen: ). Je nějaká šance se osamostatnit? Na rd půjčku nedostanu. Přemýšlela jsem nad prací společnice a hned bych do toho šla, ale jsem po porodu dost při těle. Ve sportce ne a ne vyhrát :D jsem odkázaná na tento život? Poraďte mi nějaké východisko, které já prostě nevidím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4749
3.11.19 19:07
@Anonymní píše:
Musím se už vykecat nebo se zblázním.Mám malou dceru, ještě jí není ani rok. Nasekala jsem spoustu chyb, zůstala jsem bez partnera, bez alimentů a vlastního bydlení. Bydlíme s dcerou s mými rodiči ale je to neskutečné peklo. Nechci být nevděčná, nesuďte mě prosím. Rodiče samozřejmě dost finančně pomohli, ale není to zadarmo. Musím se zpovídat naprosto ze všeho, co s dcerou dělám: kam jdeme, proč tam jdeme, kdy se vrátíme, co dcera jedla, proč nejedla něco jiného, co měla/neměla na sobě, co jí dělám že pláče, má hlad, je jí zima, je jí teplo… už opravdu nemůžu. Prosímvás, já vím, že mi peníze z nebe nespadnou (ani to není žádná trapná žádost na sbírku :mrgreen: ). Je nějaká šance se osamostatnit? Na rd půjčku nedostanu. Přemýšlela jsem nad prací společnice a hned bych do toho šla, ale jsem po porodu dost při těle. Ve sportce ne a ne vyhrát :D jsem odkázaná na tento život? Poraďte mi nějaké východisko, které já prostě nevidím.

vytrvat a být trpělivá, dcera odroste a ty půjdeš do práce, něco pošetříš a postavíš se na vlastní nohy, zkusit brigády pokud ti vaši pohládají, bud ráda, že je máš, radši bys šla do azyláku? a jak to, že nemáš alimenty? nemáš otce uvedeného v RL?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
3.11.19 19:07

A. Promluvit si s rodiči, pokud jsou rozumní, zkusit nastavit nějaká pravidla soužití. Jasně a srozumitelně a transparentně.

B. Pokud jsou rodiče rozumní, zkusit se domluvit na hlídání a začít chodit do práce/na brigádu a spořit, spořit, spořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
3.11.19 19:08

No podle tvého příspěvku se ani nedivím, že tě rodiče takto kontrolují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.19 19:11
@kavenka píše:
No podle tvého příspěvku se ani nedivím, že tě rodiče takto kontrolují :roll:

Ano Ano ještě něco povzbudivého mi prosím napiš, velmi jsi mi pomohla :srdce:

• Citovat
  • Upravit
778
3.11.19 19:11

Co nějaká brigáda a levný pronájem? Popřípadě si s rodiči promluvit, že tě tohle ničí? Jinak máš trochu neobvyklé nápady na to, jak se dostat k penězům… A i kdyby ti na rd půjčku dali, tak to stejně nebudeš mít z čeho splácet, tak si dej pozor a „výhodné“ půjčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
3.11.19 19:12
@Anonymní píše:
Ano Ano ještě něco povzbudivého mi prosím napiš, velmi jsi mi pomohla :srdce:

Tak na mě to třeba taky působí tak, že tě berou jako nerozumnou, nevyspělou, proto tě kontrolují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.19 19:15

Otce uvedeného mám, je to velmi složitá situace a za pár korun ty problémy nestojí.
Bohužel se s rodiči rozumně domluvit a nastavit pravidla nejde. Respektive ano, vždy mi slíbí, že se ke mně nebudou chovat jak k nesvéprávné a do večere jsme tam, kde jsme byli. Možná by mi v případě nějaké brigády pohlídali, ale to by byl kolotoč, musela bych být ještě více vděčná. Jsem vážně už na dně, nemám pak náladu vůbec na nic, radši na dceru ani nemluvím moc nahlas, abych rodiče k nám nepřilákala.

• Citovat
  • Upravit
4749
3.11.19 19:15

@Teris195 mně trochu zarazila věta o společnici, jak by do toho hned šla, většině žen by se z toho obracel žaludek a dělaly by to jen, kdyby fakt musely a ona tady řeší, že má kila navíc, jinak by do toho hned šla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
3.11.19 19:16

Tak máš rodicak, alimenty ti otec dítěte platí? Měl by i na tebe když malé nejsou ještě 2 roky. Umíš něco, že bys dělala brigádu z domova? Můžeš si zkusit najít spolubydleni, třeba s jinou maminkou z okolí, která je v podobné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
3.11.19 19:16
@Anonymní píše:
Otce uvedeného mám, je to velmi složitá situace a za pár korun ty problémy nestojí.
Bohužel se s rodiči rozumně domluvit a nastavit pravidla nejde. Respektive ano, vždy mi slíbí, že se ke mně nebudou chovat jak k nesvéprávné a do večere jsme tam, kde jsme byli. Možná by mi v případě nějaké brigády pohlídali, ale to by byl kolotoč, musela bych být ještě více vděčná. Jsem vážně už na dně, nemám pak náladu vůbec na nic, radši na dceru ani nemluvím moc nahlas, abych rodiče k nám nepřilákala.

tak když alimenty bereš takto, nicméně ty alimenty jsou určené dítěti, ne tobě, takže by ses na to mohla zamyslet i z této strany, plus máš do 2 let věku dítěti nárok na výživné i ty..

a nějaká kamarádka, která by ti pohlídala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.19 19:17
@Teris195 píše:
Tak na mě to třeba taky působí tak, že tě berou jako nerozumnou, nevyspělou, proto tě kontrolují…

No samozřejmě, působí to na tebe správně. Mají mě za nerozumnou, nezodpovědnou, nevyspělou.. Ale co s tím mohu dělat, já už nemám energii ani chuť dokazovat, že to tak není.

• Citovat
  • Upravit
24379

Kdyz to nadnesu, tak spolecnice, neboli kurvisko, je taky brigada a rodice by ti museli hlidat. Kolik je ti let? Alimenty nemas proc? A nemohli by ti rodice pomoct s kauci a jit do maleho bytu a zazadat o davky? Jako bohuzel, sama pises, ze si udelala moc chyb, ted za ne asi platis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275

@Teris195 ano, tak jsem to myslela. A první co zakladatelku napadne je, že bude dělat společnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
3.11.19 19:18

Jsem odkazana na tento zivot?

Obavam se, ze vzhledem ke tvemu naturelu asi ano. Normalni zenska by zacala honit brigady, doplnovat vzdelani a ne se litovat, ze ji kontroluji rodice a nemuze slapat, protoze je z ni po porodu kredenc.
Proc jako prvni nezatocis s tou nadvahou? Co das do pusy ti rodice urcite nekontroluji a chodit ven na prochazky s kocarem muzes i bez jejich povoleni, ne?
Ono i to, ze nejdes na brigadu si umis krasne omluvit, ze by rodice pohlidali, ale…ucel sveti prostredky a pokud by mi to pomohlo nasetrit na kauci, klidne bych jim tu vdecnost prokazala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný