Jak se stát pečovatelkou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stačí kurz. U nás je třeba nedostatek PSS, takže by tě vzali hned a kurz by sis mohla dodělat za pochodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Editte kde je to u nas?
ja ted ještě stejne nemuzu, mam 8m mimi a stále kojim. A triletak nastoupil do skolky a je vic doma, nez ve skolce…Ale tak za ten rok uz bych rada sla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejlinka88 - dobře si to rozmysli. Je to práce opravdu mizerně placená a dost fyzicky i psychicky náročná. Vím o čem mluvím, pracuju v ústavu pro mentálně postižený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ diky,ale jsem rozmyslena. mam praci, krasne placenou, na 3 smeny sice, ale jen 8hod. a muzu rict, ze pod 20tis. jsem sla jen jednou…ale je to proste práce ve fabrice, která me nebai, nenaplnuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejlinka88 píše:
@PetraJ diky,ale jsem rozmyslena. mam praci, krasne placenou, na 3 smeny sice, ale jen 8hod. a muzu rict, ze pod 20tis. jsem sla jen jednou…ale je to proste práce ve fabrice, která me nebai, nenaplnuje…
No, ale počítej, že půjdeš s platem o dost tisícovek dolů. Já zas čekám, až budou děti větší a do tý fabriky půjdu. Jako samoživitelka to mám s platem v soc. službách dost těžký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejlinka88 Zlín. Práce je náročná jak píše @PetraJ Ale pokud jsi rozhodnutá, přeji hodně štěstí. Pohled náročnosti je individuální. Když budeš plná síly a,,čerstvá,, v oboru, budeš to vidět jinak. Záleží na Tvém vnitřním nastavení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejlinka88 Já si zaplatila kurz. Stál mě 8200,–a práci jsem našla ihned po jeho dokončení.
Mám taky doma děti 11 a 4 roky. Práce je to opravdu fyzicky a hlavně psychicky dost náročná a to i o víkendech, svátcích, noční služby…
Popravdě pro mě je omývání zesnulých to nejmenší. Nejhorší je zachovat klid při situacích, kdy jsem občas vystavená fyzickému i slovnímu napadání ze strany některých uživatelů.
Neříkám, že je to denně, ale stává se.
Pokud máš žaludek na zvratky, moč, stolici a různé dekubity, tak proč ne. Práce je to záslužná.
Jinak na plat si nemůžu stěžovat. Mám základ 13500,– plus 4500,– osobko a příplatky za svátky, noční a víkendy.
- Citovat
- Upravit
Stačí ti absolvovat kurz. Někde můžeš nastoupit dokonce bez kurzu, s tím že ti kurz zaměstnavatel zařídí i zaplatí a budeš ho dělat při práci. Ale tím se upíšeš - u nás třeba na tři roky, jinak zaplatíš celý kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ píše:
No, ale počítej, že půjdeš s platem o dost tisícovek dolů. Já zas čekám, až budou děti větší a do tý fabriky půjdu. Jako samoživitelka to mám s platem v soc. službách dost těžký.
S tím souhlasím, jako samoživitelka se dvěma dětma a platem v soc. službách je to občas dost krutý. A navíc 12-ti hodinové směny, kdy děti odvedu ráno v půl 7 do soukromé školky a vyzvednu je v půl 8 večer… Díky bohu za krátkej týden.
Ale práce mě naštěstí baví, jinak už bych tam nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, koukala jsem, že jsi z jižních Čech. Pokud by ses do toho kurzu opravdu vrhla, doporučila bych ti hlavně se vyhnou firmě Ledax (v jižních Čechách má snad už asi monopol na pečovatelské domy a domovy důchodců).
Píšu raději anonymně, protože s touto firmou mám osobní hodně špatné zkušenosti. Nejen teda já, ale i většina mých bývalých kolegů. V podstatě kdo mohl, zdrhnul, zůstaly jen paní těsně před důchodem s větou, že už by těžko sháněly jinou práci a že to těch pár let nějak doklepou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jinak na plat si nemůžu stěžovat. Mám základ 13500,– plus 4500,– osobko a příplatky za svátky, noční a víkendy.
Tak to je hezký, takový peníze nemám ani omylem.
Jinak ano, chcanky a hov. a, to je moje každodenní pracovní náplň. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plat je asi jak kde, ale kolegyně co pracuje jako PSS, má čistého 15.000 + dvakrát ročně odměny. Prosím, zachovat anonym.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Plat je asi jak kde, ale kolegyně co pracuje jako PSS, má čistého 15.000 + dvakrát ročně odměny. Prosím, zachovat anonym.
U nás (jižní Čechy) se platy pečovatelek pohybují na hranici minimální mzdy. 15hrubého je nabízeno sociálním pracovnicím s VŠ.
- Citovat
- Upravit
Jižní Čechy před dvěma lety - 12 000 Kč hrubého s příplatky ze zákona v nepřetržitém provozu. Osobko ani odměny u nás neexistovaly. Odešla jsem. Nejenom kvůli platu, ale především kvůli tomu, že přestal existovat můj osobní život. U nás se bohužel nedělaly pouze dvanáctky, ale různě dlouhé směny - dvanáctky, osmičky, sedmičky, šestky. Pečovatelek bylo na 90 lidí zaměstnáno jen 18 a ty se ještě stavěly do směn po 5-6, prostě masakr. V týdnu jsem mívala jeden volný den, někdy jsem během 14 dnů odmakala 120 hodin a každý měsíc spoustu přesčasů, který se neproplácely. Navíc kolektiv taky na prd, rozhádaný mezi sebou, pomlouvali se. Práce jako taková mě bavila, ale ty podmínky prostě k tomu nebyly.
- Citovat
- Upravit