Jak se stát učitelem MŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Martina123456789000 jistotu s maturitou mít nebudeš, přesto bych do toho šla.
VOŠ bys zvládla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na gymplu tě nejspíš otrávily předměty, co ti nešly??? Na předškolce žádná těžká matika, fyzika a chemie nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly já jsem chtěla hned na střední pedagogickou… jenže mě nevzali, protože jsem pokazila přijímačky z matiky… tak jsem musela na gympl…
Já se prostě bojím všech zkoušek, bakalářky…a hlavně angličtiny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina123456789000 ale nakonec jsi gympl dala!!! Neboj se tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
@Martina123456789000 ale nakonec jsi gympl dala!!! Neboj se tolik.
jestli se nedostala na pajdak, ale dostala se na gympl, je otazkou, na jake urovni ten gympl je. U nas v dure mame gympl tvarici se jako jazykovy, na ktery vezmou kazdeho, kdo prijde a zaplati.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi tě příliš nepotěším, ale život není jen o tom, co člověk chce ale taky o tom, co je schopný pro to obětovat. Já mám vystudované pedagogické lyceum jako SŠ a teď jsem druhým rokem na VŠ sociální pedagogika. Spolužáci, kteří chtěli jít rovnou do školky se tam dostali buďto jen na pozici asistent pedagoga za minimální mzdu, anebo výjimečně, pokud školku vedl někdo z rodiny (rodiče, tety atd). Je dost možné, že by se ti podařilo najít práci učitelky v MŠ pouze s maturitou, ale nikdy nebudeš mít jistotu, že tam nenakluše mladá absolventka VŠ, která ti to místo sebere. Vzdělání ti nikdy nikdo neodcizí, nehledě na to, že takový člověk, co má vysokoškolské vzdělání má mnohem více praxe a znalostí, proto bude VŽDYCKY a V KAŽDÉ práci člověk s vysokou školou atraktivnější zájemce o pozici, než jen člověk s maturitou.
Takže suma sumárum – pokud se ti na VŠ nechce, vyber si jinou práci, ačkoliv v dnešní době už je dost velký problém sehnat nějakou solidní jen s maturitou
anebo zatni zuby a pro tvoji vysněnou práci zkus vystudovat aspoň Bc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teaveg píše:
Asi tě příliš nepotěším, ale život není jen o tom, co člověk chce ale taky o tom, co je schopný pro to obětovat. Já mám vystudované pedagogické lyceum jako SŠ a teď jsem druhým rokem na VŠ sociální pedagogika. Spolužáci, kteří chtěli jít rovnou do školky se tam dostali buďto jen na pozici asistent pedagoga za minimální mzdu, anebo výjimečně, pokud školku vedl někdo z rodiny (rodiče, tety atd). Je dost možné, že by se ti podařilo najít práci učitelky v MŠ pouze s maturitou, ale nikdy nebudeš mít jistotu, že tam nenakluše mladá absolventka VŠ, která ti to místo sebere. Vzdělání ti nikdy nikdo neodcizí, nehledě na to, že takový člověk, co má vysokoškolské vzdělání má mnohem více praxe a znalostí, proto bude VŽDYCKY a V KAŽDÉ práci člověk s vysokou školou atraktivnější zájemce o pozici, než jen člověk s maturitou.
Takže suma sumárum – pokud se ti na VŠ nechce, vyber si jinou práci, ačkoliv v dnešní době už je dost velký problém sehnat nějakou solidní jen s maturitouanebo zatni zuby a pro tvoji vysněnou práci zkus vystudovat aspoň Bc.
Zadna uca s vs nemuze sebrat misto stredoskolacce. Pro tu pozici staci ss. Casto i ucam s vs nabidnou 8. platovou tridu, ktera je urcena pro vzdelane s maturitou. Jo a do te same tridy jsou razeni i asistenti pedagoga, nemaji minimalni plat.
edit-pisu o nesoukromych skolskych zarizenich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Zadna uca s vs nemuze sebrat misto stredoskolacce. Pro tu pozici staci ss. Casto i ucam s vs nabidnou 8. platovou tridu, ktera je urcena pro vzdelane s maturitou. Jo a do te same tridy jsou razeni i asistenti pedagoga, nemaji minimalni plat.
edit-pisu o nesoukromych skolskych zarizenich
Myslela jsem to v případě, že se bude hlásit o pracovní místo – vždycky upřednostní někoho s VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teaveg píše:
Myslela jsem to v případě, že se bude hlásit o pracovní místo – vždycky upřednostní někoho s VŠ.
proc by meli upradnostnit vzdy nekoho s vs? Vis kolik je reditelek ms se ss vzdelanim? Ty vysokoslacky uprednostnovat nebudou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teaveg píše:
To není pravda a bohužel to mám z vlastní zkušenosti. Jsou totiž i ředitelé, kteří upřednostňují SŠ jen proto, že se bojí potenciální konkurence. Prostě nechtějí nikoho, kdo by je vědomostmi nebo titulem převyšoval…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Joannka1 píše:
To není pravda a bohužel to mám z vlastní zkušenosti. Jsou totiž i ředitelé, kteří upřednostňují SŠ jen proto, že se bojí potenciální konkurence. Prostě nechtějí nikoho, kdo by je vědomostmi nebo titulem převyšoval…
Souhlasím, některé paní ředitelky nebo vedoucí učitelky by se pos.raly mít tam někoho s vyšším vzděláním. Příklad mám v naší obecní školce, kde pracovala mladá, hezká a hlavně velmi schopná vysokoškolačka. Děti ji milovaly. Jenže ubylo dětí a kdo šel jako první z kola ven???
- Citovat
- Upravit
@Teaveg píše:
Tohle není pravda. Mne dali přednost před vysokoskolaky, s VOŠ. Ted už ten titul taky mam, ale není to záruka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepší učitelku nedělá žádný titul. To není vůbec záruka, že bude lepší. Absolutně nevidím důvod, aby někdo opovrhoval holkou po maturitě. Proč jako?
Důležité je, aby rozuměla dětem, měla k nim kladný vztah. Byla nápaditá. Nedělala rozdíly. Tohle není o věku a ani o žádném titulu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jseš zbytečně vystrašená, já taky na gymplu trochu trpěla. potom jsme studovala to, co mě baví.
Jdi do té maturity a potom uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina123456789000 a co zkusit prvne kurz AP, najít si místo a zkusit, jak ti to půjde a bude tě to bavit? Poté si dodělat tu střední pedagogickou třeba už s tím, že budeš mít pracovní místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit