Jak se stat učitelka ve školce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak se stat učitelka ve školce
Dobrý den
Ráda bych se zeptala jestli jste někdo studoval na učitelku ve školce dálkově?☺️️
Co všechno jste studovali?
Střední a pak jen vyšší nebo vysokou?☺️️
A kolik let?
Mam jen vyuční list. Tak budu muset si bohužel udělat i střední. Takže to bude na hodně let.
Je mi 24 let a říkám si jestli to ma vůbec cenu studovat něco na takovou dobu jestli nejsem stara. Příští rok mi končí materska a je mi líto že jsem si to nerozmyslela před 2 lety když jsem na mateřskou nastoupila 😔ale rada bych něco v životě lepšího než praci v obchode fabrice, nebo uklízečka (neber to špatně, dělala jsem v obchodě furt i ve fabrice a prostě mě to nenaplnovalo 😔)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Barny_nikola píše:
Dobrý denRáda bych se zeptala jestli jste někdo studoval na učitelku ve školce dálkově?☺️️
Mam jen vyuční list. Tak budu muset si bohužel udělat i střední. Takže to bude na hodně let.
Co všechno jste studovali?
Střední a pak jen vyšší nebo vysokou?☺️️
A kolik let?
Je mi 24 let a říkám si jestli to ma vůbec cenu studovat něco na takovou dobu jestli nejsem stara. Příští rok mi končí materska a je mi líto že jsem si to nerozmyslela před 2 lety když jsem na mateřskou nastoupila 😔ale rada bych něco v životě lepšího než praci v obchode fabrice, nebo uklízečka (neber to špatně, dělala jsem v obchodě furt i ve fabrice a prostě mě to nenaplnovalo 😔)
a ty umíš hrát na nějaký nástroj?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na učitelku je vysokoškolské vzdělání. Mohla bys ale byt asistentka v MŠ nebo hledat práci v dětských skupinkách, kde jsou často zaměstnanci kteří mají pouze kurz chůvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka od sestry si taky dodelavala školu při rodicaku a myslím, že byla ještě o něco starší a teď učí ve školce. Chodila i na hru na klavír. Ale, kterou dělala konkrétně školu netuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnneElliot píše:
Na učitelku je vysokoškolské vzdělání. Mohla bys ale byt asistentka v MŠ nebo hledat práci v dětských skupinkách, kde jsou často zaměstnanci kteří mají pouze kurz chůvy.
nemusí být vysokoškolské, třeba tady nabízí jen střední školu, dálkově
https://docs.google.com/…7s78QX8/edit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No musíš mít maturitu, takže si najdi dálkové studium předškolní a mimoškolní pedagogiky.
další varianta je rekvalifikace na chůvu.
pokud máš k dispozici nějaké prostory a jsi schopná nastudovat podmínky, tak můžeš zřídit dětskou skupinu.
Ale upřímně - na slušné pozici v továrně budeš mít víc peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou to nejspíše budu. Ale kde budu dělat jen ranní? Manžel děla 3 směný provoz. A kolikrat ma prescas takže nevím jak by jste to dělali s dcerou kdybych byla ve fabrice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barny_nikola píše:
@Ou to nejspíše budu. Ale kde budu dělat jen ranní? Manžel děla 3 směný provoz. A kolikrat ma prescas takže nevím jak by jste to dělali s dcerou kdybych byla ve fabrice
Ve školce ale nejsou jenom ranní. U nás většina školek jede do 16:30 -17. To je třeba si taky uvědomit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barny_nikola píše:
Nez to dostudujes, nebudes uz jen ranni potrebovat. Zato do te doby budes mit peknej zahul. Kdybys touzila pracovat s detmi, tak to pochopim, ale abys mela jen ranni? Tomu rikam motivace…
Mam pocit, ze si to predstavujes ponekud jednoduse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa píše:
Ve školce ale nejsou jenom ranní. U nás většina školek jede do 16:30 -17. To je třeba si taky uvědomit
No, tohle u většiny vesnickych neplati, tam je to tak 6:30 - 15:45, ci jeste méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnneElliot píše:
Učitelka v MŠ rozhodně nemusí mít VŠ neplácej nesmysly.
Stačí maturita na střední pedagogícké škole. I když pro získání místa učitelky je rozhodně jistější po maturitě dostudovat i pedagogickou VOŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barny_nikola píše:
Je to hezké povolání. Děti ve školce jsou lepší kolektiv nežt fabrice. Porozhlédni se kolem, kde se u vás dá dálkově studovat pedagogická střední. Jsi mladá a máš motivaci. Když to nevyjde tam, zkus jinou střední školu. Nemáš co ztratit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na učitelku v MŠ ti stačí dodělat si maturitu v oboru, takže si najdi nějakou SŠ pedagogickou, která nabízí dálkové maturitní studium, zjisti si, jaké mají podmínky pro přijetí a máš to ![]()
Kolegyně, co měly střední v jiném oboru, si dodělávaly jen nějaké zkrácené studium na dva roky, ale to nevím, jak bys to měla ty, když máš výuční list ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sestrenice mela maturitu z ekonomky a na ucitelku si dodelavala nejakou pedagogickou dvouletou nastavbu dalkove, ona tusim ze v Čelákovicich (bydli na P-vychod)
Nekdo tu placl uplny nesmysl, ze do skolky musi byt vysoka, nemusi…
- Citovat
- Upravit
Ty máš učňák. Tak si udělej maturitu v oboru (předškolní a mimoškolní pedagogika). Hledej na internetu. Mám pocit, že někde holky dojíždí i dálkově. Takže můžeš pracovat.
Ideální by bylo, když začneš kurzem pro asistenta pedagoga. Najdeš si práci ve školce. Poběží ti praxe v oboru a dálkově k tomu dělat tu střední školu.
A začni se věnovat třeba intenzivnímu samostudiu ukrajinštiny. Myslím si, že teď bude velká poptávka po AP, které budou umět v tomhle jazyku fungovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit