Učitelství mateřské školy/ 1.stupeň

17
6.7.21 10:30

Učitelství mateřské školy/ 1.stupeň

Dobrý den, jsem přijata na oba vysokoškolské obory Učitelství pro mateřské školy i Učitelství pro 1.stupeň základních škol.
Bavily by mne oba obory, nevím však, pro který se rozhodnout. Studoval jste někdo jeden z těchto oborů? Jak náročné bylo studium? Pokud jste studovali učitelství pro 1.stupeň, jaké byly státnice z matematiky? Pro který obor byste se rozhodli vy?
Děkuji za jakýkoliv názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
6.7.21 10:45

@Tery1999
Ahoj, :mavam:
i já jsem se letos dostala na obor Učitelství pro 1. stupeň základních škol.
Kam jsi se hlásila? Já UJEP Ústí nad Labem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.21 10:58

Mám učitelství pro 1. stupeň a šla bych do toho znovu. Za mě to je lepší. Pokud bych začala toužit jít do MŠ, tak mi stačí rok studia na CŽV, které nabízí třeba MUNI.
Matematika byla v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
17
6.7.21 11:20

Dostala jsem se na JCU do ČB.
Jak jsem říkala, lákají mě oba obory, ale na 1.stupni se bojím hlavně státnic z matematiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.21 11:34

@Tery1999 u nás byly státnice vlastně o vypočítání vzorových slovních úloh pro 5. třídu a k tomu postup, jak to vysvětlíš dětem.
Mně to přišlo v pohodě, protože v té době jsem učila pátou třídu a jeli jsme podle učebnice, ze které jsme měli příklady u statnic.
Některé zkoušky v průběhu studia byly horší.

• Citovat
  • Upravit
84
6.7.21 12:23
@Anonymní píše:
@Tery1999 u nás byly státnice vlastně o vypočítání vzorových slovních úloh pro 5. třídu a k tomu postup, jak to vysvětlíš dětem.
Mně to přišlo v pohodě, protože v té době jsem učila pátou třídu a jeli jsme podle učebnice, ze které jsme měli příklady u statnic.
Některé zkoušky v průběhu studia byly horší.

Mohu se zeptat? Co bylo během studia náročné, jaký předmět je složitý…
Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.21 14:28

@Saraa záleží na člověku a na univerzitě. Některé kolegyně nejvíc „nadavaji“ na tělocvik, jiné na matematiku. Pro mě byla náročná hudebka. Kamarádka vypadla na češtině a jedna holčina z kruhu dojela na literatuře. V Brně je hodně vyhazovací předmět angličtina.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze