Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si zvykla, ked musím byt na neschopence tak budu,treba si najít neco co te bavý,
já uklidím a su na netu su doma cely tyden sama…
a taky posedávam,ležím,ako kdy..
a manžel to chápe že nemužu do práce , tak se staram o domácnost ![]()
A co třeba nějaké pletení nebo háčkování na miminko? Já jsem byla tři týdny nemocná a upletla jsem dva svetříky, čepičku a botičky
A to nejsem žádná extra pletařka, učila jsem se za pochodu a dělala jsem jenom ty nejjednodušší návody.
ahoj, já jsem na neschopence už tři měsíce a občas mám pocit, že zmagořím, miluju víkendy a odpoledne, kdy je manžel doma, ale všední dny přežívám opravdu silou vůle, pak si říkám, že si to musím užívat, že třeba za rok touto dobou budu na chvilku volného času jen vzpomínat
ale uplně ti rozumím, mám to opravdu podobné.
Já jsem cítila trochu provinilost první dny, že jsem nechala kolegyně v práce ze dne na den, ale rychle mě to přešlo. Říkala jsem si, že to jsou na dlouho moje poslední velký prázdniny a pak se budu točit kolem prcků… A taky že jo. Hodně vzpomínám na dobu, kdy jsem fakt nemusela celý den vylézt z postele, přečetla tuny knížek, kupovala po netu výbavičku (krom oblečení mi přijde lepší nakoupit po internetu, kamenných obchodech jsou většinou věci drahé, musím je nějak dopravit domů…), zkrátka jsem si užívala volno, dokad to šlo.
A to mi v podtstatě jen tvrdlo břicho. Pokud máš bolesti a hrozí nějaký předčasný porod či jiné komplikace, tak bych se už vůbec nějak nerozpakovala, a odpočívala, kdybych se někam vláčela či kmitala kolem muže a pak porodila předčasně, tak bych nad inkubátorem s malinkatým miminem asi cítila výčitky mnohem větší ![]()
Jéé, co já bych za to dala mít zase špunta v bříšku a celý den se válet u televize, číst knížky, vstávat jenom pro jídlo do lednice a koukat po internetu kde co prodávají… ![]()
Já byla také skoro celé těhu doma, ale já se nějak nenudila ani výčitky tedy neměla. Dělala jsem to pro prcka, kterého jsem si moc přála, takže jsem si udělala průkazku do knihovny a nic nedělala. Pak když už bylo lépe, tak jsem hodně vařila a zkoušela nové recepty a tak.
no přesně… válej se, odpočívej, dělej na co jindy nemáš čas.
Ono až se prcek narodí, minimálně 6 let - než odejde do školy a ty budeš mít třeba neschopenku na rýmu… - NIC ani náznakem podobnýho nezažiješ.
NiKi ![]()
Tak na to se zase já těším
Doma jsem ráda, a sama už tuplem
No já jsem takovej domácí pecivál. A ještě kdybych měla toho drobečka v bříšku ![]()
Přesně holky, co to v sobě máme, pořád vrtuli u zadku a špatný pocit, že je nám jednou špatně a ležíme. Kdyby byli těhotný chlapi, tak se nezvednou 9 měsíců z gauče. Jen si pěkně nic nevyčítej. Já mám necelé 3 týdny do termínu, sotva se valím, manžel už dělá všechno, nedojdu už ani do sámošky, taky mi to není příjemný, ale já bych to pro něj taky dělala. Jen si vezmi,co se kolem chlapa naskáčeš, když má rýmičku. A až budeme drandit kočáry, tak už si všechno nakoupíme a třeba bude mít doma občas i teplou véču ![]()
krásně řečeno!!!
Tini píše:
Přesně holky, co to v sobě máme, pořád vrtuli u zadku a špatný pocit, že je nám jednou špatně a ležíme. Kdyby byli těhotný chlapi, tak se nezvednou 9 měsíců z gauče. Jen si pěkně nic nevyčítej. Já mám necelé 3 týdny do termínu, sotva se valím, manžel už dělá všechno, nedojdu už ani do sámošky, taky mi to není příjemný, ale já bych to pro něj taky dělala. Jen si vezmi,co se kolem chlapa naskáčeš, když má rýmičku. A až budeme drandit kočáry, tak už si všechno nakoupíme a třeba bude mít doma občas i teplou véču
Tak já asi tuším jak se cítíš, taky jsem si připadala blbě. Někdy jsem vypadala, že mi nic není, ale byly dny, kdy jsem neudělala absolutně nic. A i když jsem vypadala lépe, tak jsem třeba neměla sílu. Ale musíš si uvědomit, že to děláš hlavně pro toho malého človíčka. A potom jsem to už tak neřešila a povídala si s tím zázrakem v břišku.
AHOJ, JÁ TO SICE NEZNÁM, ALE CHCI TĚ POVZBUDIT V TOM, AŤ JSI RÁDA, ŽE JSI doma, já jsem v porodce ležela na pokoji s holkou, co tam ležela od 20tt a byla navíc velmi daleko od domova. takže ani návštěvy nebyly, jen o víkendech. a nesměla vůbec vstávat!
to byl teprve záhul…takže klídek! ![]()
Já jsem o nemocenské, když jsem bývala nemocná, hlavně hodně četla, pak pletla a vyšívala. Mám doma pár vyšitých ubrusů.
Tini píše:
Přesně holky, co to v sobě máme, pořád vrtuli u zadku a špatný pocit, že je nám jednou špatně a ležíme. Kdyby byli těhotný chlapi, tak se nezvednou 9 měsíců z gauče. Jen si pěkně nic nevyčítej. Já mám necelé 3 týdny do termínu, sotva se valím, manžel už dělá všechno, nedojdu už ani do sámošky, taky mi to není příjemný, ale já bych to pro něj taky dělala. Jen si vezmi,co se kolem chlapa naskáčeš, když má rýmičku. A až budeme drandit kočáry, tak už si všechno nakoupíme a třeba bude mít doma občas i teplou véču